Çıkartmayı bekletirse .Ortada 2 durum varsa (kazanma , kaybetme) bu kumar ve en büyük haramdır. Ama yatırım amaçlı bir şey alırsan kapsül aldın 1-2 yıl beklettin ve fiyatı arttı. Bu kumar değildir.
Günah kanka itemleri bana at istersen, günahı benim boynuma.
2-3 ay sonra satıp kar olanla oyun hediye ederim neden paramı kaybedeyim .Günah bana at ben alirim senin günahini
Evet ben de öyle düşünüyorum 20 tane daha kapsül aldım onları asla açmam kumara girmek istemiyorum bu açtıklarımdan da kar ettiğimi kullanmam.Ortada 2 durum varsa (kazanma , kaybetme) bu kumar ve en büyük haramdır. Ama yatırım amaçlı bir şey alırsan kapsül aldın 1-2 yıl beklettin ve fiyatı arttı. Bu kumar değildir.
Hocam bir ton oyunda lol cs valo ve daha sayamayacağim oyunlarda kutu açiliyor ve eline her türlü bir şey geçiyor niye günah olsunki ?Ortada 2 durum varsa (kazanma , kaybetme) bu kumar ve en büyük haramdır. Ama yatırım amaçlı bir şey alırsan kapsül aldın 1-2 yıl beklettin ve fiyatı arttı. Bu kumar değildir.
Haksız kazanç, Tartışmaya kapalı konu. Haramdır hocam yani. Mantığınızı kullanarak düşünün.Hocam bir ton oyunda lol cs valo ve daha sayamayacağim oyunlarda kutu açiliyor ve eline her türlü bir şey geçiyor niye günah olsunki ?
Peki oyunların kartlarını satmak? Mesela Witcher 3 ü bir süre oynadıktan sonra kartlar veriyor onları satmak günah mı?Haksız kazanç, Tartışmaya kapalı konu. Haramdır hocam yani. Mantığınızı kullanarak düşünün.
Onlar değildir şans işi değil sonuçta her oyundan belli bir sayıda kart düşüyor.Peki oyunların kartlarını satmak? Mesela Witcher 3 ü bir süre oynadıktan sonra kartlar veriyor onları satmak günah mı?
Hayır değil hocam. Kazanma kaybetme durumu yok çünkü şansa bağlı bir şey değil.Peki oyunların kartlarını satmak? Mesela Witcher 3 ü bir süre oynadıktan sonra kartlar veriyor onları satmak günah mı?
Üstüne para verip bir risk alma yok.Onlar değildir şans işi değil sonuçta her oyundan belli bir sayıda kart düşüyor.
Mesela ben operasyon kasiyorum 3 aydir elimde 500 kasa var bunlari saticam bu günahmi sence ?Hayır değil hocam. Kazanma kaybetme durumu yok çünkü şansa bağlı bir şey değil.
Hayır değil. Şans durumu yok, satabilirsiniz.Mesela ben operasyon kasiyorum 3 aydir elimde 500 kasa var bunlari saticam bu günahmi sence ?
Emeğinle kazanmışsın bunları, günah olmaz.Mesela ben operasyon kasiyorum 3 aydir elimde 500 kasa var bunlari saticam bu günahmi sence ?
Peki bu kutu açma olayi kazancindan ayri benim çok hoşuma gidiyor izlemesi bile zevkli zarar etsem bile bunu zevk için açmam günahmi ?Hayır değil. Şans durumu yok, satabilirsiniz.