Değerler Normal mi ? ryzen 2700x yardım lütfen !!!

Mr.Dede

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba Arkadaşlar Sitem Özellikleri ve bilgisayarın boşta Çalıştığında ki sıcaklıkları Gördüğünüz Gibi, AIDA64 stres testi yaptığımda cpu +86 ya kadar gitti sonrasında ben stres testini sonlandırdım çünkü gitmeye devam ediyordu.. Sıcaklıklar Yüksek Geliyor bana Sizce nasıldır ? ayrıca İşlemci sıcaklığı bazen 7-8 derece yukarı fırlayıp hemen aşağı iniyor Yüklediğim Resimleri İnceleyip Cevap Verirseniz Çoook sevinirim şimdiden Teşekkürler.

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    85.9 KB · Hit: 90
  • 2.webp
    2.webp
    44.3 KB · Hit: 90
  • 3.webp
    3.webp
    69.9 KB · Hit: 80
  • 4.webp
    4.webp
    118.6 KB · Hit: 82
Boşta ve tam yükteki sıcaklıkları gayet normal. Tam yükte 90 dereceye kadar çıkabilir işlemciler.

Peki işlemci sıcaklığının bir anda yükselip alcalmasi normal midir
Evet normaldir, eğer olmasını istemiyorsanız kasa ve CPU fanına çok ince bir ayar çekerek bunu başarabilirsiniz. Ayrıca undervolt yaparak bütün işlemcinin ısısını düşürebilirsiniz.

Kasanın hava sirkülasyonu odanın sıcaklığı gibi durumlarda etkiler ve termal macunu yenileyebilirsin en son ne zaman yaptın?

yukardaki arkadaşin dedigi 90 dereceye kadar cıkma olayı saçmalıktan ibaret. oyun oynarken bile maximum 85 derece makul görünür bu arkadaş ne sacmalamıs bilmiyorum.
İşlemci yüzde yüz yük altında çalışırsa hangi sıcaklıkta çalışması lazım? Oyunlarda bile diyorsun ama stres testleri oyunlara göre kat ve kat daha fazla yük bindirir ve ısı üretimine neden olur.

Oyunda 65 dereceyi geçmeyen ryzen 5 2600 4.0 GHz OC yaptığım işlemci stres testinde 110 dereceyi görüp kapanmadı. Stres testiyle oyun karşılaştırılamaz. Hala kafamda 110 derece olup nasıl kapanmadığı var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,199,552
Üyeler
190,597
Son üye
Mert8263
Geri