Coil whine kart hangi durumda yapıyor?DA-G9 almıştım. Sistemde ki msı ventus 2x 4060ti 16gb kartta coil whine sorunu var. Benden başka bu sorunu yaşayan var mı sizce değişim yapılır mı itopyaya yollarsam
üst alt fark etmiyor çogunda var bu ses çünkü kartlar güçlü oldugu için bu ses zor engelleniyor ve garanti kapsamına da girmiyor artık normal karşılanıyor.Model düşük olduğu için olabilir zamanında GTX 560Ti kullanıyordum sorun yoktu fakat en üst modeldi daha sonrasında rx 570 ve rx 6600 aldım şuanda pulse modelini kullanıyorum fakat model düşük olunca kullanılan komponent kalitesi de düşük oluyor benim 560ti'dan sonraki tüm kartlarımda coil whine sorunu oldu başta yoktu sonralarında hep yaşadım ekran kartı alırken şansınızı arttırmak istiyorsanız marka fark etmeksizin üst modellerine yönelin, dediğim gibi onda da olabilir ama coil whine oluşma olasılığı azdır.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Coil whine kart hangi durumda yapıyor?
Starfield oynuyorum normalde 80-90 veren yerde 60fps sabitlesem bile ses geliyor sabitlemeyi kaldırınca daha da fazla geliyor ses.FPS değerleri kaç ustam? yüksek fps'de de coil whine yapar kartlar. coil whine olmayan bile yapar bazı oyunların yükleme ekranlarında 1000-3000 fps olduğu için yapar fakat coil whine olanlar ise yer yer 200-300 fps ve üstüne duyulabilir şekilde yapar birde zaten coil whine olduğunun bildiğiniz için o sese çok takarsınız rahat duyarsınız diğer alanlarda olmayabilir coil whine tamamen şans hepsinde olmaz.
Vsync azaltır 60'a sabitleyince hem fpste düşüyor oda azaltır fakat yine de yapmaması lazımStarfield oynuyorum normalde 80-90 veren yerde 60fps sabitlesem bile ses geliyor sabitlemeyi kaldırınca daha da fazla geliyor ses.
Bende onu dedim zaten sadece olmamam olasılığı artar ama dediklerin doğru artık nortmalleştirdiler.üst alt fark etmiyor çogunda var bu ses çünkü kartlar güçlü oldugu için bu ses zor engelleniyor ve garanti kapsamına da girmiyor artık normal karşılanıyor.