Neler Yeni

Custom ROM İçin Telefoncuya Verilen S10+ Çöktü

th_rng

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Ömer APİŞ
Samsung Galaxy S10+ cihazım yurt dışı olduğu için yazılım güncellemsi almıyordu. Custom ROM attığımızda da IMEI problemleri yaşıyorduk çünkü efs dosyası çıkmıyordu. Tek çözüm olarak One UI 4 veya 2 stock ROM indirip IMEI repair işlemi yapmak gerekiyor. IMEI repair için de Chimera adı verilen bir programa ihtiyaç var. Bu program da paralı olduğu için bende yoktu. IMEI ve yazılım işleri ile uğraşan telefoncularda bulunan bir program.

Ben de çarşıda gezerken bulduğum bir telefoncuya sordum ve genç bir abi sen getir ona One UI 4 atar hallederiz ben senin sorununu anladım dedi. Ben de ertesi gün telefonumu götürdüm fakat telefonu verdiğimde One UI 6 Custom ROM yüklüydü. Zaten bu işlem yapılana kadar SIM kartı ile kullanamayacağım için 6 atmıştık. Cihazı verdim ertesi gün okuldayken adam beni aradı ve One UI 4 kurduğunu fakat cihazın sürekli reboot yaptığını söyledi. Ben de daha önce attığımız 4.1 stock ROM'un linkini attım. Daha sonra hallettiğini söyledi ve bana ekteki fotoğrafı gönderdi. Ben de tamam dedim fakat o akşam cihaz halen daha tamamlanmamıştı. Ertesi gün yani cuma günü iftara yakın adamı aradım fakat açmadı. İftardan sonra da 2-3 kez aradım yine açmadı. Fazla üzerine gitmedim.

Bugün 3 kere daha aramamın sonunda açtı ve iftara gittiğini ve telefonunun yanında olmadığını söyledi. Anlayışla karşıladım. Ve bana cihazımın yazılımsal olarak çöktüğünü söyledi. Nasıl oldu dedğimde de bana senin attığın 6 ROM'undan dolayı olduğunu söyledi. Halen daha uğarşıyorum dedi. Sorum ise şu; bu telefoncu olacak herif bunu nasıl becerdi? Bunu nasıl düzeltebilir veya düzeltebilir mi? Eğer bir sonuca varamazsa benim ne yapmam gerekir?

Ekler

• WhatsApp Image 2025-03-06 at 16.54.55.jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-06 at 16.54.55.jpeg
    380.1 KB · Hit: 70

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
430
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Samsung Galaxy S10+ cihazım yurt dışı olduğu için yazılım güncellemsi almıyordu. Custom ROM attığımızda da IMEI problemleri yaşıyorduk çünkü efs dosyası çıkmıyordu. Tek çözüm olarak One UI 4 veya 2 stock ROM indirip IMEI repair işlemi yapmak gerekiyor. IMEI repair için de Chimera adı verilen bir programa ihtiyaç var. Bu program da paralı olduğu için bende yoktu. IMEI ve yazılım işleri ile uğraşan telefoncularda bulunan bir program.

Ben de çarşıda gezerken bulduğum bir telefoncuya sordum ve genç bir abi sen getir ona One UI 4 atar hallederiz ben senin sorununu anladım dedi. Ben de ertesi gün telefonumu götürdüm fakat telefonu verdiğimde One UI 6 Custom ROM yüklüydü. Zaten bu işlem yapılana kadar SIM kartı ile kullanamayacağım için 6 atmıştık. Cihazı verdim ertesi gün okuldayken adam beni aradı ve One UI 4 kurduğunu fakat cihazın sürekli reboot yaptığını söyledi. Ben de daha önce attığımız 4.1 stock ROM'un linkini attım. Daha sonra hallettiğini söyledi ve bana ekteki fotoğrafı gönderdi. Ben de tamam dedim fakat o akşam cihaz halen daha tamamlanmamıştı. Ertesi gün yani cuma günü iftara yakın adamı aradım fakat açmadı. İftardan sonra da 2-3 kez aradım yine açmadı. Fazla üzerine gitmedim.

Bugün 3 kere daha aramamın sonunda açtı ve iftara gittiğini ve telefonunun yanında olmadığını söyledi. Anlayışla karşıladım. Ve bana cihazımın yazılımsal olarak çöktüğünü söyledi. Nasıl oldu dedğimde de bana senin attığın 6 ROM'undan dolayı olduğunu söyledi. Halen daha uğarşıyorum dedi. Sorum ise şu; bu telefoncu olacak herif bunu nasıl becerdi? Bunu nasıl düzeltebilir veya düzeltebilir mi? Eğer bir sonuca varamazsa benim ne yapmam gerekir?
bende redmi note 9 a pixel rom atarken olmustu telefon reboot loopuna girmisti tum sistem dosyalarini silip eski bir miui atdim duzeldi

th_rng

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Ömer APİŞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bende redmi note 9 a pixel rom atarken olmustu telefon reboot loopuna girmisti tum sistem dosyalarini silip eski bir miui atdim duzeldi
telefoncu nasıl becerdi bilmiyorum yüksek ihtimalle vbmeta da sıkıntı yaşadı. 1-2 saate yanına gidicem gittiğimde duruma bakacağım. sorun oneui da mı yoksa imei repairde mi. eğer sorun yazılımda ise telefonu alıp kendim 4.1 yüklemeyi deneyeceğim. daha sonra tekrar gidip chimera ile imei repair yaparız artık. eğer telefona hiç yazılım yüklenmiyorsa adamla hesaplaşırız artık

Zzabuza

80+ Bronze
Telefoncu ne anlar bu işlerden :) of of

Zzabuza

80+ Bronze
ilk gittiğimde her türlğü yaparız sıkıntı yok demişti. genç de bir elemandı. birde ben daha anlatmadan anlayınca iyice güvenmiştim
Samsun'dan çok anlamıyorum Xiaomi olsa uzaktan destek verirdim

LostNoc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Caner Karadağ
bişey yapabileceğini sanmıyorum çünkü telefon kaçak , şikayet ediyim desen suçlu belkide sen çıkarsın

Zzabuza

80+ Bronze

th_rng

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Ömer APİŞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
en fazla kendisinden chimerayı isteyip kendim denerim. eğer rom yükleniyo fakat imeide sıkıntı oluyo o zaman iş başka. fakat rom hiç yüklenmiyosa sıkıntı adamda. çünkü ben oneui 2 den 4e çektim sonrada 6ya çektim sıkıntı yaşamadım.

LostNoc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Caner Karadağ
kanka adamı şikayet etsem kimse oturup bunun modem dosyalarına imei atılmış bu adam haksız demeyecek. ayrıca ben sorunu çözmekle uğraşıyorum polislik bir mevzu yok
valla hocam ben genel olarak telefoncu bilgisayarcı bunlardan oldukça kaçıyorum çünkü işini bilen adam çok az üstüne üstlük adamlar parça çalıyor o kadar yüzsüzler ki

Zzabuza

80+ Bronze
Son durum nedir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,080,297
Üyeler
171,733
Son üye
Selim Akman