Guardian vs 100r karşılaştırma:Öncelikle birazdan diceklerim kendi incelemem olup tabi ki eleştiriye açıktır. İstediklerinizi yazabilirsiniz. Gönül ister uzun uzun tartışalım. Haydi başlayalım. Öncelikle ben bunu yazarken dolar 6.81tl. Fiyatlarına ve sunduklarına bakacak olursak 100r yi en ucuz itopyada 541tl ye buldum. 100r ön tarafında 2x120mm RGB fan, arkada ise öndekilerden daha alt kalite rgbsiz 120mm egsoz fan ile 52x50x20 boyutunda bir kasa sunuyor. En ucuz guardian ise Teknobiyotikte 471tl. Guardianın boyutları ise 43x51x21cm(Genişliğinin 1cm fazla olması PSU ve kablolama için daha geniş bir alan sunuyor. 1 cm burada az fakat önemli.) öndeki fan sayısı 3 ve arkadaki fan öndekilerle aynı. Dark bu konuda ucuzluğu, gönderdiği fazladan bir fan ve bütün fanların RGB ve aynı kalitede olması ile 3-0 öne geçiyor. Sırada geldik önlerine. İki kasanın ön tarafının Full mesh yapıda olması çok hoş derkeen.. MSI?... MSI?... Neden full mesh yapının ortasından tam da ortadaki fanın hava sirkülasyonunu nerdeyse yarıya indiricek şekilde logonu koymak için metal bir ''barikat'' geçirdin? Acayip gereksiz olmuş. Neden önde 3 yerine 2 fan ile gönderdikleri belli. ''Ön tarafın ortasını kapattık. Oraya fan koysaaak nee koymasak nee'' dediklerini duyar gibi oldum. Devam ediyorum. Kasanın ön tarafının full mesh yapıda olması Kasanın hava sirkülasyonu için acayip büyük bir artıdır. Tabi ki de toz filtresi varsa. MSI bu kasanının önünü full mesh yapıp toz filtresi koymayarak bu artıyı tam anlamıyla eksiye çevirmiş. Müşterisine 15 liralık toz filtresini çok görmüş (yaklaşık 2 dolar.). Öte yandan kendi sitelerine koydukları resme de bakacak olursak ön taraftan giren taze hava ekran kartının plakasına vuruyor. İyi de plakaya vurduğunda 1 soğutuyorsa o havayı fanlara ver 10 soğutsun. Milyar milyon dolarlık bir şirketin özensiz iş yapması eksi. Teknobiyotiğin sitesine baktığımızda ise önden giren taze fanların ekran kartının fanlarına doğru geldiği resmettiklerini görüyoruz ki küçük ama kalite kokan bir hareket. Bunları da söyledikten sonra yukarı kısımlarına baktığımızda ikisinin de 2x120-2x140mm fan desteklediğini görüyoruz ki güzel. Aşağı kısıma geldiğimizde işler değişiyor. DARK Guardianın aşağı tarafına da 2x120mm fan takabildiğimizi eklersek (Ki bu fanların şöyle kritik bir önemi var ekran kartları fanları aşağıya baktığı için soğuk havayı çekmeleri daha zordur. Dark guardianda aşağıya taktığımız o iki fan ekran kartına havanın çok daha fazla ve çok daha rahat gelmesini sağlıyor artı.) guardiana bir artı daha yazılıyor. Sonuç MSI hem daha pahalı hem de 1 az fanla geliyor hem de takılabilicek total fan sayısı daha az (MSI 6 DARK 8) benden tavsiye Guardian al. Kalan paraya fan al. Guardian fan boyu değilim. O kadar iyi iş başarmışlar ki düşmanım olsa takdir ederim. Biraz ileriye gideceğim istediğim gibi eleştirebilirsiniz guardian cougar conquerı bile geçer hava sirkülasyonu konusunda. İstediğiniz gibi tartışalım dostlar. Buraya kadar okuduysanız da teşekkür ederim