Loki_0
80+
Mesele 4-5 yıl kullanmaksa ikisini de kullanırsın normal kullanımda. M1 V5 in alu kasa olmasından çok qmk/via özelliği güzel bir de bataryasının fazla olması ama zaten 4000/3000 mah bataryalar bile baya uzun gidiyor. qmk/via özelliği klavyenin yazılımı açısından baya özgürlük ve seçenek sunuyor. Aradaki farkı verecekseniz alu kasa olmasından ziyade bu özelliği istiyorsanız verin. Onun dışında tactile switch kullanmaları biraz saçma olmuş bence. Kişisel tercih ama genelde gördüğüm çoğu kişi linear switchleri daha çok seviyor ben dahil.bütcem 3k aslında yani 4e kadar çıkabilirim ama çok bir farkı yoksa fazladan para vermek de istemem açıkçası. Amacım 4-5 yıl sonra bile sıkıntısız kullanabileyim. gördüğüm kadarıyla M1'de 8000mah batarya var, 5075b'de ise 3000mah'mış. 820 pro'da 4000mah ama kasası nasıl onu anlamadım. yazılmadığına göre yine plastiktir diye düşünüyorum. Aslında kablolu kullanmayı düşünüyorum ama olurken de iyisi olsun diye düşündüm.
Peki sen tercih edecek olsan 820 pro mu yoksa 5075b gibi bir akko mu tercih ederdin ? 5075b deki dracula switch ve klavye daha çok hoşuma gitti ama 820 pro'daki switchleri bilmiyorum. bide 820 pro bana daha kaliteli geliyor. mg75 5075'lerdeki kasa aynıysa o zaman 5087'lerdeki deaynı mı peki mesela mint versiyonu ile 5075 arasında 1k fark var neredeyse.
Asıl amacım bütceyi çıkartabilirim ama gerek yoksa boşa para vermek de istemem. %90 kablolu kullanırım ama fiyat benzer ise kablosuz özelliği de olması iyi olur. Önceden bilindik markalı mekanik bir klavye kullandım. 5 yıl sonunda hala ilk günkü gibiydi hiçbir sıkıntısı yoktu. Almışken uzun süre götürecek sıkıntı çıkartmayacak bir şey olsun.