Neler Yeni

Çözüldü✓ Darboğaz hesaplaması

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Sercan Gündüz
Bilgisayarda darboğaz olup olmadığını veya varsa bile ne kadarlık bir darboğaz olduğunu nasıl anlayabilirim veya hesaplayabilirim

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,255
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Almayı planladığın bileşenlerin test videolarını izleyebilir, foruma gelip 'kullanan var mı' tarzında deneyim aktarılmasını talep edebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

tabi sistemi zaten aldıysan afterburnerdan değerleri takip etmen en mantıklısı

R3b311i0n_01

80+ Bronze
silindi

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Sercan Gündüz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistem elindeyse MSI Afteburner ile oyun içi değerlere bakarak anlayabilirsiniz.
Afterburner varda işte afterburnerda nasıl anlicam onu soruyorum yani atıyorum gpu %100 işlemci %40 oyun the forest burda mesela darbogaz var mı yok mu varsa % kaç onu nasıl hesaplicam
Mesaj otomatik birleştirildi:

MSI afterburner programında işlemci ve ekran kartı kullanımını takip ederek darboğaz olup olmadığını anlayabilirsiniz.
İşlemci sürekli %100 kullanımdayken ekran kartı kullanımı %90'ı geçmiyorsa darboğaz var demektir.
He anladım teşekkür ederim ama şöyle bir sorum olcak mesela gpu %100 işlemci %40 burda bir darboğaz yok değil mi

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Afterburner varda işte afterburnerda nasıl anlicam onu soruyorum yani atıyorum gpu %100 işlemci %40 oyun the forest burda mesela darbogaz var mı yok mu varsa % kaç onu nasıl hesaplicam
GPU %100 ise derboğaz yoktur, işlemci %100 iken ekran kartı daha düşük yüzdelerde çalışınca o zaman darboğaz oluyor.

The Semih

80+ Gold
Bazı oyunlarda CPU %50 GPU %70 Tarzı görürsen o darboğaz olmuyor oyunun optimizesi kötü veya sistem gerektiği kadar güç kullanıyor demektir.

Asıl darboğaz işlemci %100 ise başlar

Top Bottom