Neler Yeni

Ders Çalışırken Anlamamak

Anomali

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Cemsab
Arkadaşlar uzun süreler ders çalıştıktan sonra konuları anlayamıyormuş gibi hissediyorum kafam uyuşuyor. Böyle anlarda ne yapmamı önerirsiniz?

Goatseb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
420
İsim
Multi kasa Vettel
Kafa yapından olabilir. Bazı insanlar çok iyi tekte anlar, bazıları 50 kere okur bişeyi anlamak için. Sürekli tekrar yap o yüzden.

esmer2458

80+
bir ara bende de vardı. unutuyordum sıkılıyordum okuduğumu anlamıyorum elim telefona gidiyordu vs vs... Ben kendimce şöyle bir çözüm buldum bilgisayara yazıyordum yazarken aklımda kalıyodu ordan telefona atıyordum elim sürekli telefonda oldugu için cafelerde bile bazen bakınıyordum. ünide cok işime yaradı alttan dersim hiç kalmadan bitirdim çok şükür belki işine yarar.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,572
İsim
Yusuf
Arkadaşlar uzun süreler ders çalıştıktan sonra konuları anlayamıyormuş gibi hissediyorum kafam uyuşuyor. Böyle anlarda ne yapmamı önerirsiniz?
vitamin b12 vs eksikliği de olabilir. ama bunu en iyi anlamanın yolu şudur. b12 vitamin zart diye vücuduna karışmaz ama şeker hastalığın yoksa bir parça çikolata yiyip su içip derse otur eğer anlamadığını hala zannediyorsan büyük ihtimal psikolojiktir yani dersi öğrenme odağınla oturmuyorsun, algın bilgiyi edinme üzerinde değil anlamına gelir. buna halk arasında tembellik mayışıklık denir. böyle durumlarda bilginin insanın beynine zorla girmeyeceğini senin alman gerektiğini yoksa hazırlopla hiçbirşey olmayacağını kendine hatırlat.

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Formander
Unutkanlık çok var aslında telefonumu bir yere koyup anında unuturum mesela.
B12 olabilir doktora git onun için aynısı bended var vitamin kullan bence sana fayda eder belki ama bana vitamin fayda etmedi

Top Bottom