Neler Yeni

Yardım 3000-4000 TL Custom Klavye Önerisi (Akko)

Loki_0

80+
bütcem 3k aslında yani 4e kadar çıkabilirim ama çok bir farkı yoksa fazladan para vermek de istemem açıkçası. Amacım 4-5 yıl sonra bile sıkıntısız kullanabileyim. gördüğüm kadarıyla M1'de 8000mah batarya var, 5075b'de ise 3000mah'mış. 820 pro'da 4000mah ama kasası nasıl onu anlamadım. yazılmadığına göre yine plastiktir diye düşünüyorum. Aslında kablolu kullanmayı düşünüyorum ama olurken de iyisi olsun diye düşündüm.

Peki sen tercih edecek olsan 820 pro mu yoksa 5075b gibi bir akko mu tercih ederdin ? 5075b deki dracula switch ve klavye daha çok hoşuma gitti ama 820 pro'daki switchleri bilmiyorum. bide 820 pro bana daha kaliteli geliyor. mg75 5075'lerdeki kasa aynıysa o zaman 5087'lerdeki deaynı mı peki mesela mint versiyonu ile 5075 arasında 1k fark var neredeyse.

Asıl amacım bütceyi çıkartabilirim ama gerek yoksa boşa para vermek de istemem. %90 kablolu kullanırım ama fiyat benzer ise kablosuz özelliği de olması iyi olur. Önceden bilindik markalı mekanik bir klavye kullandım. 5 yıl sonunda hala ilk günkü gibiydi hiçbir sıkıntısı yoktu. Almışken uzun süre götürecek sıkıntı çıkartmayacak bir şey olsun.
Mesele 4-5 yıl kullanmaksa ikisini de kullanırsın normal kullanımda. M1 V5 in alu kasa olmasından çok qmk/via özelliği güzel bir de bataryasının fazla olması ama zaten 4000/3000 mah bataryalar bile baya uzun gidiyor. qmk/via özelliği klavyenin yazılımı açısından baya özgürlük ve seçenek sunuyor. Aradaki farkı verecekseniz alu kasa olmasından ziyade bu özelliği istiyorsanız verin. Onun dışında tactile switch kullanmaları biraz saçma olmuş bence. Kişisel tercih ama genelde gördüğüm çoğu kişi linear switchleri daha çok seviyor ben dahil.

Egeyk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ege Kösem
Mesele 4-5 yıl kullanmaksa ikisini de kullanırsın normal kullanımda. M1 V5 in alu kasa olmasından çok qmk/via özelliği güzel bir de bataryasının fazla olması ama zaten 4000/3000 mah bataryalar bile baya uzun gidiyor. qmk/via özelliği klavyenin yazılımı açısından baya özgürlük ve seçenek sunuyor. Aradaki farkı verecekseniz alu kasa olmasından ziyade bu özelliği istiyorsanız verin. Onun dışında tactile switch kullanmaları biraz saçma olmuş bence. Kişisel tercih ama genelde gördüğüm çoğu kişi linear switchleri daha çok seviyor ben dahil.
aslında bu bataryanın 8k olması ve aluminyum olması cezbediyor, qmk ise artısı. uzun süre kullanacaksam bol özellikli olsun gibisinden düşündüm. Cidden dediğiniz gibi piano veya dracula olsa mis gibi olurmuş

Loki_0

80+
aslında bu bataryanın 8k olması ve aluminyum olması cezbediyor, qmk ise artısı. uzun süre kullanacaksam bol özellikli olsun gibisinden düşündüm. Cidden dediğiniz gibi piano veya dracula olsa mis gibi olurmuş
Elinizde üstüne ekleyecek bütçe varsa 1k civarına yeni switchler alırsınız. Klavyeyle gelen purple switchleri de kendi fiyat aralığında satarsınız sıfır olarak. İllaki satılır ama piyasası çok olmadığı için müşteri zor çıkabilir. Şans işi biraz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Switch olarak uygun bütçeli bir şey ararsanız bunu öneririm. Kendimde kullanıyorum gayet memnunum. Şu an 90 tanesi 750 civarına geliyor.

Gateron milky

Ses testi

EmrCPR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
738
İsim
Emre
3k bandında arıyorum fakat güzel bir ürün olursa 4k'ya da çıkabilirim. önceki klavyemi 5 yıl civarı kullandım, bozulmadı ancak daha düzgün bir şeye geçmek için sattım. akko 5075b gibi bir klavye arıyorum. minimum %75 olsun. 5075 çok güzel duruyor fakat kasası plastikmiş. uzun süreli kullanımda üzmeyecek bir şey lazım. ne önerirsiniz. hem 5075 gibi hem de kasası aluminyum daha kaliteli bir şeyler önerirseniz sevinirim. Monsgeek m1 de güzel duruyor ama tuş isimleri yanda durduğu için pek emin olamadım. kablolu veya kablosuz pek farketmez aslında kablosuz da olsa kablolu kullanırım büyük ihtimal. Önerilerinizi bekliyorum.

Hocam daha sıcak sıcak kutusundan çıkardım baktım bıraktım. Klavye efsanee ötesi. Kargo geldi açtım baktım sadece şu anda işe gidiyorum eve gidince bakacağım. Klavye çok ağır ve full metal alimünyum ağırlı 1.780 kg klavye muhteşem bir şey.

Ekler

• IMG_0713.jpeg
    IMG_0713.jpeg
    1.4 MB · Hit: 14
  • IMG_0714.jpeg
    IMG_0714.jpeg
    1.2 MB · Hit: 13

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,541
İsim
Muhammed efe
Switch farkı çokta yüksek derecede etki etmez, m1 daha mantıklı ise senin için al gitsin.

Egeyk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ege Kösem
Elinizde üstüne ekleyecek bütçe varsa 1k civarına yeni switchler alırsınız. Klavyeyle gelen purple switchleri de kendi fiyat aralığında satarsınız sıfır olarak. İllaki satılır ama piyasası çok olmadığı için müşteri zor çıkabilir. Şans işi biraz.
akko switchlerin fiyatları çok pahalı, en azından Türkiye'de pahalı. Purple switchler satılırsa sorun yok da aslında. aliexpres üzerinden 45'li akko switchler yurtdışında 8-10 euro civarına satılıyor yani 350tl diyebiliriz. Türkiye seçince bir anda 600tl'ye fırlıyor ki üstüne canım ülkemin vergisi ekleniyor. Attığın switchlere bakacağım. Ayrıca bu senin videon mu ? tam m1 üzerine gateron swtichler güzel denk gelmiş :D
Switch farkı çokta yüksek derecede etki etmez, m1 daha mantıklı ise senin için al gitsin.
Bugün bir karar verip 1-2 güne alacağım sanırım. Sadece switchden değil tuş isimlerinin yanda olması daha büyük sorn bence ama bir bakacağım. en kötü alışırım. aynı klasmanda hem metal, 8k batarya, qmk gibi özelliklere sahip başka bir klavye bulamadım çünkü. Switchleri de takas yapabilirsem takas veya satmayı denerim. İlla alan biri çıkar heralde diye düşünüyorum.
Hocam daha sıcak sıcak kutusundan çıkardım baktım bıraktım. Klavye efsanee ötesi. Kargo geldi açtım baktım sadece şu anda işe gidiyorum eve gidince bakacağım. Klavye çok ağır ve full metal alimünyum ağırlı 1.780 kg klavye muhteşem bir şey.
Hocam hayırlı olsun çok güzel duruyor. akşam kullanıp yine yazarsanız çok sevinirim :D

Loki_0

80+
akko switchlerin fiyatları çok pahalı, en azından Türkiye'de pahalı. Purple switchler satılırsa sorun yok da aslında. aliexpres üzerinden 45'li akko switchler yurtdışında 8-10 euro civarına satılıyor yani 350tl diyebiliriz. Türkiye seçince bir anda 600tl'ye fırlıyor ki üstüne canım ülkemin vergisi ekleniyor. Attığın switchlere bakacağım. Ayrıca bu senin videon mu ? tam m1 üzerine gateron swtichler güzel denk gelmiş :D

Bugün bir karar verip 1-2 güne alacağım sanırım. Sadece switchden değil tuş isimlerinin yanda olması daha büyük sorn bence ama bir bakacağım. en kötü alışırım. aynı klasmanda hem metal, 8k batarya, qmk gibi özelliklere sahip başka bir klavye bulamadım çünkü. Switchleri de takas yapabilirsem takas veya satmayı denerim. İlla alan biri çıkar heralde diye düşünüyorum.

Hocam hayırlı olsun çok güzel duruyor. akşam kullanıp yine yazarsanız çok sevinirim :D
Yok hocam video benim değil. Yabancı birinin kanalı 😀

EmrCPR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
738
İsim
Emre

tabii ki hocam valla sabırsızlıkla akşam olmasını bekliyorum. Normalde kullanmayacaktım Setup baştan kuruyprum klavyeyi görünce dayanamadım :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,060,109
Üyeler
168,385
Son üye
b0nib0n