Neler Yeni

Deprem sonrası açılmayan Monster laptop ve sonrası...

Zorroo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eray
Merhaba dostlar bugün sizin fikrinizi almak için ilk defa bir konu acıyorum.
Depremden bir kaç saat önce bilgisayarla oynuyordum ve tamamen kapatıp yatağın altına doğru itip uyumuştum depremde herhangi bir fiziksel hasar almadı fakat 2 gün sonra laptopuma eristigimde fark ettim ki ekran gelmiyor fakat geri kalan her şey çalışıyor gibi görünüyordu ve bilgisayar kendi kendine tekrar başlıyor belli bir süre sonra. İlk önce araştırmalarım sonucunda aynı ram arızası gibi görünüyordu denemelerim sonucu Ram arızası olmadığını anladım daha sonra servise gönderdiğim de bunun işlemci arızası veya anakart arızası olduğunu söylediler bununda maliyeti 7500-15000 TL arasında olacağını belirtiler daha sonra monster desteğe depremzede olduğumu belirtince verilen fiyat eğer işlemci ise 7500tl olan fiyatı 6900 indirebileceklerini soylediler şimdi ben Önlisans bilgisayar programcılığıdan ara dönemde mezun oldum ve çalışmıyorum depremden dolayıda şuanda antalyada bize sağlanan bir otelde kalıyoruz ise gireyim desem 15gun daha buradayız daha sonrasında nereye gideceğiz belli değil bu fiyatı ailememden de isteyemem sizce ne yapmalıyım başka bir tamir yöntemi var mıdır ?

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
743
İsim
Yunus
Öncelikle çok geçmiş olsun umarım ailen ve yakınlarından bir kaybınız yoktur.

Laptop özellikleri nedir yazabilir misin?
Birde kaç yıllık cihaz garantisi varmı?

şahin doğan

80+ Platinum
Bu tarz sorunlarda laptop mahalle tamircisine de verilmez. Bu yüzden tek çare Monster gibi.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet
Yetkili servis yüksek fiyat çekiyorsa başka bir tamirciye sorabilirsin ancak işini iyi yaptığına emin olmak lazım, yaşamadığın yerde de öyle bir yer bulmak zor olabilir. Bulursan belki daha iyi fiyat verebilir. Hepinize geçmiş olsun dostum.

arifsah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Arif Şahin
Laptop deprem anında fişe takılımıydı ?

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
İnşallah bir kaybınız yoktur, geçmiş olsun.

Fiziksel bir hasar almadı ise nasıl işlemcisi zarar görebilir? Depremdeki sarsıntıdan desek okey anakart zarar görebilir ama işlemcinin zarar görebilme olasılığı imkansız geldi bana. Ayrıca garantisi yok mu, para istemeleri de ayrı garip.

Son düzenleme:

arifsah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Arif Şahin

Fiziksel bir hasar almadı ise nasıl işlemcisi zarar görebilir? Depremdeki sarsıntıdan desek okey anakatart zarar görebilir ama işlemcinin zarar görebilme olasılığı imkansız geldi bana. Ayrıca garantisi yok mu, para istemeleri de ayrı garip.
Deprem anında şarjda ise anlık elektirik kesilmeleri ardıdan gelmeleri yada trafo patlaması yaşanmış ise Kuzey köprüsü (PCH) zarar görmüş olabilir.

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,269
İsim
Mertol
Ekran soketi yerinden çıkmış olabilir bu gibi sallanmalarda yüksek ihtimalle yerinden çıkıyır youtube da birkaç video izleyip soketin yerini öğrenip kontrol edebilirsin

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Deprem anında şarjda ise anlık elektirik kesilmeleri ardıdan gelmeleri yada trafo patlaması yaşanmış ise Kuzey köprüsü (PCH) zarar görmüş olabilir.
Onun için ilk başta pilin zarar görmesi lazım. Pil'de herhangi bir şey yok demişler.
Pilden ve adaptörden geçen akım ikisini bozmayıp sadece işlemci ve anakartı bozuyorsa o işte bir sorun var demektir.

arifsah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Arif Şahin
Onun için ilk başta pilin zarar görmesi lazım. Pil'de herhangi bir şey yok demişler.
Pilden ve adaptörden geçen akım ikisini bozmayıp sadece işlemci ve anakartı bozuyorsa o işte bir sorun var demektir.
İlk önce adaptör zarar görür ve sigortasını patlatır bozuk akım gelmeye devam eder ise ekran ledleri yada PCH'ı yakar.

Zorroo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eray
Öncelikle çok geçmiş olsun umarım ailen ve yakınlarından bir kaybınız yoktur.

Laptop özellikleri nedir yazabilir misin?
Birde kaç yıllık cihaz garantisi varmı?
Çok şükür ailemde bir kaybımız yok tabi tüm sülalem yıllardır orada yaşadığı için bir çok tanıdığımızı kaybettik hepimizin başı sagolsun umarım bu son olur ve böyle bir şey birdaha kimse yaşamaz

Tulpar T5 V19.1 15.6" garanti maalesef yok yaklaşık 3 4 yıllık bilgisayar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yetkili servis yüksek fiyat çekiyorsa başka bir tamirciye sorabilirsin ancak işini iyi yaptığına emin olmak lazım, yaşamadığın yerde de öyle bir yer bulmak zor olabilir. Bulursan belki daha iyi fiyat verebilir. Hepinize geçmiş olsun dostum.
Çok teşekkürler hepimize geçmiş olsun sorun şu ki ben İskenderun da yaşıyordum buraya dediğim gibi geçici süre geldim o yüzden tanıdığım bildiğim birini bulmam bu süreçte imkansız gibi

Laptop deprem anında fişe takılımıydı ?
Hayır ve tamamen kapalıydı

Fiziksel bir hasar almadı ise nasıl işlemcisi zarar görebilir? Depremdeki sarsıntıdan desek okey anakart zarar görebilir ama işlemcinin zarar görebilme olasılığı imkansız geldi bana. Ayrıca garantisi yok mu, para istemeleri de ayrı garip.
Çok şükür 1.derece ailemden bir kaybım yok ama...
Benimde anlayamadığım nokta o yaptığım araştırmalar sonucu sanırım deprem anında oluşan elektromanyetik alandan etkilenmiş olabilir maalesef garantisi yok. Para konusuna gelince anlayamıyorum Bi yandan onlarda hak veriyorum bi yandan sinirleniyorum ama elden bise gelmiyor

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,647
Üyeler
169,592
Son üye
napol
Top Bottom