Durdurma koduna göre bakacak olursak hatan driver kaynaklı güvenli moda gir ve ekran karti sürücünü kaldir sonra tekrar yükle bütün sürücüleri güncellemerhabalar durduk yere ekranda işlerimi yapıyordum ekran birden kastı ve bu mavi ekran gözüktü
Alıntıyı görüntüle
Sonrasında bilgisayarım yeniden başladı
del to f2 ekranından sonra biosa girdi
anakartım asus prime b450m-k
bios ekranında duruyor ve bilgisayar açılmıyor
default(f5) yaptım kaydettim biosu sıfırladım hala aynı bilgisayar açılışta biosa giriyor yardımlarınızı bekliyorum.
driverlerim günceldi ekran kartı kendi sitesinden 20.4.2 idiDriverlarınız Güncel mi ?
asus prime b450m-k anakartım idiDurdurma koduna göre bakacak olursak hatan driver kaynaklı güvenli moda gir ve ekran karti sürücünü kaldir sonra tekrar yükle bütün sürücüleri güncelle
bilgisayarım normal bir şekilde çalıştığı zamanda orası N/A idi hocam çok iyi hatırlıyorum.Sistemin BIOS'a girmesi için diske ihtiyacı yok, N/A olması herhangi bir disk olmadığı anlamına geliyor.
Çıkar ve tekrar tak, görmüyorsa aldığın yere başvurabilirsin.driverlerim günceldi ekran kartı kendi sitesinden 20.4.2 idi
birde chipset kendi sitesinden oda
asus prime b450m-k anakartım idi
ctrl+alt delete ile yeniden başlattım f8 tuşuna bastım bu geldi ekrana entera bastım tekrar biosa girdi :S
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:
bilgisayarım normal bir şekilde çalıştığı zamanda orası N/A idi hocam çok iyi hatırlıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
@crazyreign hocam sizin bilginiz varmı bu konuda.
Bana donanimsal bir hata gibi geldi bence itopya ile görüş disklerde hata olabilirmerhabalar durduk yere ekranda işlerimi yapıyordum ekran birden kastı ve buna benzer bir mavi ekran gözüktü benzerini googleden buldum görsel buna çok benziyordu
Alıntıyı görüntüle
Sonrasında bilgisayarım yeniden başladı
del to f2 ekranından sonra biosa girdi
anakartım asus prime b450m-k
bios ekranında duruyor ve bilgisayar açılmıyor
biosta m2.ssd nvme görmüyor
default(f5) yaptım kaydettim biosu sıfırladım hala aynı bilgisayar açılışta biosa giriyor yardımlarınızı bekliyorum.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
5 saat uğraştım biosta boot kısmında: boot1, boot2 gibi seçenekler vs hiç biri yoktu en son bilgisayarı 30 dakikalığına power tuşunu kapatarak kapattim 30 dakika sonra bilgisayarı açtığımda sorunsuz açıldıÇıkar ve tekrar tak, görmüyorsa aldığın yere başvurabilirsin.
Veya ulaşabileceğin başka bir M.2 slotlu anakart varsa onunla deneyebilirsin.
Dostum oradaki M.2 eğer SATA M.2 ise gösterir, üste bakarsan SATA Information diyor, senin taktığın M.2 SSD SATA değil ki?5 saat uğraştım biosta boot kısmında: boot1, boot2 gibi seçenekler vs hiç biri yoktu en son bilgisayarı 30 dakikalığına power tuşunu kapatarak kapattim 30 dakika sonra bilgisayarı açtığımda sorunsuz açıldı
şuan durum böyle bios m.2 : N /A diyor bir sorun teşkil eder mi?.
Alıntıyı görüntüle
şimdi anladım çok teşekkürler bilgisayar ilk geldiğindede bu şekildeydi.Dostum oradaki M.2 eğer SATA M.2 ise gösterir, üste bakarsan SATA Information diyor, senin taktığın M.2 SSD SATA değil ki?
Sağda gözüküyor bak.
Alıntıyı görüntüle
c/windows/minidump klasörü yoktu bendeBu rehbere bakarak dmp dosyalar;n;z; paylaşın.
Rehber - Minidump dosyalarınızı bizlerle paylaşın.
Mavi ekran aldıysanız minidump dosyalarını bizlerle paylaşın inceleyip size sorunu ve çözümü bildirelim. Bu dosyaları bizlerle paylaşmak için bunları yapmanız gerekiyor: Masaüstüne bir klasör oluşturun. C:\Windows\Minidump Yolunu izleyerek orada bulunan .dmp uzantılı dosyaları masaüstün de...donanimarsivi.com
Tamamdır şimdi sistemi her türlü test edin olası bir mavi ekran alırsanız dmp dosyaları o klasöre düşecektir o zaman paylaşırsınız sorunu bildiririm.c/windows/minidump klasörü yoktu bende
başlangıç ve kurtarma ekranımda bu şekilde sizin ilgini konuda gösterdiğiniz şekilde
Alıntıyı görüntüle
acaba bende bu minidump klasörü olmadığı için ciddi bir durum yokmu anlamına gleiyorTamamdır şimdi sistemi her türlü test edin olası bir mavi ekran alırsanız dmp dosyaları o klasöre düşecektir o zaman paylaşırsınız sorunu bildiririm.