Neler Yeni

Deprem sonrası açılmayan Monster laptop ve sonrası...

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Merhaba dostlar bugün sizin fikrinizi almak için ilk defa bir konu acıyorum.
Depremden bir kaç saat önce bilgisayarla oynuyordum ve tamamen kapatıp yatağın altına doğru itip uyumuştum depremde herhangi bir fiziksel hasar almadı fakat 2 gün sonra laptopuma eristigimde fark ettim ki ekran gelmiyor fakat geri kalan her şey çalışıyor gibi görünüyordu ve bilgisayar kendi kendine tekrar başlıyor belli bir süre sonra. İlk önce araştırmalarım sonucunda aynı ram arızası gibi görünüyordu denemelerim sonucu Ram arızası olmadığını anladım daha sonra servise gönderdiğim de bunun işlemci arızası veya anakart arızası olduğunu söylediler bununda maliyeti 7500-15000 TL arasında olacağını belirtiler daha sonra monster desteğe depremzede olduğumu belirtince verilen fiyat eğer işlemci ise 7500tl olan fiyatı 6900 indirebileceklerini soylediler şimdi ben Önlisans bilgisayar programcılığıdan ara dönemde mezun oldum ve çalışmıyorum depremden dolayıda şuanda antalyada bize sağlanan bir otelde kalıyoruz ise gireyim desem 15gun daha buradayız daha sonrasında nereye gideceğiz belli değil bu fiyatı ailememden de isteyemem sizce ne yapmalıyım başka bir tamir yöntemi var mıdır ?
Tv veya monitöre taktın mı

Zorroo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eray
Ekran soketi yerinden çıkmış olabilir bu gibi sallanmalarda yüksek ihtimalle yerinden çıkıyır youtube da birkaç video izleyip soketin yerini öğrenip kontrol edebilirsin
Kendi çapımda açıp bir çok kontrolünü yaptım fakat servise de yolladım öyle bir sorun olsa onlarda fark ederdi sanırım

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Çok şükür ailemde bir kaybımız yok tabi tüm sülalem yıllardır orada yaşadığı için bir çok tanıdığımızı kaybettik hepimizin başı sagolsun umarım bu son olur ve böyle bir şey birdaha kimse yaşamaz

Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok teşekkürler hepimize geçmiş olsun sorun şu ki ben İskenderun da yaşıyordum buraya dediğim gibi geçici süre geldim o yüzden tanıdığım bildiğim birini bulmam bu süreçte imkansız gibi

Hayır ve tamamen kapalıydı

Çok şükür 1.derece ailemden bir kaybım yok ama...
Benimde anlayamadığım nokta o yaptığım araştırmalar sonucu sanırım deprem anında oluşan elektromanyetik alandan etkilenmiş olabilir maalesef garantisi yok. Para konusuna gelince anlayamıyorum Bi yandan onlarda hak veriyorum bi yandan sinirleniyorum ama elden bise gelmiyor
Başka bir yere göstermekte fayda var, belki basit bir işlem sonrası kendine gelebilir.
6900 lira nedir, laptop fiyatı ne kadar zaten?

Zorroo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eray
Durduk yere işlemci bozulmaz farklı bir durum var orada.
Sanırım durduk yere değil pek alışık olduğumuz bildiğimiz bir durum olmadığı için deprem anında oluşan manyetik olayları pek bilmiyoruz sanırım

Başka bir yere göstermekte fayda var, belki basit bir işlem sonrası kendine gelebilir.
6900 lira nedir, laptop fiyatı ne kadar zaten?
Kafamı karıştıran olay tam olarak bu aslında sıfır macbook air m1 çipli olan modeli 18bin 19bin civarında eğer işlemci de değil ise sorun tamir maliyeti 15bine kadar çıkıyor sanırım artık bir şeyler alırken tamir maliyetini iyice hesaplamak gerekiyor

Tv veya monitöre taktın mı
Tek sorun ekran gelmemesi değil klavye ışıklarında anladığım kadarıyla biosa girmiyor laptop ve kendini yeniden başlatıyor

Son düzenleme:

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Sanırım durduk yere değil pek alışık olduğumuz bildiğimiz bir durum olmadığı için deprem anında oluşan manyetik olayları pek bilmiyoruz sanırım

Kafamı karıştıran olay tam olarak bu aslında sıfır macbook air m1 çipli olan modeli 18bin 19bin civarında eğer işlemci de değil ise sorun tamir maliyeti 15bine kadar çıkıyor sanırım artık bir şeyler alırken tamir maliyetini iyice hesaplamak gerekiyor

Tek sorun ekran gelmemesi değil klavye ışıklarında anladığım kadarıyla biosa girmiyor laptop ve kendini yeniden başlatıyor
Bence onlar fazla abartmış.

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
743
İsim
Yunus
Garantiden geri alıp dışarıda bir tamirciye göstermen gerek gibi duruyor fakat bulunduğun yerede hakim değilsin nasıl yapabilirsin bilmiyorum.

Yüksek ihtimalle anakart kaynaklı bir problemdir, Örneğin bir mosfette sorun varsa servis anakart değişimi yapmak ister fakat tamirci o mosfeti söküp yenisini takar.

Anakart 6k ise mosfet 1k bir fiyatı vardır.

Armut uygulaması üzerinden talep oluşturup sorununu anlatmanı öneririm, ayrıca depremzede olduğunuzuda belirtirseniz yardımcı olmak isteyen birisi illahaki çıkar.

Cihangir

80+ Gold
teknik servise yolla

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,244
Üyeler
169,552
Son üye
FAİRYXXL