DA-S2'ye ikinci SSD Önerisi

keritto

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
1500
Merhabalar, ben 2 ay önce DA-S2 bilgisayarını aldım. Anakartım ASUS B560M-P-SI ve şu an üzerinde sadece Kingston 500GB KC2500 M.2 SSD takılı. Depolama yetmediğinden ikinci bir 1TB depolama alanı sağlayan hızı iyi ve fiyat performans ürünü bir SSD almak istiyorum. Donanım arşivi'nin videosunda görmüştüm acaba bu anakarta çevirici ile ikinci bir M.2 SSD takabilir miyim? Takılamazsa eğer hangi SSDleri önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar, ben 2 ay önce DA-S2 bilgisayarını aldım. Bilmeyenler için anakartım ASUS B560M-P-SI ve şu an üzerinde sadece Kingston 500GB KC2500 M.2 SSD takılı. Depolama yetmediğinden ikinci bir 1TB depolama alanı sağlayan hızı iyi ve fiyat performans ürünü bir SSD almak istiyorum. Donanım arşivi'nin videosunda görmüştüm acaba bu anakarta çevirici ile ikinci bir M.2 SSD takabilir miyim? Takılamazsa eğer hangi SSDleri önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim.
Eğer indirim yakalarsan bütçene çok az bir ekleme yaparak 2 TB M2 SSD bulabilirsin.
Aşağıdaki link yakın zamanlarda 1.600 TL civarındaydı.

Teşekkürler peki bu şuan zaten kullandığım M2 SSD yerine takmam için mi yoksa 2. bir M2 SSD takabiliyor muyum?

@White Ravens hocam amaç depolama ise sata ssd daha iyi olmaz mı sizce? Hem dönüştürücü araya girmemiş olur.

@White Ravens hocam amaç depolama ise sata ssd daha iyi olmaz mı sizce? Hem dönüştürücü araya girmemiş olur.
Linkteki ürünü alabilirse dönüştürücüye ihtiyaç duymaz zaten. 2 TB M2 takıyor sisteme.
Böyle bir durumda gerekirse 500'lük Kingston'u satıp 2 TB'ı 1.000/1.100 TL civarına da getirebilir.

Teşekkürler peki bu şuan zaten kullandığım M2 SSD yerine takmam için mi yoksa 2. bir M2 SSD takabiliyor muyum?
Oyun amaçlı alacaksanız , sata SSD veya HDD de işinizi görecektir. Hemde daha ekonomik olur.

Oyun amaçlı alacaksanız , sata SSD veya HDD de işinizi görecektir. Hemde daha ekonomik olur.
Evet oyun amaçlı alacağım ama baktığımda sata SSD'ler ile M2 SSD'lerin nerdeyse aynı fiyata denk geldiğini gördüm. Donanım arşivinin videosunda çevirici ile M2 SSD kullandığında 900MB civarlarında okuma hızı aldığını gördüm bu yüzden acaba sata SSD yerine çevirici ile M2 SSD mi takmalıyım diye düşündüm. Ama aparatların sorun çıkardığını vs. söyleyenler oldu o yüzden emin olamadım.

sata SSD tamam ama hdd sıkıntı olmaz mı günümüz şartlarında her oyunda olmasa bile genellikle texture yüklenmeme sorunu oluyor

Evet oyun amaçlı alacağım ama baktığımda sata SSD'ler ile M2 SSD'lerin nerdeyse aynı fiyata denk geldiğini gördüm. Donanım arşivinin videosunda çevirici ile M2 SSD kullandığında 900MB civarlarında okuma hızı aldığını gördüm bu yüzden acaba sata SSD yerine çevirici ile M2 SSD mi takmalıyım diye düşündüm. Ama aparatların sorun çıkardığını vs. söyleyenler oldu o yüzden emin olamadım.
Şuan M2 SSD + 2 TB HDD kullanıyorum. 50 kadarda oyun yüklü. Oyun amaçlı alıyorsan M2 alma bence 2 TB 7200 rpm HDD al.
2 senedir bunu kullanıyorum memnunum. Başka markalarada bakabilirsin.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sata SSD tamam ama hdd sıkıntı olmaz mı günümüz şartlarında her oyunda olmasa bile genellikle texture yüklenmeme sorunu oluyor
2 senedir daha böyle bir sorunla karşılaşmadım. Şuan HDD de 50 adet oyun yüklü. Warzone , Cyberpunk, Red dead redemption 2 ve bir çoğu.

Şuan M2 SSD + 2 TB HDD kullanıyorum. 50 kadarda oyun yüklü. Oyun amaçlı alıyorsan M2 alma bence 2 TB 7200 rpm HDD al.
2 senedir bunu kullanıyorum memnunum. Başka markalarada bakabilirsin.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2 senedir daha böyle bir sorunla karşılaşmadım. Şuan HDD de 50 adet oyun yüklü. Warzone , Cyberpunk, Red dead redemption 2 ve bir çoğu.
Anladım hocam rpm le alakalı herhalde saolun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,692
Üyeler
190,786
Son üye
redbull_sx
Geri