Monster RTX 3050 laptop var, servise gidip geldiğinden beri drop sorunu yaşıyorum. Dakikada en az 1 kez oluyor. Arka planda her şey kapalı, diğer oyunlarda bir sıkıntı yok. Düşman görünce de ani takılmadan öldüğüm oluyor.
Bios güncelleme ve temizlik yaptılar.Servise gitmeden eğer yazılımsal bir şey yapmamışlar ise donanımsal bir sıkıntı olabilir. Arkadaşımın monster pcsini bakıma götürüp getirdik. Onda da buna benzer bir sıkıntı olmuştu. Termal macun değişiminden kaynaksal bir sıkıntı oluşmuştu. Soğutma bloklarının vidasının da tam sıkılmaması bu tarz sıkıntılara yol açabiliyor. Isınma olmuyor ama değişik bir şekilde ani frekans değişiminden fps drop yaşıyordu. Sizde de böyle bir sıkıntı olabilir. Yazılımsal olarak bir değişme, güncelleme bir şey olmuş mu bilgisayara?
Arkadaşımda bios güncellemesi sonrası Valorant FPS düşmesi sorunu ortaya çıktı. Ani drop olmuyordu ama 300-400 fps alırken 200-250'ye düşmüştü. Tekrar götürdü ve oyundan kaynaklı olduğunu söylediler. Ben de düşündüm. Acaba güncelleme sonrası mı oldu diye. Oyunu indirip denedim ve 2 ay önce aldığım FPS değerleri ile şimdi aldığım FPS değerleri arasında çok az fark vardı. Biraz daha artmıştı FPS. Sende de olabilir bios güncellemesi sonrasından yapabilir. Tekrardan bakıma gönder. Yakınında servis varsa, git başında dur. Ben bakıma götüreceğim. Başında duracağım. Sıkıntı olursa şikayet ederim orada hemen.Bios güncelleme ve temizlik yaptılar.