Yardım Dead Space 2023 %100 CPU Kullanıyor

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Reaksiyon skoru
2,832
Oyun sebepsiz bir şekilde %90-%100 oranında cpu kullanıyor ve bu sebepten ötürü sürekli aşırı derecede drop yiyorum. Bir sürü yöntem denedim ama sorunum düzelmedi. Henüz oyunun başlarındayım, gamepass'im bitmeden(4 gün kaldı) bitirmek istiyorum.

Önerilen sistem gereksinimi Ryzen 5 5600X ve Core i5 11600K. Çok iyi bir işlemci gerekmiyor yani.
Denuvo koruması kaynaklı olabilir belki sorun. Sistemi çok yorabiliyor.
FSR 3.0 modu kullanılabiliyorsa onu deneyebilirsin hocam.

Önerilen sistem gereksinimi Ryzen 5 5600X ve Core i5 11600K. Çok iyi bir işlemci gerekmiyor yani.
Biraz araştırdım, Denuvo'dan kaynaklanmadığını söyleyen çok var ayrıca bu sorunu yaşayan da çok kişi varmış. Eskiden Ryzen 3 3100 ile bir problem yaşamamıştım, şimdi droptan oynanmıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

FSR 3'de denedim. Fayda etmedi.
1707168705777.png

Son düzenleme:
FPS'i 60'a sabitleyince işlemci kullanımı değişiyor mu peki? Oynanacak duruma gelebilir sabit fps'te.
Ben hem verimlilik hem sıcaklığı dengelemek için bazı oyunlarda fps'i sabitliyorum.

Bende 13400F ile the finalsde aynı sorunu yaşıyorum CPU %100 oluyor aşırı ses yapıyor.

FPS'i 60'a sabitleyince işlemci kullanımı değişiyor mu peki? Oynanacak duruma gelebilir sabit fps'te.
Ben hem verimlilik hem sıcaklığı dengelemek için bazı oyunlarda fps'i sabitliyorum.
Bir yararı olmadı fps kısıtlamanın.

Fps droptan kastın nedir? kaçtan kaça düşüyor fps

Görev yöneticisinde işlemcinin tamamını kullanan oyun mu peki? Başka zımbırtılarda çalışmaya başlıyor olabilir.

Windows sürücülerinin ve diğer sürücülerin güncel olduğundan emin ol hocam.
Driverbooster gibi 3. parti bir programla tüm sürücüleri güncelleyebilirsin.

Görev yöneticisinde işlemcinin tamamını kullanan oyun mu peki? Başka zımbırtılarda çalışmaya başlıyor olabilir.

Windows sürücülerinin ve diğer sürücülerin güncel olduğundan emin ol hocam.
Driverbooster gibi 3. parti bir programla tüm sürücüleri güncelleyebilirsin.
İşlemcinin tamamını kullanan oyun. Driverlarımın hepsi güncel, geçen hafta chipset ve BIOS update yapmıştım. Driverbooster gibi yazılımlar kullanmam kullandırtmam. Eski ve bozuk sürücüler kuruyor, güncel ve çalışan olanı da bozuyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fps droptan kastın nedir? kaçtan kaça düşüyor fps
Anlık bir düşüş, bir anda ekran donuyor. Sesler gelmeye devam ediyor, 3-4 saniye sonra tekrar normale dönüyor. Bir anda 80'den 10'a çakıldığını farz et. Biraz ilerledim oyunda, şu an daha iyi durumda fakat %100 bir düzelme yok. Özellikle mekan değişirken halen %100 bir stutter yaşıyorum.

Eski bir konu ancak yine de belirteyim; 14900k kullanıcısıyım ve oyunda işlemcim rtx 4080 super ekran kartımdan daha fazla watt çekiyor ayrıca cinebench testinde 81 derece çalışan işlemci bu oyunda 85 dereceye tırmanabiliyor. Durum bu, ilk kez %40 civarı cpu kullandığını gördüm bir oyunun bu işlemci ile, normalde %10 bile zor görürdüm oyunlarda. Ayrıca işlemciyi çok zorluyor dedikleri oyunlarda işlemcim 50-60 derece civarı çalışıyorken bu oyunda 85 dereceye tırmanıyor, garip.

Eski bir konu ancak yine de belirteyim; 14900k kullanıcısıyım ve oyunda işlemcim rtx 4080 super ekran kartımdan daha fazla watt çekiyor ayrıca cinebench testinde 81 derece çalışan işlemci bu oyunda 85 dereceye tırmanabiliyor. Durum bu, ilk kez %40 civarı cpu kullandığını gördüm bir oyunun bu işlemci ile, normalde %10 bile zor görürdüm oyunlarda. Ayrıca işlemciyi çok zorluyor dedikleri oyunlarda işlemcim 50-60 derece civarı çalışıyorken bu oyunda 85 dereceye tırmanıyor, garip.
Bu konudan sonra oyunu sildim. Bitiremediğim için mutsuzum, düzelmişse dönerim diyordum ama sanırım dediğiniz kadarıyla düzelmemiş, klasik EA işte.

Bu konudan sonra oyunu sildim. Bitiremediğim için mutsuzum, düzelmişse dönerim diyordum ama sanırım dediğiniz kadarıyla düzelmemiş, klasik EA işte.
7900x'i tıkayan oyun çıkartan bir yapımcı işte. 12 çekirdek kullanan oyun mu olur?!?!?!

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,099
Üyeler
199,286
Son üye
enginsert

Geri