Neler Yeni

Yardım Custom Klavye Önerisi (akko5075b, Yunzii b75 pro, f75, ak820pro)

Egeyk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ege Kösem
2.5-3.5k arası bir custom klavye arıyorum. Bir arkadaşımda akko 5075b (3000tl) dracula switch denemiştim. Hissiyat ve ses olarak çok hoşuma gitmişti, poppy bir sesi vardı ve çok smooth'du. Ancak bu bütcede çok seçenek var. Yunzii b75 pro (3300tl) da çok güzel duruyor, yunzii yurtdışında tercih edien bir klavye diye biliyorum. Bunun dışında f75 (2600tl), ak820 pro (2850tl), royal kludge m75 (3100tl) gibi seçenekler var ama bunlar hakkında pek bilgim yok. Başka seçeneklere de açıgım. Fazla bir ses çıkarmayan (genelde çok çıkarmıyorlar ama bazen çok sesli olabiliyorlar), uzun süre kullanılabilecek, hissiyatı güzel üzmeyecek bir şey arıyorum. Hangisini önerirsiniz ? Son olarak 4k'ya çıkıp Monsgeek (4000tl) m1 almak mantıklı mı ? Tek tek link koyup yazıyı uzatmak yerine fiyatlarını yazdım.

codez

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ahmet Güler
çok aşırı rgb tutkunu değilsen boyle parıl parıl hani loş ışık olsun yeter diyorsan hissiyle görünümüyle sesiyle ak820 pro önerebilirim bütçeni çok irdelememek adına aşırı memnun olduğum bir klavye

Loki_0

80+
2.5-3.5k arası bir custom klavye arıyorum. Bir arkadaşımda akko 5075b (3000tl) dracula switch denemiştim. Hissiyat ve ses olarak çok hoşuma gitmişti, poppy bir sesi vardı ve çok smooth'du. Ancak bu bütcede çok seçenek var. Yunzii b75 pro (3300tl) da çok güzel duruyor, yunzii yurtdışında tercih edien bir klavye diye biliyorum. Bunun dışında f75 (2600tl), ak820 pro (2850tl), royal kludge m75 (3100tl) gibi seçenekler var ama bunlar hakkında pek bilgim yok. Başka seçeneklere de açıgım. Fazla bir ses çıkarmayan (genelde çok çıkarmıyorlar ama bazen çok sesli olabiliyorlar), uzun süre kullanılabilecek, hissiyatı güzel üzmeyecek bir şey arıyorum. Hangisini önerirsiniz ? Son olarak 4k'ya çıkıp Monsgeek (4000tl) m1 almak mantıklı mı ? Tek tek link koyup yazıyı uzatmak yerine fiyatlarını yazdım.
m1 v5 biraz lükse kaçmak olur bence ama üzmez en azından. Diğer modeller arasından poppy ses hoşunuza gittiyse dracula switch güzel olur. Onun dışında hem tok hem ekranlı bir klavye istiyorsan ak820 pro, yine tok bir ses istiyorsan akko 5075 air/shine through, eğer bunlara nazaran daha sessiz bir klavye istersen alu87a, son olarak uygun bütçeli ve knoblu istiyorsan rk 75 yada 87 ve uygun bütçeli kablosuz istiyorsan vgn v87 olabilir.

Egeyk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ege Kösem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
akko al geç kurcalama
Bence de akko daha önde ama çok seçenek var karar veremedim, royal kludgenin güzel modelleri var ve daha uyguna. 5075b beyaz veya dracula castle güzel aslında
çok aşırı rgb tutkunu değilsen boyle parıl parıl hani loş ışık olsun yeter diyorsan hissiyle görünümüyle sesiyle ak820 pro önerebilirim bütçeni çok irdelememek adına aşırı memnun olduğum bir klavye
birkaç kişinin önerdiini gördüm aslında da bilemedim. rgb tutkunu degilim, zaten 5075b de çok soluk bir rgb var zaten ve diger klavyelerde de parlak rgbler yok diye biliyorum.
m1 v5 biraz lükse kaçmak olur bence ama üzmez en azından. Diğer modeller arasından poppy ses hoşunuza gittiyse dracula switch güzel olur. Onun dışında hem tok hem ekranlı bir klavye istiyorsan ak820 pro, yine tok bir ses istiyorsan akko 5075 air/shine through, eğer bunlara nazaran daha sessiz bir klavye istersen alu87a, son olarak uygun bütçeli ve knoblu istiyorsan rk 75 yada 87 ve uygun bütçeli kablosuz istiyorsan vgn v87 olabilir.
m1 biraz pahalı ama 5075b'lere kıyaslayınca 1k'ya metal kasa 8000mah pil (5075b'de 3000mah), qmk via, daha kaliteli vs derken aklımdan geçiriyordum senin attıgın rk modelleri vs hoşuma gitti, vgn ve dark project de güzel gibi ama fiyatları arasında max 500 oynuyor. o yüzden aralarında 5075b air veya dracula daha mantıklı gibi. Diger yandan bu rk87 pro 2200 gibi bir fiyata mükemmel gözüktü, hissiyatı veya sesi nasıldır bilmiyorum ama çok ucuz fiyatı. şimdilik rk87 pro, 5075b ve almışken en iyisi olsun diyip m1 v5 almak arasında kaldım :D

Loki_0

80+
Diger yandan bu rk87 pro 2200 gibi bir fiyata mükemmel gözüktü, hissiyatı veya sesi nasıldır bilmiyorum ama çok ucuz fiyatı. şimdilik rk87 pro, 5075b ve almışken en iyisi olsun diyip m1 v5 almak arasında kaldım
rk87 nin Ses ve hissiyatı üzmez ama kablosuz yok haberin olsun ayrıca o da qmk/via destekliyor diye biliyorum. Akko 5075 air/shine through modelleri de cashbackler ile 2400 e geliyor. Dracula olanlar biraz daha fazla. Almışken iyisni alayım diyorsan tabi m1 v5 alabilirsin tabi ama düz olan modelinde tactile switch var haberin olsun.

codez

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ahmet Güler
Bence de akko daha önde ama çok seçenek var karar veremedim, royal kludgenin güzel modelleri var ve daha uyguna. 5075b beyaz veya dracula castle güzel aslında

birkaç kişinin önerdiini gördüm aslında da bilemedim. rgb tutkunu degilim, zaten 5075b de çok soluk bir rgb var zaten ve diger klavyelerde de parlak rgbler yok diye biliyorum.

m1 biraz pahalı ama 5075b'lere kıyaslayınca 1k'ya metal kasa 8000mah pil (5075b'de 3000mah), qmk via, daha kaliteli vs derken aklımdan geçiriyordum senin attıgın rk modelleri vs hoşuma gitti, vgn ve dark project de güzel gibi ama fiyatları arasında max 500 oynuyor. o yüzden aralarında 5075b air veya dracula daha mantıklı gibi. Diger yandan bu rk87 pro 2200 gibi bir fiyata mükemmel gözüktü, hissiyatı veya sesi nasıldır bilmiyorum ama çok ucuz fiyatı. şimdilik rk87 pro, 5075b ve almışken en iyisi olsun diyip m1 v5 almak arasında kaldım :D
ak820 pro direkt tavsiyemdir o zaman kesinlikle gönül rahatlığıyla alabilirsiniz gift switch daha iyi ekranıda var oradan pil durumunu saati veya koydugunuz gif fotoyu görüyorsunuz şarjı cok uzun gidiyo 5 gunde 1 tak sarja gece bırak fulleniyor gibi sayamayacağım kadar var - olarak tek diyebileceğim tuşların içi parlamıyor onu da keycaps değişerek anca

Egeyk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ege Kösem
rk87 nin Ses ve hissiyatı üzmez ama kablosuz yok haberin olsun ayrıca o da qmk/via destekliyor diye biliyorum. Akko 5075 air/shine through modelleri de cashbackler ile 2400 e geliyor. Dracula olanlar biraz daha fazla. Almışken iyisni alayım diyorsan tabi m1 v5 alabilirsin tabi ama düz olan modelinde tactile switch var haberin olsun.
aslında 5075b airlar aynı fiyata geliyorsa çok mantıklı ama %10 dışında cashback var mı ? air modeli %10 ile 3k'dan 2700'e düşüyor, dracula ise 3kya düşüyor diye biliyorum. M1 aklımı kurcalayan kısmı tactile switch olması, güzel midir değil midir emin olamadım. dracula veya piano olsa için çok rahat olacaktı, direkt yapışırdım. Şimdi switch değiştirme vs. uğraştırcak gibi. Forumda 2 kişi m1 v5 için sesi kötü demiş.

Bu arada aula f87 varmış trendyolda 2200'e kablosuz 4000 mah pili var ve güzel bi gasget yapısı var.

Attack shark k86 diye türkçe bir klavye daha buldum. Hepsi birbirine girdi :D

royalkludge m87'nin tasarımı tam istediğim tarzda cidden keşke metal olsaydı

ak820 pro direkt tavsiyemdir o zaman kesinlikle gönül rahatlığıyla alabilirsiniz gift switch daha iyi ekranıda var oradan pil durumunu saati veya koydugunuz gif fotoyu görüyorsunuz şarjı cok uzun gidiyo 5 gunde 1 tak sarja gece bırak fulleniyor gibi sayamayacağım kadar var - olarak tek diyebileceğim tuşların içi parlamıyor onu da keycaps değişerek anca
5075b'ler daha çok hoşuma gitti ama ak820 pro da çok tatlı. Neden anlamadım ama birkaç kişi 5075b'ler ak820pro ve f75'ten falan daha kaliteli olduğunu söylemiş, diğer yandan da 5075b'ler sorunlu diyen de olmuş :D ak820 pro'da Kasa, keycap ve knob kalitesi nasıl peki ? ve gift ile flying fish arasındaki fark nedir ?

Son düzenleme:

Egeyk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ege Kösem
akko al geç kurcalama
Hangisini :D

Aslında royal kludge m87 veya r87 pro gibi hem 87 yapıda hem de knobu olan bir şey olsa mükemmel olucak ama royal kludgeyi çok kullanan olmadığı nasıldır bilemiyorum. rk klavyeler için snerj linklerini atamıyorum malesef :D Bir yanım almışken en iyisini m1 v5 al sonra güncellersin switchleri falan diyor diğer yanım da boşa para verme 2200'e f87 al wireless, güzel pil ömrü ve güzel yalıtımlı yapısı var aula f87 al diyor

Son düzenleme:

Loki_0

80+
Metal olmasının çok bir artısı yok bence hocam. Klavyeyi alıp fırlatmayacaksan yani plastik de işini görür :D

aslında 5075b airlar aynı fiyata geliyorsa çok mantıklı ama %10 dışında cashback var mı ?
Onun gibi bir tane daha kampanya var 300 tl olan. İyzico uygulamasına gir karşına çıkar ama kayıt olduğun hesapla daha önce alışveriş yapmamış olman lazım 300 tl kampanyası için.

Akkoyu saymazsak ve kablosuz istiyorsan f87 yada vgn v87 al. Yazılımı daha düzgün olsun hem de tkl ve knoblu olsun dersen rk r87 pro al derim. Tek eksisi kablosuz özelliğinin olmaması ama çok önemli değil bana kalırsa. Kalite olarak da diğerlerinden aşağı kalır yanı yok. Sesini merak edersen videoya bakabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,069,906
Üyeler
169,919
Son üye
Therendra
Top Bottom