Neler Yeni

Asus rx 580 8gb CS 60 civarı FPS normal mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kazım korur
rekabetçi modda denersen ben mirage haritasında rx570 + i7 3770 8gb ram bilgisayar ile düşük-orta grafik minimum 90 genelde 100 120fps aralığında aldım. senin biraz daha yüksek fps alman lazım
Hocam birkaç gün içerisinde denedin mi FPS i optimizasyon sorunu olabilir mi dedi de bir arkadaş
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başta anakartta sorun var dedimde diğer oyunlarda fpsin yüksek acaba csde optimizasyon sorunu falan mı var geçici olarak
Birisinde bi tık daha düşük bi sistem vardı 100-120 demişti sordum bakalım birkaç gün içerisinde denemiş mi

Anakartın zamanla eğilmiştir lga işlemci soketinde ram pinleri temas etmiyor kronik sorun . Sorun anakartı geri düzleştirerek çözülüyor .
Aykut hocanın çözümü denesene

Beratkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
berat kaan
Hocam birkaç gün içerisinde denedin mi FPS i optimizasyon sorunu olabilir mi dedi de bir arkadaş

Birisinde bi tık daha düşük bi sistem vardı 100-120 demişti sordum bakalım birkaç gün içerisinde denemiş mi
ben bir kaç ay önce denedim. arkadaşım sanırım seninle aynı işlemci + rx570 li bilgisayarla oynuyor rekabetçi modda 80 90fps alıyordu

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kazım korur
Anakartın zamanla eğilmiştir lga işlemci soketinde ram pinleri temas etmiyor kronik sorun . Sorun anakartı geri düzleştirerek çözülüyor .
Düzleştirmeyi nasıl yapabilirim işlemci fanı eğdiği için olduğunu görüp fansız da denemiştim ama düzeltmeyi nasıl yaparım bilmiyorum bir de anakart biosa girmiyor ve biosda ayar yapılmıyor değiştirmekte fayda var gibi geldi bana

ben bir kaç ay önce denedim. arkadaşım sanırım seninle aynı işlemci + rx570 li bilgisayarla oynuyor rekabetçi modda 80 90fps alıyordu
Tamamdır hocam sağol bi oyunu tekrar indireyim

Aykut hocanın çözümü denesene
Sordum düzleştirmeyi nasıl yapabilirim diye de anakart yine biosa girmiyor ayar yapmıyor bu problemler var arkadaş da eskiden almış o FPS leri

Düzleştirmeyi nasıl yapabilirim işlemci fanı eğdiği için olduğunu görüp fansız da denemiştim ama düzeltmeyi nasıl yaparım bilmiyorum bir de anakart biosa girmiyor ve biosda ayar yapılmıyor değiştirmekte fayda var gibi geldi bana

Tamamdır hocam sağol bi oyunu tekrar indireyim

Sordum düzleştirmeyi nasıl yapabilirim diye de anakart yine biosa girmiyor ayar yapmıyor bu problemler var arkadaş da eskiden almış o FPS leri
Hem anakartta sorun var hem csde sorun var gibi diğer oyunlarda normal çalışıyor ama bios vs sıkıntılı, sıkıntı muhtemelen dediğim şekilde iki yerde birden var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Mehmet Emin Uzun
Asus rx 580 8gb
Intel i7 4770k
8gb ddr3 ram (anakartımın ram slotu bozuk biostan ayarı kaydedip çıkamadığım için 1333mhz oynuyorum)
Diğer oyunlarda FPS değerlerim normalken CS de 1920x1080 fsr kapalı düşük-orta ayarlarda 60 civarı FPS alıyorum v-sync da kapalı normal mi bu. Isı değerlerim gayet düşük 1 el CS artıktan sonra işlemci 55 fln ekran kartı da o civarlarda git gel yapıyor
Çözünürlükleri değiştirince de 4:3 falan yapınca da aynı kalıyor FPS bi artış yok
İşlemcin darboğaza sokuyodur

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kazım korur
İşlemcin darboğaza sokuyodur
Kullanımlar bu şekilde işlemci genelde %50-60 ekran kartı dda o civarda genelde ara sıra 0 a düşüyor 100 çıkıyor

Hem anakartta sorun var hem csde sorun var gibi diğer oyunlarda normal çalışıyor ama bios vs sıkıntılı, sıkıntı muhtemelen dediğim şekilde iki yerde birden var.
Cs insin bi anakartı her türlü değişmem lazım zaten anakartların overclock destekleyip desteklemediğini nasıl anlarım sarı siteden bakıyorum da ilanlara

Ekler

• IMG_20250325_204648.jpg
    IMG_20250325_204648.jpg
    2 MB · Hit: 3

Aykut D.

80+ Gold
buyurun :

8:40 ne yapılması gerekiyor kısmı .

Beratkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
berat kaan
Kullanımlar bu şekilde işlemci genelde %50-60 ekran kartı dda o civarda genelde ara sıra 0 a düşüyor 100 çıkıyor

Cs insin bi anakartı her türlü değişmem lazım zaten anakartların overclock destekleyip desteklemediğini nasıl anlarım sarı siteden bakıyorum da ilanlara
gpu kullanımı %100 e çıkıp düşme olayı benim rx570te de var her 5-10 saniyede bir %100 e çıkıp geri 20 30 normal değerlerine geliyor nedenini çözemedim ama 4-5 senedir hiç bi problem yaşatmadı oyunlarda falan belki asus kartlarla alakalı bişeydir

Aykut D.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kazım korur
Lga pinlerine zarar vermemeye özen gösterin dikkatli özenli olun . Şimdiden kolay gelsin
Teşekkürler bios için bi öneriniz var mı peki mesela ram için MHz yükseltmeye çalışıyorum xmp idi galiba ya da performans moduna geçiyorum ama kaydederek çıkamıyorum ve normal açılışta biosa girmeme sorunu

gpu kullanımı %100 e çıkıp düşme olayı benim rx570te de var her 5-10 saniyede bir %100 e çıkıp geri 20 30 normal değerlerine geliyor nedenini çözemedim ama 4-5 senedir hiç bi problem yaşatmadı oyunlarda falan belki asus kartlarla alakalı bişeydir
Yani normal gibi o durum ama şu FPS sorununu bir şekilde çözmem lazım

Oyunu silip tekrar yükleyince sorun çözüldü sayılır en düşük ayarlar 4:3 ortalama FPS 100 80-120 arası git gel yapıyor yine beklediğim kadar değil ancak Rami yükseltirsem biraz daha yükselir diye umut ediyorum

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kazım korur

Ekler

• IMG_20250325_235223.jpg
    IMG_20250325_235223.jpg
    1.1 MB · Hit: 6
  • IMG_20250325_235236.jpg
    IMG_20250325_235236.jpg