Selam dostlar . Dark Souls Remastered oyunu bitti bitecek. Uzun zamandır ara vererek oynandım derslerden ötürü . Bu yüzden oyun deneyimim biraz negatif yönde etkilendi. Neyse biz incelemeye geçelim
Hikayede pek anladığım bir şey olmadı . Oyun daha çok arkaplan hikâyesine sahip. Neredeyse ara sahne bile yok oyunda. Oyunda ne yapacağınızı NPC'lerden öğreniyorsunuz. Bu NPC'ler size eşya satmak, Boss savaşlarında yardım etmek, bilgi vermek , kalleşlik yapmak , ölmek gibi özelliklere sahip.
Oyunun temel mekanikleri belli bölgelerdeki düşmanları kesip Bossa ulaşıp hikayede devam etmek icin gereken eşya ile hikayede devam etmek keşif yapmak gibi şeyler oluşturuyor. Tabi bir yerden bir yere gitmek icin yapmanız gereken bazı yerleri çözmeniz gerekiyor. İşte oyun burada çok karışıyor. Oyundan zevk almama durumu olabilir. Bunun için wikilere bakarak oynamanızı tavsiye ederim. Çünkü oyunda bazı anlarda ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Ayrıca oyunda ölünce son oturduğunuz bonfire dan başladığınız belirteyim.
Oyunda ki bosslar da oldukça zor ve belli başlı olanlar hariç keyifli. Bazı bosslar inanılmaz zor iken bazıları aşırı kolay. Bazı bosslar ortalama . Mesela oyundaki en zor boss bana göre Capra Demon. Şimdi oyunu yalayıp yutanlar bana gülüyor olabilir ama bu boss resmen bozuk. Yanındaki kurtlar işleri çok zorlaştırıyor. Alan çok dar . 10 denemede falan anca geçtim ki bossun yanındaki kurtlar ölünce boss aşırı kolay oluyor .
En güzel boss bence Dragon Slayer Orsntein & Smough . Capradan sonra en zoru bu olmalı. Bu iki arkadaş ile kapışırken diğeri ölünce öbürü onun gücünü emiyor . İşte bossun zor kısmı burada başlıyor . Onunda yenince inanılmaz tatmin oluyorsunuz .
Oynanışa gelelim . Oyunda iki elinize farklı silah yada çift elle tek silah kullanabilirsiniz. Ben çift elle oynadım oyunu muhtemelen büyücü oynayanlar hariç çoğu kişi böyle oynamıştır. Çünkü daha rahat oluyor. Vuruş hissi gayet güzel. Biraz bitbox sorunu var sadece.
+Oynanış ve vuruş hissi güzel
+Arka plan hikâyesi güzel
+Sağlam bosslar var
+Silah çeşitliliği yeterli
+Karakter build i yapma seçenekleri bol
+Optimizasyon sorunu yok
+Atmosfer güzel
+Düşman çeşitliliği iyi
+Anor Londo
+Oyunun haritasını hükmetme hissi
+RPG öğeleri
+Bağlantı dünya muhabbeti
+Keşif hissi
+Dualshock 4 desteği
+Online modu
-Bazen çıkan buglar canı sıkabilir
-Grafikler günümüzün gerisinde
-Steam de indirime girmiyor
-Capra Demon
-Blightown
-Hikaye anlatımı yok
- Oyunun sonları sıkıcı
-Bonfire lar arası mesafe uzun
Tüyolar
*Oyunda souls kasmaya önem gösterin ve yüksek soullarla zor yerlere gitmeyin
*Capra Demon gelince oyuna devam edip etmeyeceğinizi karar vereceksiniz
*Cift elli silah veya büyücü oynayın
*Wikilere bakmaya utanmayın.
-Bosslardan önce insanlık formuna geçip eğer varsa npc çağırmaya çalışın.
Evet ilk oyun incelemem olduğu için atladığım çok şey oldu. Bu yüzden eksiğim olabilir
Oyuna puanım : 8/10
Hikayede pek anladığım bir şey olmadı . Oyun daha çok arkaplan hikâyesine sahip. Neredeyse ara sahne bile yok oyunda. Oyunda ne yapacağınızı NPC'lerden öğreniyorsunuz. Bu NPC'ler size eşya satmak, Boss savaşlarında yardım etmek, bilgi vermek , kalleşlik yapmak , ölmek gibi özelliklere sahip.
Oyunun temel mekanikleri belli bölgelerdeki düşmanları kesip Bossa ulaşıp hikayede devam etmek icin gereken eşya ile hikayede devam etmek keşif yapmak gibi şeyler oluşturuyor. Tabi bir yerden bir yere gitmek icin yapmanız gereken bazı yerleri çözmeniz gerekiyor. İşte oyun burada çok karışıyor. Oyundan zevk almama durumu olabilir. Bunun için wikilere bakarak oynamanızı tavsiye ederim. Çünkü oyunda bazı anlarda ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Ayrıca oyunda ölünce son oturduğunuz bonfire dan başladığınız belirteyim.
Oyunda ki bosslar da oldukça zor ve belli başlı olanlar hariç keyifli. Bazı bosslar inanılmaz zor iken bazıları aşırı kolay. Bazı bosslar ortalama . Mesela oyundaki en zor boss bana göre Capra Demon. Şimdi oyunu yalayıp yutanlar bana gülüyor olabilir ama bu boss resmen bozuk. Yanındaki kurtlar işleri çok zorlaştırıyor. Alan çok dar . 10 denemede falan anca geçtim ki bossun yanındaki kurtlar ölünce boss aşırı kolay oluyor .
En güzel boss bence Dragon Slayer Orsntein & Smough . Capradan sonra en zoru bu olmalı. Bu iki arkadaş ile kapışırken diğeri ölünce öbürü onun gücünü emiyor . İşte bossun zor kısmı burada başlıyor . Onunda yenince inanılmaz tatmin oluyorsunuz .
Oynanışa gelelim . Oyunda iki elinize farklı silah yada çift elle tek silah kullanabilirsiniz. Ben çift elle oynadım oyunu muhtemelen büyücü oynayanlar hariç çoğu kişi böyle oynamıştır. Çünkü daha rahat oluyor. Vuruş hissi gayet güzel. Biraz bitbox sorunu var sadece.
+Oynanış ve vuruş hissi güzel
+Arka plan hikâyesi güzel
+Sağlam bosslar var
+Silah çeşitliliği yeterli
+Karakter build i yapma seçenekleri bol
+Optimizasyon sorunu yok
+Atmosfer güzel
+Düşman çeşitliliği iyi
+Anor Londo
+Oyunun haritasını hükmetme hissi
+RPG öğeleri
+Bağlantı dünya muhabbeti
+Keşif hissi
+Dualshock 4 desteği
+Online modu
-Bazen çıkan buglar canı sıkabilir
-Grafikler günümüzün gerisinde
-Steam de indirime girmiyor
-Capra Demon
-Blightown
-Hikaye anlatımı yok
- Oyunun sonları sıkıcı
-Bonfire lar arası mesafe uzun
Tüyolar
*Oyunda souls kasmaya önem gösterin ve yüksek soullarla zor yerlere gitmeyin
*Capra Demon gelince oyuna devam edip etmeyeceğinizi karar vereceksiniz
*Cift elli silah veya büyücü oynayın
*Wikilere bakmaya utanmayın.
-Bosslardan önce insanlık formuna geçip eğer varsa npc çağırmaya çalışın.
Evet ilk oyun incelemem olduğu için atladığım çok şey oldu. Bu yüzden eksiğim olabilir
Oyuna puanım : 8/10