Neler Yeni

DA-G4 alanlar bilgisayar gelince yapması gerekenler

mkurtulus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
mert kurtulus
evet harici harddisk. içinden harddiskin kendini çıkarıp kasaya takmayı diyorum. ekstra bir aparat ya da kablo gerekiyor mu?
Anakart kutusunun içinde siyah kablo var kasanın arkasını çıkartın yuvalar var Oray yerleştirin
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben de t6 aldım gelsin direkt deneyeceğim. Ryzen master programından yapılan ayarların geçerli olması için programın hep açık olması mı gerekiyor biosdan ayar yapmak daha sağlıklı değil mi arkadaşlar? ve nasıl yapılır bu konuyla alakalı video önerebilcek var mı acaba
Bios tuşuna basıyorsun f9 girip core yazıp kapatıyorsun tekrar aramadan pbo kapatıyorsun
Global C-stade kapatıyorsun.
F7 Ai tweaker giriyorsun
En üstü d.o.C.p yapıyorsun
CPU core ratio 42 yazıyorsun
Vddcr CPU voltaj offset cek
+ yap orası 0.15000 ( kusuratlida olabilir ver )
Verdiğin voltaj 1.3 1.25 olsun

Ryzen master indir. Zaten yukarıda video var.
1.3 voltan düşerek var benim işlemcim 4.2ghz 1.21 de çalıyor Prime95 30 dk teste sorun çıkmadan

Son düzenleme:

Akanzaii06

80+ Bronze
Geldiği gibi kurmadan stok fanı çıkardım, aldığım fanı taktım. İşlemcim 48 derece üstünü görmüyor çok şükür. Ayrıca voltaj düşüklüğünü amd ryzen master programından da yapabiliyorsunuz bios falan kasmanıza gerek yok. 4.2 ghz 1.188 de alıyorum. Hoşuma gitti sistem denk gelse bir tane daha alırdım, nasipse bundan sonra ki sistemi de hediye olarak alacağım yine. Abdullah hocamın eline sağlık.
Ryzen master ile overclock ve undervolt her ikisinde yapabiliyoruz değil mi

pejura

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Mehmet Can Eker
Ryzen master ile overclock ve undervolt her ikisinde yapabiliyoruz değil mi
Ben sadece voltaj ile mhz ayarladım. 2 gündür 4.00 da kullanıyorum 4.2 hızda işlemciyi uzun süre çok yüksekte yorar diye kullanmak istemedim. 4.00 da bütün işleri görüyor. Kardeşim 3 gündür full oynuyor ona hediye almıştım zaten, işlemci daha 50 derece üstünü görmedi.

waleyard

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Murat Çetin
Snowman t6 ultra soğutucu öncesi cpu sıcaklığı 78-80lerde iken şimdi 60 civarında. kesinlikle tavsiye ederim. bu süreçte çok yardımcı olan @mkurtulus 'a da çok teşekkür ediyorum

vonaleee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
539
İsim
Gozalak
ben 45 dk falan raise of tomb raider oynadığımda 60larda sabitleniyor stok fan ile...acaba ortam sıcaklığı düşük olduğu için mi böyle?

10 15 derece şuan

mkurtulus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
mert kurtulus
ben 45 dk falan raise of tomb raider oynadığımda 60larda sabitleniyor stok fan ile...acaba ortam sıcaklığı düşük olduğu için mi böyle?

10 15 derece şuan
onunla alakalı olabilir ama kule tipi yada sıvı soğutma almakta fayda var.

Akanzaii06

80+ Bronze
merhaba arkadaşlar 400 kişi bu sistemi aldık yapmamız gerekenleri özetliyorum.

win 10 veya 11 seklinde kurulum yapıyoruz. eğer bios usb takılınca mbr legacy BIOS modes hatası alıyor sanız boot dan uefi çekin öyle win 10 yükleyin
win 10 yükledikten sonra tüm win güncellemelerini yapın

1.Bios güncellemesi

bir usb yardımı ile anakart bios güncellemesi yapın
arama kısmına dxdiag yazınca sürümü görürsünüz
ben tek tek tüm sürümleri güncelledim

2.Win kurulumu yaptıktan sonra bu videodakileri yaptım

3. yüksek voltaj ısınma
r5 3600 yüksek voltajda çalışıyor stok soğutucu desteklemiyor
ucuz yollu ve herkesin överek aldığı
https://www.trendyol.com/snowman/t6...an-p-43261454?boutiqueId=61&merchantId=225728 siparişini verdim.

soğutucum gelene kadar UNDERVOLT işlemini yaptım bu arkadasın yaptığı şekilde
aida 64 şuan sistemim 44 derece yük altında 80 geçmiyor

4.Silikon durumu öğrenme undervolt yapmadan önce merak edenler
bu konudan işlemci silikon kalitesine baka bilirler

Hocam Ryzen 5 3600 için undervoltta bios ayarları için Asus anakart için bir rehber yada video var mi

mkurtulus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
mert kurtulus
Hocam Ryzen 5 3600 için undervoltta bios ayarları için Asus anakart için bir rehber yada video var mi
Zaten gerekenleri konu başlığında topladım ve internete yazınca bir sürü çıkıyor. Profilime girip açtığım konuları okuya bilirsin. Sana tavsiyem önce soğutucu al

Akanzaii06

80+ Bronze
Zaten gerekenleri konu başlığında topladım ve internete yazınca bir sürü çıkıyor. Profilime girip açtığım konuları okuya bilirsin. Sana tavsiyem önce soğutucu al
Hocam soğutucum var amd wraith prism. asus anakartta yapan yok. msi anakart biostan gösterenler var

mkurtulus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
mert kurtulus
Hocam soğutucum var amd wraith prism. asus anakartta yapan yok. msi anakart biostan gösterenler var
Asus anakarta yaptım ben konum var da g4 sistem alanların yapması gerekenler adında YouTube bölümüne gir en üste

Akanzaii06

80+ Bronze
Asus anakarta yaptım ben konum var da g4 sistem alanların yapması gerekenler adında YouTube bölümüne gir en üste
Hocam siz Kaç ghz ve kaç voltta kullanıyorsunuz. ve boşta kaç derece alıyorsunuz ( hatırladığınız kadarıyla)

Akanzaii06

80+ Bronze
Hocam ben Cpu-z den ve görev yöneticisinden baktıgımda ghz sabit 3.95ghz. ben sabitlemedim . sadece XMP yi açmıştım. stock hali 3.6ghz değil mi ? acaba XMP mi 3.95 ve voltajı ayarladı...
1658540238729.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,989
Üyeler
163,420
Son üye
öhkom
Top Bottom