Neler Yeni

DDR5 / Ryzen 5 7500f / rx7600 sistem alınır mı 22.600

Efacankzl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Efecan Kızıl
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları Donanım Bilgi
Konuştu Nvidia Fanboy'u

Fanboy'luk yapmayı Bırakın artık hangisi F/P ise onu alıcaz Ne AMD nede Nvidia Fanboy'u olmayın Fanboy'luk sizlere değil sadece şirketlere bir şeyler kazandırır

Tarafsızlık Ancak kullanıcıya kazandırır
Kardeş ben fanboy değilim veriler istatistikler bunu söylüyor senin amd nin fsr ı mı yoksa nvidia nın dlss teknolojisi mi en basit örnek siz de farkındasınız kötü olduğunun ama işte elinizden bir şey gelmiyor ya daha amd kartlarını driver güncellemesi bile tam olarak gelmiyor sen ne fanboyun dan bahsediyorsun

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
711
İsim
Mehmetcan İvrendi
Kardeş ben fanboy değilim veriler istatistikler bunu söylüyor senin amd nin fsr ı mı yoksa nvidia nın dlss teknolojisi mi en basit örnek siz de farkındasınız kötü olduğunun ama işte elinizden bir şey gelmiyor ya daha amd kartlarını driver güncellemesi bile tam olarak gelmiyor sen ne fanboyun dan bahsediyorsun
İşte Fanboy'sun Hiç + larını düşünmüyorsun hep sadece Markayı kötülemeye çalışıyorsun Senin için galiba ekran kartında önemli olan tek şey DLSS

-Mesela Nvidia'nın VRAM konusunda Cimrinoldugunu neden söylemiyorsun Artık 8GB vram'den dolayı oyunlara Drop griyor 2K oynanmıyor??? 1080 Tİ'da bile 10GB var dı

-Veya Aşırı pahalı kullanıcı dostu olmayan Fiyatlardan niye bahsetmiyorum

-yada dur Neden Yeni teknoloji getirdiğinde sadece son cıkardığı ürünlere getiriyor ??? Mesela FG bak AMD amfm2 yi 6000 ve 7000 serisine FSR /FG ise tüm kartlarına getirdi Ama Nvidia 4000 serisi yoksa nah alırsınız diyor resmen

Yani eğer fanboy değilseniz eksilerinide belirleyin

Amd'ye gelince

Driver Sorunları vardı evet ama 6000 Serisinden sonra baya azaldı Hatta 7000 serisinde Driver sorunu yok alanlar gayet memnun yani 7000 altı için var

-FSR özelliği aktif edince Dlss kadar görüntüyü koruyamıyor

Yani bu kadar bana kalırsa genele bakarsak Nvidia Daha dezavantajlı Nvidia Sadece Parası bol olanlar için iyi Akır RTX 4080 Süper ve üstü miss gibi bol Vram'li Oynar ama normal insanlar için zor sürekli Yeni kart çıktıgında o teknolojiye sahip olmak için onu mu alıcaz Nvidia'nın Apple'dan Pekte farkı yok 2'side 1-2 özellik ekleyip piyasaya ürün sürüyor Kendinden çok daha düşük fiyatlardaki Cihazlarda olan özellikleri pahalı kartta olmayabiliyor tıpkı VRAM gibi vs. Vs.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
740
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Alınır. Özelleştirme olarak Asus Prime B650M-K anakart, bütçe yeterse de 1 tb ssd yapıp alabilirsin. Ssdye bütçe yetmezse ileride 1 tb ya da 500gb m.2 ssd alır takarsın. Dediğim anakartta 2 adet m.2 slotu var. Ayrıca işlemciye soğutucu gerekiyor onu da 600-1000 TL arasında bi soğutucu işini görür. Sistemi alırsan ayro bir konu açarsın. Benim önerim de Dark Freezer x123 ya da Themalright markasının ürünleri.

EsDeath0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
umut541
Alınır. Özelleştirme olarak Asus Prime B650M-K anakart, bütçe yeterse de 1 tb ssd yapıp alabilirsin. Ssdye bütçe yetmezse ileride 1 tb ya da 500gb m.2 ssd alır takarsın. Dediğim anakartta 2 adet m.2 slotu var. Ayrıca işlemciye soğutucu gerekiyor onu da 600-1000 TL arasında bi soğutucu işini görür. Sistemi alırsan ayro bir konu açarsın. Benim önerim de Dark Freezer x123 ya da Themalright markasının ürünleri.
hocam bu iki soğutucunun ne farkı var hangisi alınır? https://www.amazon.com.tr/gp/produc...7N6CCA&psc=1&tag=operagx-def-sp-cos-v1-row-20 https://www.amazon.com.tr/Dark-DKCC...07CYNHSS5/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8
Bide bunlar AM4, AM5'e taksam sıkıntı olur mu ?

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
740
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs

Efacankzl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Efecan Kızıl
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları Donanım Bilgi
İşte Fanboy'sun Hiç + larını düşünmüyorsun hep sadece Markayı kötülemeye çalışıyorsun Senin için galiba ekran kartında önemli olan tek şey DLSS

-Mesela Nvidia'nın VRAM konusunda Cimrinoldugunu neden söylemiyorsun Artık 8GB vram'den dolayı oyunlara Drop griyor 2K oynanmıyor??? 1080 Tİ'da bile 10GB var dı

-Veya Aşırı pahalı kullanıcı dostu olmayan Fiyatlardan niye bahsetmiyorum

-yada dur Neden Yeni teknoloji getirdiğinde sadece son cıkardığı ürünlere getiriyor ??? Mesela FG bak AMD amfm2 yi 6000 ve 7000 serisine FSR /FG ise tüm kartlarına getirdi Ama Nvidia 4000 serisi yoksa nah alırsınız diyor resmen

Yani eğer fanboy değilseniz eksilerinide belirleyin

Amd'ye gelince

Driver Sorunları vardı evet ama 6000 Serisinden sonra baya azaldı Hatta 7000 serisinde Driver sorunu yok alanlar gayet memnun yani 7000 altı için var

-FSR özelliği aktif edince Dlss kadar görüntüyü koruyamıyor

Yani bu kadar bana kalırsa genele bakarsak Nvidia Daha dezavantajlı Nvidia Sadece Parası bol olanlar için iyi Akır RTX 4080 Süper ve üstü miss gibi bol Vram'li Oynar ama normal insanlar için zor sürekli Yeni kart çıktıgında o teknolojiye sahip olmak için onu mu alıcaz Nvidia'nın Apple'dan Pekte farkı yok 2'side 1-2 özellik ekleyip piyasaya ürün sürüyor Kendinden çok daha düşük fiyatlardaki Cihazlarda olan özellikleri pahalı kartta olmayabiliyor tıpkı VRAM gibi vs. Vs.
Dikkat ettin mi bilmiyorum ama bu saydığın sorunların hepsi oyun zevkini düşürüyor yani bir şekilde engel oluyor fps düşüş felan tabii ki de nvidianin eksikleri var vram konusu gibi gibi vram konusunda 2k da oynayacak insanlar çok az bütçeden dolayı 2k oynamayı gözüne almışsa gerisi onun sorunu en iyi ekran kartını almak zorunda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,251
Üyeler
163,453
Son üye
serhazam
Top Bottom