CS2 en sevdiğim oyundur kendisi az vakit de harcamadık, yıllardır en büyük sıkıntısı hile problemidir ve inatla buna çözüm bulma konusunda bir adım atmıyorlar onun yerine AK-47 ye inceleme animasyonu getiriyorlar. Seçkin alırım kurtulurum demeyin seçkinde de çok yüksek hile gelme olasılığı var hatta son zamanlarda seçkinde 1. olan oyuncunun hile kullanıyor olması konuşuluyor
Bir alternatifi var oda Faceit oynamak tabii onun içinde Seçkin almanız gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam, kimlik doğrulamanız vb. birkaç adım daha var. Orada hile gelme olasılığı daha az tabii ama oyunun kendisine para verip 3.parti bir yazılımdan oynamak can sıkıcı. Oyuncu profili de o kadar fazla değil ne yazık ki.
Onun dışında en çok zevk aldığım oyundur tekrar tekrar söylerim e-sporunu da Space Soldiers zamanından beri takip ediyorum. Has rekabetçi oyundur. Hile yüzünden kaç kere sinirlenip sildim ama sonrasında sürekli kendini aratan bir oyun olduğu için tekrar yükledim çünkü alternatifi yok.
Keşke daha çok ilgilenseler şu oyunla.
Valorant için ise bir şey diyemeyeceğim 1-2 defa oynadım bana uygun olmadığı için sildim ama CS2 ile karşılaştırılabilecek bir oyun değil. İkisinin de kendine has özellikleri var ve birbirinden bağımsız olduğunu düşünüyorum.
Şirketleri karşılaştırırsak da Riot Games kullanıcı geri dönüşlerine cevap, iletişim ve aktiflik (event, vb.) olarak Türkiye ayağı olsun globalde olsun daha iyi bir firma izlenimi veriyor.