Sistem elindeyse MSI Afteburner ile oyun içi değerlere bakarak anlayabilirsiniz.Bilgisayarda darboğaz olup olmadığını veya varsa bile ne kadarlık bir darboğaz olduğunu nasıl anlayabilirim veya hesaplayabilirim
Afterburner varda işte afterburnerda nasıl anlicam onu soruyorum yani atıyorum gpu %100 işlemci %40 oyun the forest burda mesela darbogaz var mı yok mu varsa % kaç onu nasıl hesaplicamSistem elindeyse MSI Afteburner ile oyun içi değerlere bakarak anlayabilirsiniz.
He anladım teşekkür ederim ama şöyle bir sorum olcak mesela gpu %100 işlemci %40 burda bir darboğaz yok değil miMSI afterburner programında işlemci ve ekran kartı kullanımını takip ederek darboğaz olup olmadığını anlayabilirsiniz.
İşlemci sürekli %100 kullanımdayken ekran kartı kullanımı %90'ı geçmiyorsa darboğaz var demektir.
GPU %100 ise derboğaz yoktur, işlemci %100 iken ekran kartı daha düşük yüzdelerde çalışınca o zaman darboğaz oluyor.Afterburner varda işte afterburnerda nasıl anlicam onu soruyorum yani atıyorum gpu %100 işlemci %40 oyun the forest burda mesela darbogaz var mı yok mu varsa % kaç onu nasıl hesaplicam