Neler Yeni

Depresyon ve Anksiyete için Bibliyoterapi Kitap Önerileri

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Depresyon ve anksiyeteniz varsa aşağıdaki üçlüyü kesinlikle okumanız gerekiyor.
1-İyi Hissetmek (depresyon)
2-Panik Atakta (anksiyete)
3-Birlikte İyi Hissetmek (iyi ilişkiler kurmak)

Bunların hepsi David Burns'ün kitapları. Adamın dili hakkında konuşacak olursam ;
1-Dili çok akıcı
2-Dili çok rahat. Yani sanki Türk leri biliyormuş gibi. En azından hissettiğimi söylüyorum.
3-Rahatlatıcı. Okudukça bir psikiyatrist ile konuştuğunuzu hissedebilirsiniz.

Kesinlikle eğer depresyonunuz varsa veya depresif hissediyorsanız anksiyeteniz varsa bu kitapları hem kültür, hem sağlık bağlamında okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Kitapların kapakları :
1656157855615.png

1656157873311.png

1656157898562.png

Etobaba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Ertuğrul

Bunların hepsi David Burns'ün kitapları. Adamın dili hakkında konuşacak olursam ;
1-Dili çok akıcı
2-Dili çok rahat. Yani sanki Türk leri biliyormuş gibi. En azından hissettiğimi söylüyorum.

Kesinlikle eğer depresyonunuz varsa veya depresif hissediyorsanız anksiyeteniz varsa bu kitapları hem kültür, hem sağlık bağlamında okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Kitapların kapakları :
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Depresyonda olan biri kitap okumaz ki 😂

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
Hocam PS5'in oyunları stres depresyon yapmış olabilir . Makineyi sat stres ve depresyon kökünden çözülür . Cebindeki parayı gördükçe moralin motiven artar

THE V

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Volkan
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım, Linux, Gitar, Müzik, Resim, Pc farkettim de baya da varmış.

1-Dili çok akıcı

Kitapların kapakları :
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Anksiyete fazlasıyla var lakin bu biraz da bana iyi geliyor dışarı konuşamadığım şeyleri içimde ki kafama gelen sorular ile binevi sohbet sayesinde çözebiliyorum yada bu kafamda ki sohbet ettiğim kişiler şizofreni belirtisi olabilir bilmiyorum. Sonuç olarak bu devirde ki çoğu insandan daha ayrıntılı ve mantıklı düşündüğümü görüyorum. Kitaplara bir bakacağım böyle kitaplar hep ilgimi çekmiştir teşekkürler.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anksiyete fazlasıyla var lakin bu biraz da bana iyi geliyor dışarı konuşamadığım şeyleri içimde ki kafama gelen sorular ile binevi sohbet sayesinde çözebiliyorum yada bu kafamda ki sohbet ettiğim kişiler şizofreni belirtisi olabilir bilmiyorum. Sonuç olarak bu devirde ki çoğu insandan daha ayrıntılı ve mantıklı düşündüğümü görüyorum. Kitaplara bir bakacağım böyle kitaplar hep ilgimi çekmiştir teşekkürler.
Panik Atakta isimli kitabı okuyorum ve anksiyetenin faydalı olduğu ve bu yüzden direnç gösterilebildiği yazıyor. Senin gibi.

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
Ben okudum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hem ne saçma bir yargı bu
sen yapay zeka deilmisin :D nasıl depresyona giriyorsun sjsjsj (bu şakadır)
psikolojik rahatsızlıklar için uygun tedavi yinede uygun psikiyatrik uzman görüşü ve kontrolünde yapılmalıdır kişisel gelişim kitaplarının yararı veya zararı olur demiyorum ama yinede uzman görüşü iyidir

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
sen yapay zeka deilmisin :D nasıl depresyona giriyorsun sjsjsj (bu şakadır)
psikolojik rahatsızlıklar için uygun tedavi yinede uygun psikiyatrik uzman görüşü ve kontrolünde yapılmalıdır kişisel gelişim kitaplarının yararı veya zararı olur demiyorum ama yinede uzman görüşü iyidir
Bu kitaplar boş kitaplar değil. Haftalık veya aylık psikiyatr/psikolog ile görüşmek tabi ki iyidir. Ama bu kitaplar psikiyatrinin yazdığı ilaçlardan daha faydalı.

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
Bu kitaplar boş kitaplar değil. Haftalık veya aylık psikiyatr/psikolog ile görüşmek tabi ki iyidir. Ama bu kitaplar psikiyatrinin yazdığı ilaçlardan daha faydalı.
işte ben bunu eleştirecektim sonra sen söyledin pskiyatri ilaç verip gönderiyora döndü bizim ülkede çünki devlette adam 1 hastasına 5 dakika ayırabiliyor terapi yapamıyor ya özel psikyatr psikolog tutucan seansı olmus 400 500 tl yada devlete gidip ilaçver göndere tabi olacaksın ama evde ekmek evde kır pidesi yapımı evde dondurma yapımı videoları gibi psikyatrik tedavimizide evde mi yapacağız bu hale mi düştük herneyse sonuçta kitap bunlar belirli durumların genellemesini ortalamasını alıp ona göre yönlendiriyor ama ortalama dışında problemleri olan insanlara pekte faydası olmuyor belki yanlış yönlediriyor psikiyatride terapi ve ardından nedene bağlı tedavi esastır genelleme bir tedavi metodu olamaz sende işe yaraması x kişide yarayacıgını garantilemez öneridir saygı duyarım ama seninde dediğin gibi tıbbi tedavi esastır.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
işte ben bunu eleştirecektim sonra sen söyledin pskiyatri ilaç verip gönderiyora döndü bizim ülkede çünki devlette adam 1 hastasına 5 dakika ayırabiliyor terapi yapamıyor ya özel psikyatr psikolog tutucan seansı olmus 400 500 TL yada devlete gidip ilaçver göndere tabi olacaksın ama evde ekmek evde kır pidesi yapımı evde dondurma yapımı videoları gibi psikyatrik tedavimizide evde mi yapacağız bu hale mi düştük herneyse sonuçta kitap bunlar belirli durumların genellemesini ortalamasını alıp ona göre yönlendiriyor ama ortalama dışında problemleri olan insanlara pekte faydası olmuyor belki yanlış yönlediriyor psikiyatride terapi ve ardından nedene bağlı tedavi esastır genelleme bir tedavi metodu olamaz sende işe yaraması x kişide yarayacıgını garantilemez öneridir saygı duyarım ama seninde dediğin gibi tıbbi tedavi esastır.
Devlet değişken ya. Benim gittiğim hastanede (Adana Şehir hastanesi) gerektiğinde 5 gerektiğinde 20 dk ayırıyor. Onlar ne kadar ayırması gerektiğini biliyorlar.

Ama hatalısın. Bibliyoterapi evde dondurma yapımı gibi bir şey değil

Top Bottom