DADG 2 fps drop ve ısınma

Reaksiyon skoru
4
Merhabalar yaklaşık 1 sene önce itopya üzerinden aldığım dadg2 sisteminde stoklarda saphire rx590 olmadığı için ekran kartı asus tuf 1660ti ile geldi. Şuan oyunlarda fps drop, ekran kartında aşırı ısınma yaşıyorum. Örnek olarak ilk başlarda rocket leaguede 250 fps alıp sıkıntısız oynayabiliyorken şuanda 144 fps sabitli olmasına rağmen fps drop yiyorum ve ekran kartım oyunu açar açmaz ısınmaya başlıyor (açılır açılmaz 85+ olduğunu gördüm.) Valorantta bile fps drop yaşıyorum oyunum en düşük ayarlarda. Ne yapabilirim? Ne yapmalıyım?

TUF modelleri ısınıyor Evet.
Fakat bu kadar ısındığını böyle bir oyunda görmemiştim.
Ben hala kasadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Ön kapak çıkıyor ise orayı çıkarıp test yapar mısınız ?
Fan almayı unutmayın.
Bunu önerebilirim.
Yan kapak çıkınca da baya azalıyor sıcaklık
Önde 1 tane fan var fakat fan yokken de ekran kartı ısılarım oyunu açar açmaz bu kadar yükseliyordu (bu süre 1 dakika civarında ve daha oyunun menüsündeyken oluyor ve belli bir süre oynadıktan sonra 88 dereceye çıktığını görebiliyorum.) Aynı şekilde bu model 1660ti kullanan kişilerin de aynı sorunu yaşadığını görmüştüm.
Post automatically merged:

Bildiğim kadarıyla ekran kartı driverim güncel fakat diğer parçalar hakkında bir bilgim yok ve hepsini nasıl kontrol edebilirim bilmiyorum.
Nvidia da olsa whql driver olsun

TUF modelleri ısınıyor Evet.
Fakat bu kadar ısındığını böyle bir oyunda görmemiştim.
Ben hala kasadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Ön kapak çıkıyor ise orayı çıkarıp test yapar mısınız ?
Fan almayı unutmayın.
Bunu önerebilirim.
Akasa Viper 14 cm şu anda bu
Yan kapak çıkınca da baya azalıyor sıcaklık
Hiç denemedim bi ara deneyebilirim fakat masam eski tarz çalışma masası olduğu için geri takmam biraz zor olucak fakat aklımda bulundurucağım
Nvidia da olsa whql driver olsun
Whql driver nasıl yani tam olarak anlayamadım.

ekran kartı termal macun alındığından beri yenilendi mi ?

Yenilenmedi ve öyle bir şeyi kendim yapmam durumunda garantisi gidiyor diye biliyorum.

Aynı ekran kartını kullanan çoğu kişide de bu sorunu gördüm bir bilgim yok. Belki de göndermem gerekir.
evet doğru söylüyorsun o ekran kartı 88 derecede çalışan bir kartmış.
belki sorun ramlerdedir ramlerine bi test yapmanı öneririm.

1 senelik kartın macunu yenilenince garantisi gitmez mi?

bence 85 derece olması normal değil garantiye göndermelisin kartını.
1 senelik olduğu gözümden kaçmış
Post automatically merged:

Yenilenmedi ve öyle bir şeyi kendim yapmam durumunda garantisi gidiyor diye biliyorum.

Aynı ekran kartını kullanan çoğu kişide de bu sorunu gördüm bir bilgim yok. Belki de göndermem gerekir.
yeni kart olduğu gözümden kaçmış

Kasanın önü tamamen kapalı görüyorum yani resimlerde.
Bu yüzden olabilir.
hocam aslında ön tarafı kapalı bile olsa o ekran kartı o dereccelere hayatta çıkmaz ki kasanın hava akışı iyi diye biliyorum.

Geri