Neler Yeni

Cumhuriyet halk partisi belediyelerin asgari ücreti ortaya çıktı 30 BİN TL

fatik1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
Fatih Öztütk
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Halk TV'de konuşan Özel, 2025 yılı için belirlenen 22 bin 104 TL'lik asgari ücrete tepki gösterdi.

Boykot çağrısında bulunan Özel, "İşçinin hakkını vermeyeni protesto edeceğiz ürettiklerini yemeyeceğiz. Tüketmeyin, almayın, ayakkabısını almayın, lastiğini takmayın diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"CHP'Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET 30 BİN TL OLACAK"​

Özel, asgari ücret ile ilgili CHP’li belediyelerin ne yapacağının sorulması üzerine, "Hiçbir CHP’li belediye 30 bin liranın altında bir toplu iş sözleşmesi teklifle karşısındaki işçiye gitmeyecek. Bunun altında bir ücrete imza atmayacağız. Bizim asgari ücretimiz 30 bin lira" dedi.

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
altında kalacak gibi dediğinin bizim belediye maaşları bile ödeyemiyor kimi zaman eleman fazlalığından her gelen kendi adamını aldığı için tabi dediğini yaparsa yüksek alan da daha da yüksek bekler ki bana yarar her türlü destekliyorum

Hanaz

80+ Gold
Yaz kardeşim belediye borcuna

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,167
İsim
Oğuz Oğuz
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Halk TV'de konuşan Özel, 2025 yılı için belirlenen 22 bin 104 TL'lik asgari ücrete tepki gösterdi.

Boykot çağrısında bulunan Özel, "İşçinin hakkını vermeyeni protesto edeceğiz ürettiklerini yemeyeceğiz. Tüketmeyin, almayın, ayakkabısını almayın, lastiğini takmayın diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"CHP'Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET 30 BİN TL OLACAK"​

Özel, asgari ücret ile ilgili CHP’li belediyelerin ne yapacağının sorulması üzerine, "Hiçbir CHP’li belediye 30 bin liranın altında bir toplu iş sözleşmesi teklifle karşısındaki işçiye gitmeyecek. Bunun altında bir ücrete imza atmayacağız. Bizim asgari ücretimiz 30 bin lira" dedi.
Adaletsizlik yaratıyorlar. Belediyelerde asgari çalışan sayısı çok yok. Çoğu zaten asgari üstü alıyor. Asgari 30 üste çoğu 40 üstü alacaktır ki bana göre adaletsiz. Polis, hemşire, öğretmen 40-45k alırken bu yanlış.
Benim vergilerim ile yapılıyor bu zamlar. Devlet bu parayı hizmet yapsın diye veriyor.
Ha yeni evlenmiş kirada yaşayan belediye çalışanı varsa ona versin bak lafım yok. İhtiyacı olana tabii ki. Ama hali hazırda 30k alıp maaşı asgariye çok yapıldığı için aynı oranda ona da zam yapılıp 50k olacak ise yanlış buluyorum.

Top Bottom