Neler Yeni

Yardım DDR5 Ram ve Ekran Kartı Bellek Problemi

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Engincan YIldırım
arkadaşlar merhabalar öncelikle yakın zamanda aşağıda yazan sistemi topladım fakat ddr4 sistemimdeyken 32 gb olarak görünen ddr5 e geçtikten sonra 31.7 gb görünüyor nedense ayrıca ekran kartımda 16 gb normalde 15.8 gb görünüyor bu bir sorun mu ? sorunsa bunu nasıl çözebilirim bir yolu varmıdır.

İşlemci : Ryzen 7 7800x3d
Anakart : Asus B650-Plus
Ram : XPG 32 GB 6000MHZ CL30
Ekran Kartı : Galax Rtx 4080 Super
Psu : MSİ A850GL 850w gold

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
arkadaşlar merhabalar öncelikle yakın zamanda aşağıda yazan sistemi topladım fakat ddr4 sistemimdeyken 32 gb olarak görünen ddr5 e geçtikten sonra 31.7 gb görünüyor nedense ayrıca ekran kartımda 16 gb normalde 15.8 gb görünüyor bu bir sorun mu ? sorunsa bunu nasıl çözebilirim bir yolu varmıdır.

İşlemci : Ryzen 7 7800x3d
Anakart : Asus B650-Plus
Ram : XPG 32 GB 6000MHZ CL30
Ekran Kartı : Galax Rtx 4080 Super
Psu : MSİ A850GL 850w gold
normal windows kendine alıyor onu

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Engincan YIldırım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
normal windows kendine alıyor onu
anladım peki daha önceki sistemimde ddr4 sistemimde yani böyle bir şey asla görmedim yaşamadım da neden ddr5 am5 e sisteme geçince windows kendine aldı ki onu anlayamadım sadece

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,599
İsim
Hakanbey
anladım peki daha önceki sistemimde ddr4 sistemimde yani böyle bir şey asla görmedim yaşamadım da neden ddr5 am5 e sisteme geçince windows kendine aldı ki onu anlayamadım sadece
Windows sanal bellek seçeneği ile alakalı bir durum sanal bellek aktifse bir miktar düşük gözükebilir kapalıysa tam gözükür.

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Engincan YIldırım
Windows sanal bellek seçeneği ile alakalı bir durum sanal bellek aktifse bir miktar düşük gözükebilir kapalıysa tam gözükür.
onu nasıl kapatabilirim peki hocam ? biraz takıntılıyım bu tür şeylerde tam gözüksün istiyorum

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,599
İsim
Hakanbey
onu nasıl kapatabilirim peki hocam ? biraz takıntılıyım bu tür şeylerde tam gözüksün istiyorum
ezbere hatırladığım bir konu değil google amcaya sor bi araştır yada bilen biri cevaplasın.

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Engincan YIldırım
ezbere hatırladığım bir konu değil google amcaya sor bi araştır yada bilen biri cevaplasın.
sanal bellek diye baktım ama diskle alakalı bi durum sanırım ram için ayrı sanal bellek muhabbeti varmı ?

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Engincan YIldırım
sıkıştırılmış ram diye arattır.
buldum nasıl kapatılacağını fakat bunu kapatmak rami tam olarak gösterir mi 32 gb olarak ayrıca ekran kartı da 16 yerine 15.8 gösteriyor ona bi çözümünüz varmı acaba ?

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,599
İsim
Hakanbey
Birde işlemcinizin dahili grafik birimi için ayırdığı bellekte olabilir biostan onu kapatıp bi kontrol etmeni tavsiye ederim.

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Engincan YIldırım
Birde işlemcinizin dahili grafik birimi için ayırdığı bellekte olabilir biostan onu kapatıp bi kontrol etmeni tavsiye ederim.
biostan dahili grafik birimini kapattım zaten ama yine değişen bir şey olmadı o yüzden konu açmak istedim açıkçası bunu nasıl çözebilirim bilgili arkadaşlar beni aydınlatırsa çok sevinirim ya çok takıntılıyım bu şeye çünkü

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,599
İsim
Hakanbey
biostan dahili grafik birimini kapattım zaten ama yine değişen bir şey olmadı o yüzden konu açmak istedim açıkçası bunu nasıl çözebilirim bilgili arkadaşlar beni aydınlatırsa çok sevinirim ya çok takıntılıyım bu şeye çünkü
Bu durumun pc performansına etkisini sen göremezsin oyüzden takılmana gerek yok bu şekil devam.

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Engincan YIldırım
Bu durumun pc performansına etkisini sen göremezsin oyüzden takılmana gerek yok bu şekil devam.
tabii ki biliyorum performansa etki etmeyeceğini fakat işte onun 32 gb olmasını onu görmek istiyorum bunu düzeltmenin bi yolu varsa diye diyorum işte

Top Bottom