Arkadaşlar selam ben mağazadan bugün teslim almaya gittim kurcalıyorum şimdi fakat şu ön ve arkadaki kasa fanlarının ayarlarını yapamadım sadece tuştan kontrol var renk değişitor Msi Center indirdim ondan da yapılmıyor bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Montajında mı hata var acaba aşağıda görsele kontrolcü fotoğrafını da attım
Anakarti h610m-e aldıysan geçmiş olsun.o anakartta 3pin argb girişi yok diye biliyorum .sol atta 4pin RGB var onada takayım deme sakın fanların RGB sini bozarsin.donusturucu falan alırsan düz renklerde çalışır.onun dışında kasadan kontrol edersin.
ben 0 TL farkla h610m-g model anakartla değiştim anakarti.onda 3pin soketi vardı keşke öyle yapsaydın
O zaman MSI centerdan kontrol edebilirdin
Takılı değil hocam bak altta hemen 3pin argb kablosu var boşta.Anakarti 610m-e aldıysa anakartta takacagi yer olmayacak.haliyle yazılımdan kontrol edemeyecek
Biosla rgb nin alakası yok maalesef.
Anakarta bağlayamadığı için yazılımdanda kontrol edemicek..Fotoğraftaki kasanın kendi kontrolcüsü ile kontrol eder ancak
Arkadaşlar sağ altta işaretlenen soket herhangi bir yere bağlı değil maalesef. Bu G-E model farkı çok saçmaymış bilmiyordum bunu nasıl çözücem bu işi yani renk falan pek önemli değilde fanlar boşta bile son hız dönüp ses yapıyor
Arkadaşlar sağ altta işaretlenen soket herhangi bir yere bağlı değil maalesef. Bu G-E model farkı çok saçmaymış bilmiyordum bunu nasıl çözücem bu işi yani renk falan pek önemli değilde fanlar boşta bile son hız dönüp ses yapıyor
Onun illa bi cozumu vardır ama yoksa da soyle bi öneri yapabilirim. Anakartin fan cikislarindan bir tane cikis alip coklayici ile tum fanlarini oraya baglaman. Yani kontrolcuyu kullanmayacaksin direk anakarta gireceksin fanlari
Fan hızlarını biostan kontrol edebilirsin.Şundan 1 tane alıyorsun.Sağlıklı kontrol etmek için anakarttaki 1 pwm sokete 3 fan takıcaksın en cok.
3 fanı tek bir anakarttaki sokete takıyorsun mesela öndeki 3 fanı tek yap.Arka egzos fanıda direk anakarta takarsın onu tek kontrol edersin.
Ben bu şekillde kullanıyorum bendede MSİ H610m bomber anakart var oda sıkıntılı.Bu şekilde çözdüm.
anakartında cpu fan dışında 2 tane fan girişi var.öndeki 3 lüyü tek girişe takacaksın.Arka egzos fanıda diğer girişe.
Hatta üste 2 tane fan veya sıvı soğutma vs de takarsan arka tarafıda 3lü yaparsın üst 2 ve arka egzos yine tek olur.
fanları 3 - 3 2 sokete takmıs oluyorsun
Bak kasa fanları bu şekilde birleştiricen.Böylece biostan '' DC '' modda kontrol edebilirsin.Fanların 3 pin pwm çünkü.
Biosta PWM fan modu ve DC fan modu var.Sen DC fan moduna al.pwm de yine sesli çalışır.
Fan hızlarını biostan kontrol edebilirsin.Şundan 1 tane alıyorsun.Sağlıklı kontrol etmek için anakarttaki 1 pwm sokete 3 fan takıcaksın en cok.
3 fanı tek bir anakarttaki sokete takıyorsun mesela öndeki 3 fanı tek yap.Arka egzos fanıda direk anakarta takarsın onu tek kontrol edersin.
Ben bu şekillde kullanıyorum bendede MSİ H610m bomber anakart var oda sıkıntılı.Bu şekilde çözdüm.
anakartında cpu fan dışında 2 tane fan girişi var.öndeki 3 lüyü tek girişe takacaksın.Arka egzos fanıda diğer girişe.
Hatta üste 2 tane fan veya sıvı soğutma vs de takarsan arka tarafıda 3lü yaparsın üst 2 ve arka egzos yine tek olur.
fanları 3 - 3 2 sokete takmıs oluyorsun Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bak kasa fanları bu şekilde birleştiricen.Böylece biostan '' DC '' modda kontrol edebilirsin.Fanların 3 pin pwm çünkü.
Biosta PWM fan modu ve DC fan modu var.Sen DC fan moduna al.pwm de yine sesli çalışır. Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle