Darboğaz sorunları rtx4070 ti ventus 3x

Reaksiyon skoru
5
Anakart : msı pro x670p
Ekran kartı: msı rtx 4070 ti
İşlemci : rayzn 7 7700 x
Ram: kingston fury beats cl38 2×16 32 32
Ssd : samsung 980 pro 2 tb
Power supply: bitfenix bfg gold 750 watt +80
Sıvı soğutma: cooler master liquit ml240l
Monitör : dell 31. İnch 2 k 165 hrz

Sistem bileşenlerim bunlar yalnız ara ara drop yiyorum fps düşüşü yaşıyorum daha iyi işlemci tarafında sistemin zayıf oldugunu düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz bu bileşenler hakkında

Anakart : msı pro x670p
Ekran kartı: msı rtx 4070 ti
İşlemci : rayzn 7 7700 x
Ram: kingston fury beats cl38 2×16 32 32
Ssd : samsung 980 pro 2 tb
Power supply: bitfenix bfg gold 750 watt +80
Sıvı soğutma: cooler master liquit ml240l
Monitör : dell 31. İnch 2 k 165 hrz

Sistem bileşenlerim bunlar yalnız ara ara drop yiyorum fps düşüşü yaşıyorum daha iyi işlemci tarafında sistemin zayıf oldugunu düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz bu bileşenler hakkında
Bu işlemci bu ekran kartına darboğaz yapmaz, farklı bir sorun vardır fakat ne olabileceği hakkında bilgim yok.

Hangisi darboğaz yapıyor anlamadım. Başka vir sebebi olabilir mi? Darboğaz için bir sebep göremedim

Hangisi darboğaz yapıyor anlamadım. Başka vir sebebi olabilir mi? Darboğaz için bir sebep göremedim
Ryzen 7 7800x3d işlemci ye geçsem ne kadar farkeder acaba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu işlemci bu ekran kartına darboğaz yapmaz, farklı bir sorun vardır fakat ne olabileceği hakkında bilgim yok.
Çok net bir şekilde droplar değil kaldırmadığı oyun yok zaten şuan için ama büyük oyunlarda örnk fifa 2024 gibi oyunlarda anlık drop girebiliyor ya bu normal yada bana öyle geliyorda olabilir.

Ryzen 7 7800x3d işlemci ye geçsem ne kadar farkeder acaba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok net bir şekilde droplar değil kaldırmadığı oyun yok zaten şuan için ama büyük oyunlarda örnk fifa 2024 gibi oyunlarda anlık drop girebiliyor ya bu normal yada bana öyle geliyorda olabilir.
7800x3d tam olur.
7700x zaten 4070 ti ye kafa kafaya yeten bir işlemci. 4070 olsaydi birsey yoktu.
işlemci gpu dan daha yüksek olmali. x3d işlemci al

7800x3d tam olur.
7700x zaten 4070 ti ye kafa kafaya yeten bir işlemci. 4070 olsaydi birsey yoktu.
işlemci gpu dan daha yüksek olmali. x3d işlemci al
7800X3d arasında gözle görülür bir fark oluşacakmı onu merak ediyorum boş yere almış olacağım diğer türlü

7800X3d arasında gözle görülür bir fark oluşacakmı onu merak ediyorum boş yere almış olacağım diğer türlü
Hocam 2kda %5 - 10 arası bir fark olur,fps dropun sebebi işlemcinin zayıflığı olduğunu hâlâ düşünmüyorum, kasayı açıp bileşenleri kontrol edebilirsiniz ya da yazılım güncellemelerine bakabilirsiniz. 7700x gayet iyi bir işlemci hele hele fifa gibi bir oyunda drop yaptırmaz.
Oyundan kaynaklı veya yazılımdan kaynaklı olabilir. En kötü ihtimal ramlerde veya ssd de ısınma kaynaklı problem çıkmış olabilir.

Sıcaklıklar nasıl o işlemci baya ısınıyor.
Sıvı soğutma ile beraber kullanıyorum uzun saatler yük altında da bıraktım herhangi bir problem yaşamadım çalışan her şey ısınır onu soğutacak bileşenle tamamladığınızda herhangi bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

O ikili hayatta darboğaz yapmaz %0 sorun başka birseydendir

1080p de.ve 2k da fps artar. ve her çözünürlükte ,bütün oyunlarda akicilik ve stabilite oluşur. boşuna almamış olursun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,386
Üyeler
183,418
Son üye
thenyxx
Geri