Selamlar arkadaşlar,
Bilgisayar ürünleri ile alakalı en son 2008 yılına kadar aktif araştırma yapan birisi olarak yeni çalışan sistemlere ayak uydurmam biraz kolay olmadı çünkü teknolojinin çok hızlı gelişmesi ve her an her dakika bir şeylerin değişmesi takip etmediğiniz zaman sorun çıkartabiliyor. Düşünsel bazda biraz ne yapsam? acaba? soruları ile günü bitirebiliyorsunuz.
@Abdullah Hacıgül 'ü uzun süredir takipe ederim. Topladığı sistemler olsun, kendisine yaptığı sistemler veya incelemeleri olsun gayet başarılı ve kıskanılır cinsten. Öncelikle tüm* öneri sistemleri için teşekkür ederim. Sadece DA Sistem 2 için geçerli değil (!).
2008 yılında kendi imkanlarınla topladığım PC 2019 yılı itibarı ile fişini çekince pc arayışına girdim, orta düzey bir kullanıcı olarak kendime en uygun sistemi almam gerekiyordu. DA2 Sistemde karar kıldım. Benden önce siparişi ulaşan arkadaşlarım veya kardeşlerim bir çok sorun ile başbaşa kaldılar ( genelde çözümü olan sorunlar )
Sistemle alakalı inceleme yapmaya vaktim yeterince oldu, en azından benim gibi günün belli bir saatini mesaiye harcayan birisi için belirtiyorum.
Sistem parça uyumluluğu ve parçaların kalitesi güzel, ancak sistem ilk açıldığında oto olarak core boost ile geldiği için sıcaklık düzeyindeki artış çok fazla. Bunu sorun olarak algılıyoruz ancak bu bir sorun değil. Sistemler ellerindeki maksimum gücü kullanabilmek adına sistem akımını daha güçlü çeker haliyle bu sistemin daha sıcak çalışmasına sebep olur. 3600 gibi güçlü bir işlemcinin maksimumda çalışması gerektiği gibi ısınmasına sebep olacaktır. Sistemi ilk core boostla zorlayabildiğim kadar zorladım. Sistemde tek bir kasma dahi olmadı ama sıcaklık 95 dereceyi gördü.
Öneri: Eğer ekstra sogutucunuz yoksa CBP bölümünü kapatabilirsiniz. Sistemin daha 3600 MHZ de daha stabil ve daha az yükte çalıştırmış olursunuz. Isınmanın önüne geçmeniz mümkün.
Ek olarak kendi gözlemimden bahsediyorum. Biliyorsunuz ki güç seçeneklerinde artık AMD kendi işlemcisi için stabil ve performans a dayalı iki seçenek bulunmdurmakta. Oradaki güç profilleri her durumda Ryzen 5 3600 işlemcinizin %100 çalışmasına sebep oluyor. CPB kapalıyken bile 55-60'da geziyor oyunda 75 e dayanıyor.
Güç seçenekleri bölümünde windows profili olan en Yüksek Performans kısmı seçildiğinde de işlemcinize binen yük gerektiği kadar oluyor. Su an boşta 43-45 // işlem sırasında 45-51// yüksek kullanımda Maks. 66 derece sıcaklık görmekteyim. ( STOK FAN )
Bunun dışında oyunlarda aldığım performans güzel, sistem stabil, bence alınabilecek bir sistem. Özellikli önerim: Sisteminizi mümkün olduğunca güncel, yazılımlarınızı 3. parti olarak değil direkt kendi internet sayfalarından çekip kurmanızı şiddetle öneriyorum.
Alacak arkadaşlarıma, kardeşlerime de önerim.
Sisteminizi izleyin, evet donanımsal problem olabilir ancak bu %5-10 bir ihtimaldir. Yazılımsal problemler bu tip sorunların
%50-60 ını kapsıyor.
Ekran kartı tarafına gelecek olursak. RX 5600 XT gerçekten mükemmel olmuş. Sorunsuz sıkıntısız kullanabiliyorum. Kendisini çok iyi kontrol eden bir ekran kartı. Sıcaklık problemi yaşamadım.