Neler Yeni

da-2 sistem windows 10 kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı yeniden başlatılması gerekiyor

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
merhabalar durduk yere ekranda işlerimi yapıyordum ekran birden kastı ve buna benzer bir mavi ekran gözüktü benzerini googleden buldum görsel buna çok benziyordu
Alıntıyı görüntüle

Sonrasında bilgisayarım yeniden başladı
del to f2 ekranından sonra biosa girdi
anakartım asus prime b450m-k
bios ekranında duruyor ve bilgisayar açılmıyor
biosta m2.ssd nvme görmüyor

default(f5) yaptım kaydettim biosu sıfırladım hala aynı bilgisayar açılışta biosa giriyor yardımlarınızı bekliyorum.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
DMP dosyası olmadan tahmin yapacağım. Bu sorunlardan dolayı olabilir ekranının donup mavi ekran hatası alman.

• Sistemin çok fazla ram tüketiyor olabilir.
  • Sabit diskinizin sağlığı bitmiş olabilir.
  • Ekran kartı sürücüsünden dolayı olabilir. Siz ne olur ne olmaz diye ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp buradan en güncel WHQL sürümü indirip işinizi garantiye alın.
  • Siistemin bütün psu kablolarını kontrol edin.
  • Sıcaklıklara göz atın ekran kartı sıcaklığl yüksek ise bundan mavi ekran almış olabilirsiniz.
  • BİOS bu rehbere bakarak güncelleyin.

kayınchu

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
1-2 gün önce aynı uyarıyı bende aldım fakat sorunsuz bir şekilde açıldı bilgisayarım

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
1-2 gün önce aynı uyarıyı bende aldım fakat sorunsuz bir şekilde açıldı bilgisayarım
bu mavi ekran uyarısını alınca sizinde hardiskinizi/ssd nizi görmeme gibi bir durum oldumu yoksa direk mavi ekrandan sonra bilgisayarınız çalışmayamı devam etti anlık mavi ekranmıydı

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
bu mavi ekran uyarısını alınca sizinde hardiskinizi/ssd nizi görmeme gibi bir durum oldumu yoksa direk mavi ekrandan sonra bilgisayarınız çalışmayamı devam etti anlık mavi ekranmıydı
kral işletim sistemin kaybolan NVme SSD de miydi?

kayınchu

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
güç tuşuna bastığımda direkt görseldeki ekran geldi daha sonra klasik bir şekilde masaüstüm geldi bir sorun yaşamadım yani anlıktı

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
Anakart marka modelini paylaş kral.

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
  • Sata sürücüsünü buradan güncelle.
  • Ayrıca BİOS güncel değilse güncelle bios sürümü bu rehberdeki gibi kontrol edip.
  • Başka Nvme Pci-E yuvası var ise oraya tak SSD öyle dene.

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
  • Sata sürücüsünü buradan güncelle.
  • Ayrıca BİOS güncel değilse güncelle bios sürümü bu rehberdeki gibi kontrol edip.
  • Başka Nvme Pci-E yuvası var ise oraya tak SSD öyle dene.
teşekkürler
sata sürücüsünün linkini hangi siteden buldunuz. site üzerindende link atarmısınız. linki yedeklemek istiyorum.
bios 2006 sürümüm yüklü yeni sürüm gelmiş 2202 diye biosumu güncellerim en yakın zamanda usb ile
tek slotlu nvme yuvası var anakartımda.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Sanırım ufak bir sıkıntı olmuş, tak çıkar veya yaptığınız gibi PSU yu aç kapa yapmanız düzeltti ise önemli bir şey olduğunu sanmam, minidump dosyası gelmemişşe ciddi bir durum olduğunu sanmam, yinede stress testlerini yapıp değerleri kontrol edin.

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
teşekkürler
sata sürücüsünün linkini hangi siteden buldunuz. site üzerindende link atarmısınız. linki yedeklemek istiyorum.
bios 2006 sürümüm yüklü yeni sürüm gelmiş 2202 diye biosumu güncellerim en yakın zamanda usb ile
tek slotlu nvme yuvası var anakartımda.
Tek slot var ise doğru oturduğuna emin ol. Ayrıca BİOS sürümünü güncelle siteyide verdim aşağıda. Son olarak Windows Update yap ne olur ne olmaz.

Link bu:

1602254903148.png

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Sanırım ufak bir sıkıntı olmuş, tak çıkar veya yaptığınız gibi PSU yu aç kapa yapmanız düzeltti ise önemli bir şey olduğunu sanmam, minidump dosyası gelmemişşe ciddi bir durum olduğunu sanmam, yinede stress testlerini yapıp değerleri kontrol edin.
psu yu aç kapa ile biosum m2.ssdyi gördü ve düzelmişti.
minidump dosyasıda windows klasöründe yok
ciddi bir şey yoktur inş.

stres testini nasıl yapabilirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tek slot var ise doğru oturduğuna emin ol. Ayrıca BİOS sürümünü güncelle siteyide verdim aşağıda. Son olarak Windows Update yap ne olur ne olmaz.

Link bu:

Alıntıyı görüntüle
çok teşekkürler driver bölümünde SATA imiş. bunuda güncelliyeceğim
1-2 güne usb alır biosuda güncelliyeceğim

vermiş olduğunuz değerli cevaplar içinde ayriyetten teşekkürler.
minidump klasörü oluşmamış ve psu aç kapa ile bios m2.ssdyi gördüğü için biraz endişelenicek bir durum yok gibi geliyor banada
ilk başta çok korkmuştum mavi ekran sonrası biosum ssdyi görmüyor diye iyikide kasayı açıp kurcalamadım psuyu kapatik 30 dk açtıktan sonra düzelmişti. bios ssdyi görmüştü.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,058,782
Üyeler
168,196
Son üye
staniel-ishuge