Neler Yeni

DDR5 Bilgisayar Toplama

K4D1R0V

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Kadir Diri
Bütçe
60000
Arkadaşlar merhaba 2012 yılında topladığım sistemi artık bazı oyunları low ayarlarda oynamak zorunda kaldığım için değiştirmek istiyorum. O yüzden sıfırdan bilgisayar toplayacağım. İleride Ekran kartı hariç herhangi bir parçayı değiştirmek istemiyorum.

Yukarıdaki parçaları satın aldım. AM5 toplamak istiyorum ama daha önce hiç AMD tabanlı sistem kullanmadığım için bazı çekincelerim var. Boot sorunundan tutun stabilize sorunu var diyen bir sürü yorum okudum. Sizden ricam gerçekten kullanıcı arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim. Önceliğim donma,kasma olmasın görüntü güzel olsun, stabil olsun yeterli benim için. (hergün hergün bir uyum sorunuyla uğraşmakta istemiyorum). 10 yıl idare etmesi lazım :)

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Melih Baygör
10 yıl idare etmesi senin için en önemli kriter ve ekran kartını değiştirmem diyorsan tercihlerin bence biraz yanlış olmuş.

- ekran kartı için 7900 veya üstü bir model tercih edebilirdin, değiştirme imkanın var ise değiştirmeni tavsiye ederim.
- ileriye dönük uyumluluk açısından kesinlikle amd tercih etmelisin
- 27 inç full hd monitör kullanıyorum panel kalitesi bence önemli bu konuda piksel saymıyorum ancak ileriye dönük olması için en az 2k tercih etmelisin.

kalan parçaların bence ideal hayırlı olsun

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,479
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Ekran karti dışında değiştirmek istemiyorsan . İşlemciye biraz daha bütçe ayırıp 7800x3d alabilirsin . En güçlü oyun islemcisidir .

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar merhaba 2012 yılında topladığım sistemi artık bazı oyunları low ayarlarda oynamak zorunda kaldığım için değiştirmek istiyorum. O yüzden sıfırdan bilgisayar toplayacağım. İleride Ekran kartı hariç herhangi bir parçayı değiştirmek istemiyorum.

Yukarıdaki parçaları satın aldım. (Hepsini de indirim kovalayıp aldım). AM5 toplamak istiyorum ama daha önce hiç AMD tabanlı sistem kullanmadığım için bazı çekincelerim var. Boot sorunundan tutun stabilize sorunu var diyen bir sürü yorum okudum. Hala karar vermiş değilim ama seçeneklerimi belirledim. Sizden ricam gerçekten kullanıcı arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim. Önceliğim donma,kasma olmasın görüntü güzel olsun, stabil olsun yeterli benim için. (hergün hergün bir uyum sorunuyla uğraşmakta istemiyorum). 10 yıl idare etmesi lazım :)

İNTEL de karar verirsem ;

AMD de karar verirsem aşağıdaki parçaları almayı düşünüyorum.

Monitör olarak 27" Full HD almayı düşünüyorum ama piksel sayarsın diyenler var? Dün Mediamarkt ve Vatan Bilgisayara gidip canlı baktım monitörlere içlerinde en çok hoşuma giden Asus TUF Gaming VG277Q1A oldu. Önceliğim keskinlik ve canlı renkler. Sizce bu fiyata alınır mı? Tavsiyelere açığım.

Power supply ucuz diye aldım ama ( 3869 TL) yorumlarda RMe modelleri alınmaz diyenler var. Geri iade edip aşağıdaki ürünü almayı düşünüyorum.

İşlemci soğutucu da daha önce hiç sıvı soğutma kullanmadım, denemek istiyorum. Max bütçe 4000 TL. Fazla vermek istemiyorum.

Kartı iade etme imkanı hala varsa iade edip böyle bir şey al, o bütçeye hiç yakışmamış o kart...

K4D1R0V

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Kadir Diri
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
10 yıl idare etmesi senin için en önemli kriter ve ekran kartını değiştirmem diyorsan tercihlerin bence biraz yanlış olmuş.

- ekran kartı için 7900 veya üstü bir model tercih edebilirdin, değiştirme imkanın var ise değiştirmeni tavsiye ederim.
- ileriye dönük uyumluluk açısından kesinlikle amd tercih etmelisin
- 27 inç full hd monitör kullanıyorum panel kalitesi bence önemli bu konuda piksel saymıyorum ancak ileriye dönük olması için en az 2k tercih etmelisin.

kalan parçaların bence ideal hayırlı olsun
Hocam yanlış okumuşsun sadece ekran kartını ileride değiştirebilirim yazdım. Monitör içinde 3k bütçe belirlemiştim 5.5k ya kadar çıktık. 2K da çok mantıklı aslında ama fiyat farkı bayağı var marka ürünlerde. Teşekkür ederim yorumun için

mert6161

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
356
İsim
mert

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Hocam yanlış okumuşsun sadece ekran kartını ileride değiştirebilirim yazdım. Monitör içinde 3k bütçe belirlemiştim 5.5k ya kadar çıktık. 2K da çok mantıklı aslında ama fiyat farkı bayağı var marka ürünlerde. Teşekkür ederim yorumun için
Monitör harbiden ömürlük bir parça, bilmem kaç tane sistem değiştirdim hala 7 sene önce aldığım 1080P 144Hz monitörü kullanıyorum bu gidişle 10 seneyi de aşarım bu monitörle.

Bence almışken 2K 180Hz veya ona yakın bir şey al, tek sorun 7700XT 2K da pek uzun ömürlü olmaz 😅

K4D1R0V

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Kadir Diri
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kartı iade etme imkanı hala varsa iade edip böyle bir şey al, o bütçeye hiç yakışmamış o kart...
Haklısın Hocam bende farkındayım ama 15k ya indirimde aldım yoksa aklımda Asus Tuf Rx 7800 Xt vardı. 7900 gre ile arasında 5.5k var :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Melih Baygör
sen dedikten sonra fark ettim kusura bakma, ekran kartı bütçeye göre zayıf kalmış arkadaşın dediği gibi. uzun vadede 2k 3k fazla vermen kendisini fazlasıyla amorti eder. monitörü bir tık yüksek almalısın. kolay elden çıkarılabilir bir parça değil çünkü. işlemci konusu bence acil değil. zen5 mimarili işlemciler bu yıl çıkacak. çıkınca onu alırsın.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Haklısın Hocam bende farkındayım ama 15k ya indirimde aldım yoksa aklımda Asus Tuf Rx 7800 Xt vardı. 7900 gre ile arasında 5.5k var :)
Çok yüksek bütçeyle sistem topluyorsun, karttan 5K tasarruf edeceğim diye 7700XT alınmaz bence. Ama iade şansı yoksa yapacak bir şey yok tabi.

K4D1R0V

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Kadir Diri
Monitör harbiden ömürlük bir parça, bilmem kaç tane sistem değiştirdim hala 7 sene önce aldığım 1080P 144Hz monitörü kullanıyorum bu gidişle 10 seneyi de aşarım bu monitörle.

Bence almışken 2K 180Hz veya ona yakın bir şey al, tek sorun 7700XT 2K da pek uzun ömürlü olmaz 😅
5 yıl götürse yeter :)

12 senedir kullanıyorum hala taş gibi ^^

Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Melih Baygör
kasadaki parçalar hemen hemen şekillenmiş zaten iade şansın yoksa eğer. anakart olarak b650 gaming plus öneririm. tam f/p anakart, son zamanlarda epey sistem toplandı sanıyorum. wifi olması da çok büyük artı.

K4D1R0V

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Kadir Diri
sen dedikten sonra fark ettim kusura bakma, ekran kartı bütçeye göre zayıf kalmış arkadaşın dediği gibi. uzun vadede 2k 3k fazla vermen kendisini fazlasıyla amorti eder. monitörü bir tık yüksek almalısın. kolay elden çıkarılabilir bir parça değil çünkü. işlemci konusu bence acil değil. zen5 mimarili işlemciler bu yıl çıkacak. çıkınca onu alırsın.
Estağfurullah hocam. Ne kadar beklersem bütçe o kadar yukarı çıkıyor, nefis hep daha iyisini istiyor yeni bişey çıkınca. 2 ayda anca bu kadar parçaya karar verebildim :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,398
Üyeler
160,691
Son üye
AyBoOoO
Top Bottom