Neler Yeni

denizcilik ve havacılık nasıldır?

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,795
İsim
emirhan
Potansiyelin var ise Hava Harp'tan şaşma askeri dalda en rahat meslek dalı her türlü harp okulundan mezun olan kişilere + olarak mühendislik sertifikasıda veriliyor askeri dalda devam etmek istemezsen ben şahsen Kuleli Askeri Lisesi sonrasında Kara Harp Akademisi mezunuyum ben Askeri dalda devam ediyorum ama Mekatronik Mühendisliği diplomamda var. Ailenin kaygılarına gelirsek, Hava Harp'tan Çıkarsan mesleğini icra ederken zamanın oluyor ama Deniz Harp biraz daha sıkışık 6-12 aylık seferlere gidebiliyorsun
deniz çok düşünmüyorum zaten ama mühendislik sertifikası vermeleri güzel bir şey hava harpda hangi mühendisliği verirler ve ne gibi hava harptan çıkma anlayamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

O kadarda abartmayın. Savaş, operasyon falan olmazsa insan olduğunuzu unutmazlar.
ne gibi anlamadım

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,368
İsim
Arda Gezer
deniz çok düşünmüyorum zaten ama mühendislik sertifikası vermeleri güzel bir şey hava harpda hangi mühendisliği verirler ve ne gibi hava harptan çıkma anlayamadım

ne gibi anlamadım
Şimdi biraz daha değişmiş sanırım
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
  • İnşaat Mühendisliği
  • Makine Mühendisliği
  • Savunma Yönetimi
  • Tarih
  • Uluslararası İlişkiler

Bu dallarda diploma alabiliyorsun

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,795
İsim
emirhan
Şimdi biraz daha değişmiş sanırım
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
  • İnşaat Mühendisliği
  • Makine Mühendisliği
  • Savunma Yönetimi
  • Tarih
  • Uluslararası İlişkiler

Bu dallarda diploma alabiliyorsun
baya iyiymiş ailemi nasıl ikna edebilirim? sürekli ailenden ayrı kalacaksın ilerde diyorlar da

Yani olağandışı bir olay olmazsa izin verirler. Akşam eve gidebilirsiniz.
peki başka bir şehirde görev yapıyorsam memlekete dönmek için izin verirler mi

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,368
İsim
Arda Gezer
baya iyiymiş ailemi nasıl ikna edebilirim? sürekli ailenden ayrı kalacaksın ilerde diyorlar da
Daha 2 senen varmış eminim bir yolunu bulursun ama şartlarından bahset maaşla felan gözlerini boyamayı dene Harp Okullarında Evcil olabiliyorsun eğitim sürecinde fakat mesleğe atıldıktan sonra elbet zaman zaman ailenden uzak kalıyorsun fakat abartılacak kadar değil

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,795
İsim
emirhan
Daha 2 senen varmış eminim bir yolunu bulursun ama şartlarından bahset maaşla felan gözlerini boyamayı dene Harp Okullarında Evcil olabiliyorsun eğitim sürecinde fakat mesleğe atıldıktan sonra elbet zaman zaman ailenden uzak kalıyorsun fakat abartılacak kadar değil
hiç birisini bilmiyorum ki ne maaşı ne şartları sadece uzak kalacağım için kaygılılar

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,368
İsim
Arda Gezer
hiç birisini bilmiyorum ki ne maaşı ne şartları sadece uzak kalacağım için kaygılılar
İnternette var ortalama maaşları her meslek dalının ömür boyu ailen ile yaşamayacaksın sonuçta kendinide düşünmen gerekiyor biraz.

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,795
İsim
emirhan
İnternette var ortalama maaşları her meslek dalının ömür boyu ailen ile yaşamayacaksın sonuçta kendinide düşünmen gerekiyor biraz.
bakarım ya hepsine teşekkür ederim :)

Her istediğinizde olmaz sonuçta devlet memurusunuz.
Ek olarak çağırdıkları zaman memlekette olmanız umurlarında olmaz gitmeniz gerekir.
hmm anladım teşekkür ederim :)

• Beğen
Reaksiyonlar: erny

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,795
İsim
emirhan
Asker olduğun için elbet bazı şeylerden feragat etmen gerekiyor maalesef.

O yüzden bu meslekler tutku ile yapılacak mesleklerdir anlık heves isteklerden ötedir, güzel bir söz vardır;
''Atanmışların değil adanmışların yuvası''
Alıntıyı görüntüle

Bu konular senin ve ailen arasında ve hayat da senin hayatın nihai kararı verecek olan senin benim tavsiyem düzenli ve sıkı bir çalışma ile yoluna devam etmen 12'nci sınıfa kadar kim bilir aklına daha ne meslekler ve ne yeni düşünceler eklenecek o yüzden bunları çok kafaya takmadan sağlığına, kilona ve derslerine dikkat edip sıkı çalışarak bu konuları 12'nci sınıfta düşün.
sas komandosu ve ya amfibi piyade olursam ne olur deniz harp okulundan mı giriliyor?

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
sas komandosu ve ya amfibi piyade olursam ne olur deniz harp okulundan mı giriliyor?
Evet, Deniz Harp okulundan sonra gerekli sağlık ve fiziki testleri geçebilirsen bu birliklere gidebilirsin.

Exe_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,406
İsim
Batuhan Acar
Hava harp deniz ve karaya göre nispeten daha kolaydır.

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,795
İsim
emirhan
Top Bottom