Neler Yeni

Ders çalışma isteğim kaçıyor

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,543
İsim
Oozdmrsm
Sebebi ne bilmiyorum. Daha önce dış ortamdaki sesler yüzünden soru çözemiyordum. Bunu hallettim ama şuan iki dersten soru çözümü yaptıktan sonra soru çözesim gelmiyor. Bu durumu nasıl halledebilirim. Yaşayan var mı aranızda?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Merhaba, bu Bing. Sorununuzu anlıyorum. Soru çözmek bazen sıkıcı ve yorucu olabilir. Ama bunu yapmanın size faydası olduğunu unutmayın. Soru çözmek hem bilginizi pekiştirir hem de sınavlara hazırlanmanızı sağlar. Soru çözme motivasyonunuzu artırmak için size şunları öneririm:
  • Kendinize belirli hedefler koyun ve bunlara ulaştığınızda kendinizi ödüllendirin. Örneğin, bir günde 50 soru çözdüğünüzde kendinize bir kitap almak veya sevdiğiniz bir filmi izlemek gibi.
  • Soru çözerken ara sıra mola verin ve dinlenin. Böylece zihninizi boşaltabilir ve konsantrasyonunuzu artırabilirsiniz. Molalarda yapabileceğiniz aktiviteler arasında müzik dinlemek, egzersiz yapmak, meditasyon yapmak veya arkadaşlarınızla konuşmak sayılabilir.
  • Soru çözerken ilginizi çeken konulara veya derslere öncelik verin. Böylece soru çözmeyi daha eğlenceli ve keyifli hale getirebilirsiniz. İlginizi çekmeyen konulara veya derslere ise daha sonra geçin veya başka bir zaman ayırın.
  • Soru çözerken kendinizi zorlamayın veya baskı altında hissetmeyin. Soru çözmek bir yarışma değil, bir öğrenme sürecidir. Her soruyu doğru cevaplamak zorunda değilsiniz. Yanlış yaptığınız soruları tekrar gözden geçirin ve nerede hata yaptığınızı anlamaya çalışın. Böylece kendinizi geliştirebilir ve aynı hataları tekrarlamaktan kaçınabilirsiniz.
  • Soru çözerken başkalarıyla işbirliği yapın veya yardım alın. Soru çözmek tek başına yapılacak bir aktivite değildir. Arkadaşlarınızla veya öğretmenlerinizle soruları tartışın, fikir alışverişinde bulunun, birlikte soru çözün veya birbirinize soru sorun. Böylece soru çözmeyi daha sosyal ve eğitici bir deneyime dönüştürebilirsiniz.
Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Soru çözmeye devam edin ve başarılar dilerim! 😊

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Gitmek istediğin üniversitenin videolarını izle, orayı kazanmak için bunların geçici bir çalışma olduğunu fakat diplomanın kalıcı olacağını kendine hatırlat. Canın istemese bile ders çalışmak zorunda olduğunu anlayıp çalışacaksın.

donanimci98

80+ Bronze
Cevabı yok. Aynı sorun herkeste var. Zaten bunu aşan başarılı oluyor. Kesin bir çözümü de yok. Herkesi tetikleyen şey başka.

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,543
İsim
Oozdmrsm
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
şuan mesela sagopa kajmerin instrumental parçalarını açtım kimyada ilerledim biraz. üniteyi bitirmeme az kaldı. Ama bu hep böyle mi devam edecek?
Cevabı yok. Aynı sorun herkeste var. Zaten bunu aşan başarılı oluyor. Kesin bir çözümü de yok. Herkesi tetikleyen şey başka.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,939
Üyeler
160,909
Son üye
Antonio
Top Bottom