Neler Yeni

Çözüldü✓ Dell Alienware AW2724DM 2k Monitör

itswess

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Can Erbil
Merhaba arkadaşlar 2K segment sadece hikayeli oynadığım için maks 180HZ monitör arıyorum uzun zamandır, bütçem var ancak OLEDE çıkmak istemiyorum yanma problemleri nedeniyle, başlıkta yazan monitör dikkatimi çekti bu segmentte en iyi monitör gibi duruyor, var mı kullanan, deneyimleriniz nasıl monitör ile ? Farklı önerileriniz olursa rica ederim, iyi forumlar.

itswess

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Can Erbil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
MSI G274QPX daha iyi
180HZ maks yeterli benim için, 240 FPSlere çıkılamayacağı için hikayeli oyunda gerek yok, ek olarak 400nit attığınız monitör, DELL 600, HDR600 destekliyor, HZ farkı dışında hangi konuda daha iyi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Mehmet
180HZ maks yeterli benim için, 240 FPSlere çıkılamayacağı için hikayeli oyunda gerek yok, ek olarak 400nit attığınız monitör, DELL 600, HDR600 destekliyor, HZ farkı dışında hangi konuda daha iyi ?
Sadece hikayeli oyun oynadığın için senin için önemli olan görüntü kalitesidir diye düşünüyorum.
Görüntü kalitesi de kontrast ve renk gamutuna bağlıdır. MSI'in kontrasti 1500 iken Dell'in 1000. MSI'in Dci-p3 değeri %116 iken dell'in %96.
Msi'in abode rgb değeri %113 iken dell'in %86.
Bu sebeplerden dolayi MSI'in görüntü kalitesi açık ara daha iyi.
HDR konusuna gelirsek mini-led ya da OLED olmadığı sürece HDRleri 5 para etmez bu monitörlerin

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
449
İsim
Mert

g274qpx kullanıyorum, memnunum. geçen sene çok araştırdım, attığınız model dahil.

itswess

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Can Erbil
Sadece hikayeli oyun oynadığın için senin için önemli olan görüntü kalitesidir diye düşünüyorum.
Görüntü kalitesi de kontrast ve renk gamutuna bağlıdır. MSI'in kontrasti 1500 iken Dell'in 1000. MSI'in Dci-p3 değeri %116 iken dell'in %96.
Msi'in abode rgb değeri %113 iken dell'in %86.
Bu sebeplerden dolayi MSI'in görüntü kalitesi açık ara daha iyi.
HDR konusuna gelirsek mini-led ya da OLED olmadığı sürece HDRleri 5 para etmez bu monitörlerin
teşekkür ederim hocam bilgilendirme için, ancak bu değerleri nerden buldunuz, kendi sitesinde de farklı görünüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Mehmet
teşekkür ederim hocam bilgilendirme için, ancak bu değerleri nerden buldunuz, kendi sitesinde de farklı görünüyor

Monitörleri karşılaştırirken olculmus değerleri dikkat almak gerekiyor.
MSI

DELL

itswess

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Can Erbil
Monitörleri karşılaştırirken olculmus değerleri dikkat almak gerekiyor.
MSI

DELL
teşekkür ederim hocam incelemeye aldım, benim için en önemlisi görüntü kalitesi, Samsung Odyssey G6 27" LS27BG652EUXUF böyle bir monitör var birde bu segment için OLED geçmeden en iyi görüntüyü hangi monitörle alırız

Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Mehmet
teşekkür ederim hocam incelemeye aldım, benim için en önemlisi görüntü kalitesi, Samsung Odyssey G6 27" LS27BG652EUXUF böyle bir monitör var birde bu segment için OLED geçmeden en iyi görüntüyü hangi monitörle alırız
Renk gamutu olarak MSI Samsung'tan açık ara önde ama kontrast olarak Samsung MSI'dan açık ara önde. Görüntü kalitesinde en az renklerin doygunluğu kadar kontrast da çok önemli.
Görüntü kalitesi olarak bence Samsung daha önde ama sert bir kavise(1000r) sahip. Herkese göre bir monitör değil

itswess

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Can Erbil
Renk gamutu olarak MSI Samsung'tan açık ara önde ama kontrast olarak Samsung MSI'dan açık ara önde. Görüntü kalitesinde en az renklerin doygunluğu kadar kontrast da çok önemli.
Görüntü kalitesi olarak bence Samsung daha önde ama sert bir kavise(1000r) sahip. Herkese göre bir monitör değil
Sağolun hocam yardımlarınız için, şu an kullandığım monitör kavisli olması nedeniyle sorun yaşamayacağım için Samsung tercih edeceğim

Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Mehmet
Sağolun hocam yardımlarınız için, şu an kullandığım monitör kavisli olması nedeniyle sorun yaşamayacağım için Samsung tercih edeceğim
Şuna da dikkat et.

Satriani

80+ Silver
Arada kayda değer bi' fiyat farkı vardı, o zaman Alienware tercih edilebilirdi ama son zamlardan sonra arkadaşın attığı model daha ucuz kalmış ve bence de o daha mantıklı.
Evet genel olarak ben de hikayeli oyun severim ama özelliklerine bakınca daha önde duruyor ve olur da rekabetçi oyuna girmek istersen o HZ değeri çok daha tatminkar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,072,583
Üyeler
170,389
Son üye
snow21
Top Bottom