Darboğaz yaptırmayacak kart

LaFleur01

80+
Reaksiyon skoru
0
Selam arkadaşlar ben youtubeda ufaktan oyun videoları çekiyorum bilgisayarım eski ben kendime komple bilgisayar toplayamıyorum para yok :) fakat şöyle bir şey yapabilirmiyiz? LG UltraGear 24GL600F 23.6" 144 Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Monitör 1,300 tl ye almayı planlıyorum bunun yanına benim sistemime darboğaz yaptırmayacak bir ekran kartı alabilirmiyim ilerleyen zamanlardada anakart işlemci ram alıp köşeye ata ata pc toplarım ama ilk etapta mevcut sisteme ekran kartı takviyesi yapmam gerekiyor

Amd fx8320 3.5 ghz
4+4 kingstom 1600mhz oem ram(n11den tanesini 75tl ye almıştım amd uyumlu diye yazıyordu)
biostar 4gb rx560 oem ekran kartı
asus m5a78l-m lx3 anakart
James Donkey 240gb ssd
wd 1tb hdd
bu sistemle valorantta orta ve düşük ayarlarda obs ile kayıttayken 80-110 fps alıyorum, obs kapalı iken 130 ile 160 arası fps veriyor.(valorantı çözemedim orta ve düşük ayarlarda aynı fps i veriyor bende orta ayarlarda oynuyorum) Cs go'da rekabetçide obs kapalıyken en düşük ayarlarda 160-200 fps obs açıkken 100-150 fps arası alıyordum tabi 3-4 aydır cs go girmedim hile var diye oynamayı bıraktım. Aslında bu sistem beni idare ediyor fakat diğer oyunları oynarken sıkıntı yaşıyorum mesela sekiro shadow oynadım ilk bölümü geçtim daha sonra videomu izledim baktımki donarak kaydetmiş bunun dışında rise of the tomb raider 20 years collection oynadım sovyet tesisi bölümüne kadar 1080 p kayıtta sıkıntı yoktu akıcı oynadım ve kayıt aldım ama sovyet tesisinden sonra oyunu donarak kaydetmiş obs de 720p kayıt alıyorum oyununa görede 1080p ye çekiyorum donma sorununun ekran kartından olduğunu düşünüyorum bazı zamanlar alt tab yapınca belli süre yeşil ekranda falan kalıyor amd ayarlarından overclock u otomatik yapınca biraz fps artıyor ama bazı zamanlarda direk pc yi kapatıyor bu arada kartımın hala 4-5 ay garantisi devam ediyor

obs ayarlarımda şöyle çıkış kalitesini aynı kaliteye yakın yüksek dosya boyutu yapıyorum 1 valorant maçım 8gb falan çıkıyor. yüksek kalite normal dosya boyutu yapınca kalite biraz düşük çıkıyor ve fps farkıda olmuyor.

fx serisi sıkıntılı . 1050ti ustu onermem o işlemciye.
ekran kartınız yeterli
csgo valorant oynayacaksanız 144hz alabilirsiniz.

1050ti alsam bu çektiğim sıkıntılar çözülürmü acaba :/

aga sıfır yerine ikinci el toplayım dedim sadece anakart işlemci ve ram, ula anakartın sıfırı 530 tl ikinci el en ucuz 450 tl garantisiz 2.el ürünler sıfır fiyatında satılıyor hatta ikinci el olarak sıfırdan daha yüksek fiyatlar yazanlar var dalgamı geçiyorlar adammı seçiyorlar anlamadım letgo bakayım dedim ordada mesela ryzen 2600 diye aratıyorum işlemci dışında her şey çıkıyor sahibinden ve letgo dışında varmı bildiğiniz ikinci el uygun fiyatlarla alım yapabileceğim site?

Geri