Neler Yeni

DA-G3 sistem işlemci ısınıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seni hiç alakadar etmez
Da-G3 sistem aldım hiç ayar yapmasam sorun çıkartır mı bana ısı olarak? Alıp olduğu gibi kullansam?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde Max Kac dereceyi görsem sorun olur ve o dereceyi görürsem PC zarar görür mü,ne olur?
Sakın, alıp oldugu gibi kullanırsan elinde kalır aida64 indir strest testini aç üstten ilk 3 ünü seç test yap direk 90 ları görüyor ekran kartı 80 görüyor stock fan kullanıyorsan undervolt şart ki en iyi sıvı sogutma olsa bile 1.4voltaj da çalışması israf 1.1 1.2 civarlarında da en iyi frekansta kullanabilirsin

Liderkara

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Hamdi Kara
Sakın, alıp oldugu gibi kullanırsan elinde kalır aida64 indir strest testini aç üstten ilk 3 ünü seç test yap direk 90 ları görüyor ekran kartı 80 görüyor stock fan kullanıyorsan undervolt şart ki en iyi sıvı sogutma olsa bile 1.4voltaj da çalışması israf 1.1 1.2 civarlarında da en iyi frekansta kullanabilirsin
Stres testinde işlemciyi aşırı zorlayıp test ediyor herhalde? Sadece oyun oynasam testteki yüksek ısıları gorurmuyum? Voltajdi underwolt tü hiç anlamam bozmayayim ayarları :) bu arada henüz PC elime geçmedi gelsinde artık bir hal çaresine bakacağız insAllah.

Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seni hiç alakadar etmez
Stres testinde işlemciyi aşırı zorlayıp test ediyor herhalde? Sadece oyun oynasam testteki yüksek ısıları gorurmuyum? Voltajdi underwolt tü hiç anlamam bozmayayim ayarları :) bu arada henüz PC elime geçmedi gelsinde artık bir hal çaresine bakacağız insAllah.
oyunlarda da 80 in altına düşmez f/p sistem oldugu için malesef bazı extra masrafları kendi cebimizden karşılamamız gerekiyor ya da pratik çözümlere başvuracağız

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,471
İsim
Kürşat
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seni hiç alakadar etmez
agam benim işlemci 1.06v da bile 74 75 derecelere kadar gelebilyor 4.2ghz 1.35 1.4v stock kullanımda o işlemciyi kim durdurabilir :d ekran kartı zaten abdullah abinin 5dk lık testlerinde 77 dereceye geliyordu

Liderkara

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Hamdi Kara
oyunlarda da 80 in altına düşmez f/p sistem oldugu için malesef bazı extra masrafları kendi cebimizden karşılamamız gerekiyor ya da pratik çözümlere başvuracağız
Da g3 un YouTube videosunda Abdullahin testinde GPU 76 derece CPU 70 derece görünüyor ve bir sorun olmadığını söylüyor 76 derece ile 80 derece arasında çok mu fark var + neden sorun olmayacağını söylüyor Abdullah acaba?

Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seni hiç alakadar etmez
Da g3 un YouTube videosunda Abdullahin testinde GPU 76 derece CPU 70 derece görünüyor ve bir sorun olmadığını söylüyor 76 derece ile 80 derece arasında çok mu fark var + neden sorun olmayacağını söylüyor Abdullah acaba?
nereye olmuyor onlarca konu açıldı stock haliyle işlemci yük altında bıraksalar 95 dereceyi geçecek ekran kartı da aynı şekilde 83 derece sınırlaması olmasa onu da geçecek kesinlikle bu sistem stock kullanıma uygun değil abdullah abi neden sorun olmaz dedi bilmiyorum ama yanıldıgı verilerle orta da bu konu da çok eksik davrandı bu sistemi 1000 kişiye yakın alan oldu kaç kişi uv den anlıyor o pc yi bu sıcaklıklarla kullananın elinde kaç sene sağlam kalabilir

Liderkara

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Hamdi Kara
nereye olmuyor onlarca konu açıldı stock haliyle işlemci yük altında bıraksalar 95 dereceyi geçecek ekran kartı da aynı şekilde 83 derece sınırlaması olmasa onu da geçecek kesinlikle bu sistem stock kullanıma uygun değil abdullah abi neden sorun olmaz dedi bilmiyorum ama yanıldıgı verilerle orta da bu konu da çok eksik davrandı bu sistemi 1000 kişiye yakın alan oldu kaç kişi uv den anlıyor o pc yi bu sıcaklıklarla kullananın elinde kaç sene sağlam kalabilir
En basiti ben anlamıyorum bu şekilde uçuk sıcaklıklara çıkmazsa kullanacağım artık gittiği yere kadar uv yapıp bozmaya niyetim yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seni hiç alakadar etmez
En basiti ben anlamıyorum bu şekilde uçuk sıcaklıklara çıkmazsa kullanacağım artık gittiği yere kadar uv yapıp bozmaya niyetim yok.
sen bilirsin ama şöyle söylim şu sıfır haliyle bile belli bir sıcaklıga çıktıktan sonra fps düşebilir veya anlık droplar girebilir bu şekilde 1 2 sene kullandıgını düşün sistem aşınmaya başladıktan sonra işlevini daha fazla yitirmeye başlar o kadar para verip bu durumlara kimsenin düşmesini istemem hatta şöyle söylim yeni bir soğutucu sipariş ettim bundan belki 2 3 kat daha iyi ama o geldikten sonra bile voltajı düşürüp kullanacagım neden daha iyisi varken daha kötüsüne talip olayım umarım kimse olmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Çok sene sağlam kalabilir, 80 derece biligsayar parçaları için çok çok sıkıntılı bir sıcaklık değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seni hiç alakadar etmez
Çok sene sağlam kalabilir, 80 derece biligsayar parçaları için çok çok sıkıntılı bir sıcaklık değil.
aslında ekran kartlarında bütün sıcaklıklar risk taşır sadece 60 70 dereceler, kartı uzun yıllar sonunda aşındıracak sınıra pek yaklaşamadığı için bu durum önemsenmez ama kullanılmaya başlandıgından beri 80 derecelere maruz kalan kart daha hızlı aşınır aşındıkça sınıra daha hızlı yaklaşır ve bum. Neden bu risk alınsın ?

uyg4rcik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Uygar
İlgilendiği Kategoriler
Sosyal Medya
Instagram
uyg4rcik
cogunda aynı sorun var ben ilk actıgımda 30 sn de 95 derece görüyordu bu işlerden anlamayan adamlar o kadar para verip bu haliyle bilip bilmeden nasıl kullanacak bu sistemleri hazırlayanların bunları herkese söylemesi gerekirdi çok yazık ben o kadar araştırdım elimdeki imkanlarla bu kadar çıkabiliyor core performans ayarını biosdan kapatıp hiç ugraşmadan da çözebilirdim ama 4.0ghz de az değil 70 75 derecelerde iş görüyor elimde mx4 termal macun var yarın bi onu sürüp deniyecem bi 5 derece daha düşse Allah bereket versin bu arada sogutucu berbat 1600rpm den yukarı bios ayarı yapılmıyor çok pasif çalışıyor
aynen öyle çok haklısın ben bu konuları pek fazla bilmiyorum ve şuan işlemcim gözümün önünde ısınıyor, ayar yapmaya korkuyorum yapmamaya da korkuyorum ne yapacağım bilemedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,486
Üyeler
165,683
Son üye
Alpha35
Top Bottom