Neler Yeni

Yardım DDR5 CL34 GoodRam Satın Aldım Ama Değerler Olması Gerekenden Farklı Görünüyor

V4HD3T

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Vahdet Eren Bozyil
Herkese merhaba, Kasım ayındaki indirimde yeni bir sistem aldım ve birkaç gün önce XMP'yi açmayı unuttuğumu fark ettim ve XMP'yi açtığımda bilgisayar açılmadı. RAM ile ilgili bir sorun olup olmadığını merak ettim, bu yüzden değerlere baktım ve RAM değerlerimin olması gerekenden farklı olduğunu gördüm.

Şimdi XMP'yi açamıyorum ve RAM değerlerim olması gerekenden farklı. Yardımınız için minnettar olurum.

Screenshot 2024-01-07 064936.png
Screenshot 2024-01-07 065418.png
IMG_20240107_063533.jpg

V4HD3T

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Vahdet Eren Bozyil
dene olmazsa bios pili çıkartıp takıp açılana kadar dene tek tek
Hocam bu modelde BIOS pili acikta degil sanirim sogutucu blogun altina konulmus.
Mesaj otomatik birleştirildi:

sadece xmp denemiş. manuel olarak 6800 hiç yapmamış
Hangi 6800'u yapmam gerek?

Hocam bu modelde BIOS pili acikta degil sanirim sogutucu blogun altina konulmus.

Hangi 6800'u yapmam gerek?
G2 ve G4 var

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: 1721

V4HD3T

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Vahdet Eren Bozyil

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
528
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Senin bileşen kaliten yetersizdir belki o frekanslar için. Çünkü anakarta işlemciye göre değişebilir bu frekanslar.

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Murat Cemal
Expo profili olan ram'i xmp açamazsın. Stok değerlerde iken aida 64 ile bakıp expo değerindeki gecikme frekans ve voltaj değerlerini elle girip çalıştıracaksın. Anakart destekleseydi 1 tıkla hallolacaktı

V4HD3T

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Vahdet Eren Bozyil
Expo profili olan ram'i xmp açamazsın. Stok değerlerde iken aida 64 ile bakıp expo değerindeki gecikme frekans ve voltaj değerlerini elle girip çalıştıracaksın. Anakart destekleseydi 1 tıkla hallolacaktı
Hocam anakartim XMP destekliyor zaten

Screenshot 2024-01-11 151240.png

Görkem Ertopcu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Görkem Ertopcu
Herkese merhaba, Kasım ayındaki indirimde yeni bir sistem aldım ve birkaç gün önce XMP'yi açmayı unuttuğumu fark ettim ve XMP'yi açtığımda bilgisayar açılmadı. RAM ile ilgili bir sorun olup olmadığını merak ettim, bu yüzden değerlere baktım ve RAM değerlerimin olması gerekenden farklı olduğunu gördüm.

Şimdi XMP'yi açamıyorum ve RAM değerlerim olması gerekenden farklı. Yardımınız için minnettar olurum.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Dostum hiç uğraşma iade etmeye çalış. Aynı ramların 16x2 5600 mhz cl 30 modelini satın aldım. Benimkide amd sistem var. Anakartım desteklemesine rağmen xmp açınca bilgisayar açılmıyor. Ne yaptıysam olmadı Son çare manuel oc yaptım 5600 mhz cl 36 da çalışıyor.

emin7321

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
EminHEH

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ram i iade edin. Yanlış ürün almışsınız. Akdığım

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleyanlış ürün almışsın dostum. Anakartın Intel uyumlu, sen gidip ramları AMD Expo almışsın. Hız düşüklüğü gayet normal. İkisinin teknolojisi çok farklı. Yazılımsal olarak onu çözemezsin.

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Murat Cemal
Bios sürümünü kontrol edin

Aykut D.

80+ Gold

Yilmaya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Emre Osman
Yanlış Bilgilendirme
İşlemci ve anakartın ne ikisinin de maksimum desteklediği hız var işlemcinin nefesi her ram hızına yetmez özellikle i9 i7 değilse.

Top Bottom