Neler Yeni

da-2 sistem windows 10 kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı yeniden başlatılması gerekiyor

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
yaptığım gibi psu yu aç kapa ile biosum m2.ssdyi gördü ve düzelmişti.
minidump dosyasıda windows klasöründe yok
ciddi bir şey yoktur inş.

stres testini nasıl yapabilirim.

İşlemciyi OCCT ile,

Ekran kartını superposition benchmark ile,

Diski Crystal disk mark ile.

Bunlar yeterlidir, Bios update yapmanızı da öneririm.

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
İşlemciyi OCCT ile,

Ekran kartını superposition benchmark ile,

Diski Crystal disk mark ile.

Bunlar yeterlidir, Bios update yapmanızı da öneririm.
eyw teşekkürler.
hocam windows 10 güncellemelerini kapatmalımıyım sizce bazen güncelleme sonrasıda mavi ekran geliyormuş.

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
eyw teşekkürler.
hocam windows 10 güncellemelerini kapatmalımıyım sizce bazen güncelleme sonrasıda mavi ekran geliyormuş.
Arkadaşın dediği gibi CrystalDiskMark ile diskini teste sokarsın her denileni eksiksiz yapıp kral. Umarım sorun çözülür yaptıktan sonra hepsini sonuçları bekleyeceğim.

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Arkadaşın dediği gibi CrystalDiskMark ile diskini teste sokarsın her denileni eksiksiz yapıp kral. Umarım sorun çözülür yaptıktan sonra hepsini sonuçları bekleyeceğim.
şuan hiç bir şey yapmadım
psuyu aç kapa ile bilgisayarım ssdyi gördüğü için şuan sorunsuz açılıyor bilgisayar

ama şunu farkettim : crystal disk mark ile ssdmin sağlığı %100 idi 4 aydır ssdyi hiç yormuyorum yorucak birşeyde yapmıyorum ve ssd full boş sadece windows dosyaları yüklü

bilgisayarda sadece ekran kartı driveri yüklü ve chipset driveri yüklü
oyun oynamıyorum.

sadece google chrome kullanıyorum ufak tefek işlerle ugrasiyorum anlicağın
gel görki bu sorundan sonra ssd sağlığım%99a düştü :) sırf bios ssdyi görmedi diyemi düştü acaba %1 sağlık durumu

sata sürücüsünü indirdim kurucağım birazdan
usb sipariş verip usb geldiğinde anakart biosunu güncelliceğim.

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
şuan hiç bir şey yapmadım
psuyu aç kapa ile bilgisayarım ssdyi gördüğü için şuan sorunsuz açılıyor bilgisayar

ama şunu farkettim : crystal disk mark ile ssdmin sağlığı %100 idi 4 aydır ssdyi hiç yormuyorum yorucak birşeyde yapmıyorum ve ssd full boş sadece windows dosyaları yüklü

bilgisayarda sadece ekran kartı driveri yüklü ve chipset driveri yüklü
oyun oynamıyorum.

sadece google chrome kullanıyorum ufak tefek işlerle ugrasiyorum anlicağın
gel görki bu sorundan sonra ssd sağlığım%99a düştü :) sırf bios ssdyi görmedi diyemi düştü acaba %1 sağlık durumu

sata sürücüsünü indirdim kurucağım birazdan
usb sipariş verip usb geldiğinde anakart biosunu güncelliceğim.
Maalesef günümüzün çoğu sata ve Pci-e SSDlerinin sağlığı HDD lere göre daha çabuk bitiyor ömrü. Ama kafanıza takmanıza gereken bir durum yok 99% sağlık size sorun yaşatmaz. Sadece SSDnizin üzerindeki Termal pad kontrol edin yırtılmış yıpıranmışmı diye. SSD sıcaklığından dolayıda ömrü azabiliyor onu bir kontrol edin.

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Maalesef günümüzün çoğu sata ve Pci-e SSDlerinin sağlığı HDD lere göre daha çabuk bitiyor ömrü. Ama kafanıza takmanıza gereken bir durum yok 99% sağlık size sorun yaşatmaz. Sadece SSDnizin üzerindeki Termal pad kontrol edin yırtılmış yıpıranmışmı diye. SSD sıcaklığından dolayıda ömrü azabiliyor onu bir kontrol edin.
Anladım
anakartımda 1 tane m2.ssd yuvası var ve bu yuvanın üstündede tek slotlu ekan kartı yuvam var
yani ssdnin üstünde kocaman ekran kartı takılı

ssd sıcaklığım gün içerisinde 54-57 seyrediyor havalar çok sıcakken 61i görüyordu şuan bursa yağmurlu 52 derece sıcaklık

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
Anladım
anakartımda 1 tane m2.ssd yuvası var ve bu yuvanın üstündede tek slotlu ekan kartı yuvam var
yani ssdnin üstünde kocaman ekran kartı takılı

ssd sıcaklığım gün içerisinde 54-57 seyrediyor havalar çok sıcakken 61i görüyordu şuan bursa yağmurlu 52 derece sıcaklık
60 bir SSD için tehlikeli sıcaklıklar. Size tavsiyem termal pad yıprandıysa sipariş verip yenileyin kalitesi ile değiştirin. O sıcaklıklar biraz yüksek ömrü ondan dolayı çabuk bitebilir.

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Tek slot var ise doğru oturduğuna emin ol. Ayrıca BİOS sürümünü güncelle siteyide verdim aşağıda. Son olarak Windows Update yap ne olur ne olmaz.

Link bu:

Alıntıyı görüntüle
paşam tekrarden merhaba
burdaki 248.11 mbytes
sata olan sürücüyü kurdum lakin kurulumda küçük bir kutu çıktı ilerlemeli hemen ardında cmd siyah ekran cıktı oda küçük kutuda bitti

kurulum bu kadarmıydı çok hızlı oldu
alışageldiğimiz next next ileri c:/ye kur gibi seçenekler vs. gelmedi.

Son düzenleme:

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
paşam tekrarden merhaba
burdaki 248.11 mbytes
sata olan sürücüyü kurdum lakin kurulumda küçük bir kutu çıktı ilerlemeli hemen ardında cmd siyah ekran cıktı oda küçük kutuda bitti

kurulum bu kadarmıydı çok hızlı oldu
alışageldiğimiz next next ileri c:/ye kur gibi seçenekler vs. gelmedi.
Bu kadar kral sistemi yeniden başlat diğer dediklerimide yap sonra sistemi dene zorla biraz oyun falan oyna bak mavi ekarn verecekmi

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Sanırım ufak bir sıkıntı olmuş, tak çıkar veya yaptığınız gibi PSU yu aç kapa yapmanız düzeltti ise önemli bir şey olduğunu sanmam, minidump dosyası gelmemişşe ciddi bir durum olduğunu sanmam, yinede stress testlerini yapıp değerleri kontrol edin.
hocam bilgisayarımda hiç oyun yok sistemi yorucak kadar
stres testimi ekran kartı içinmi yapmam gerekicek, furmak diye program varmış bu olurmu.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
hocam bilgisayarımda hiç oyun yok sistemi yorucak kadar
stres testimi ekran kartı içinmi yapmam gerekicek, furmak diye program varmış bu olurmu.

Superposition Benchmark kullan Furmark zayıf bir test.

ulukaleli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
FATİH AYDIN
itopya.com'dan alıysan normaldir, yalancı bir firma, arızalı ürünleri gönderip duruyorlar, 14 gün içinde iade etmeme rağmen yenisiyle değişti yalanını söyleyerek aynı ürünü bir daha gönderdiler.

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Superposition Benchmark kullan Furmark zayıf bir test.
bununla nasıl yapcamı bilmiyorum detaylı bir video varmı elinde kurulum ve kullanım hakkında. teşekkürler.
furmark 10dk da bu değerler geldi pek anlamam.
2.png

@Trieetz brom furmark ile yapabildim elimden geldiğince test 10dk ekran görüntüsü bu şekilde msi afterburnereda gösterdim. mavi ekran vs. vermedi süre kısa diye vermemiş olabilir :)

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,782
Üyeler
168,196
Son üye
staniel-ishuge
Top Bottom