CSM KAPATMA SONRASI SİYAH EKRAN

xemlod

80+
Reaksiyon skoru
2
Selam arkadaşlar,
Windows 10 işletim sistemi kullanıyorum. FACEIT başlayacağım diye girdiğim yolda sonu hüsran oldu. Secure Boot bost açık progam hata veriyordu ben de açtım csm kapatıp. Sonrasında PC açılıyor, fanlar dönüyor ama görüntü vermemeye başladı.
1660ti var kuzenimde görüntü alıyor onla ama benim rx580 almıyor gdop müdür nedir yaptım ancak yine düzelme olmadı Windows gpt bu arada Ryzen 5 3600 işlemci anakart modeli ise gigabyte b450m s2h rev 1 son bios ekran kartı tam modeli ise RX 580 8 GB ASUS ROG STRIX.

BIOS sıfırladınız mı hocam ?

BIOS sıfırladınız mı hocam ?
Bios pilini tak çıkar yaptım gücü kestim ama olmuyor yine ekran kartı alıp eski haline getircem kuzenin 1660 ile onda csm kapalı olsa bile görüntüyü veriyor benim eşsek rx580 vermiyor

Hocam en alt orta kısımda CLR_CMOS pinleri var 2 tane. Bilgisayarı kapattıktan sonra anahtar ya da tornavidayla o iki pine aynı anda temas ettirirseniz BIOS sıfırlanacaktır. Bende bir denememde olmamıştı ama güç kaynağını kapattıktan sonra olmuştu, belki tesadüfen denk gelmiştir, sizde de işe yaramazsa 1-2 defa daha deneyebilirsiniz.

Ekler

• 1766149406153.webp
    1766149406153.webp
    148.7 KB · Hit: 24
Bios sıfırlama işe yaramıyor çoğu Gigabyte anakartta, tabii denemekte yarar var. EUFI ekran kartı ile açma ihtimali var eğer güvenli ön yükleme ayarını doğru yaptıysa yoksa yeniden bios yazılması lazım.

Dostlar ben farklı ekran kartı ile görüntü alırım benim derdim rx580 de böyle bir sorun oluyor daha önce kuzenimin taktım geldi benim kart niye böyle yabancı forumdada bilgi yok

Dostlar ben farklı ekran kartı ile görüntü alırım benim derdim rx580 de böyle bir sorun oluyor daha önce kuzenimin taktım geldi benim kart niye böyle yabancı forumdada bilgi yok
UEFİ desteği olmalı kartın, yoksa UEFİ desteği kazandırabiliyorsun internette rehber var bununla ilgli

UEFİ desteği olmalı kartın, yoksa UEFİ desteği kazandırabiliyorsun internette rehber var bununla ilgli
zaten var TechPowerUp GPU-Z üzerinde destekğı yinede GOP ile yaptım ama olmuyor hiç bir türlü csm kapalı olunca görnütü alamadım sonradna başka kart takip eski haline getirince calsıtı

Geri