Kanki okulda basarili olamadim baska sekilde basarili olmaya calisiyorum. Keske olabilseydim yazilimci olmak en buyuk hayalimdi ama yapacak bir sey yok.
Çalışma süresinden çok konuları anlayarak devam etmeniz önemli. Öğrenmeden günde 10 saat çalışsanda boş. Çalışmayı öyle veya böyle kendinize sevdirmeniz lazım arkadaşlar çünkü hayatınız boyunca artarak devam edecek bir durum. Kendinize motive edici şeyler bulun. Kendinizi fazla çalışacam diye kasmayın. Önemli olan hedefinize ulaşmak emin, yavaş adımlarla ilerleyin. Aman şu aşamayı atlatayım sonrası rahat demeyin her zaman çalışacaksınız.
Çalışma süresinden çok konuları anlayarak devam etmeniz önemli. Öğrenmeden günde 10 saat çalışsanda boş. Çalışmayı öyle veya böyle kendinize sevdirmeniz lazım arkadaşlar çünkü hayatınız boyunca artarak devam edecek bir durum. Kendinize motive edici şeyler bulun. Kendinizi fazla çalışacam diye kasmayın. Önemli olan hedefinize ulaşmak emin, yavaş adımlarla ilerleyin. Aman şu aşamayı atlatayım sonrası rahat demeyin her zaman çalışacaksınız.
Bu arada ekleyeyim herkesin çalışma stili ve kendisine yeten çalışma süresi farklıdır. Kendinize uygun olanı seçiniz. Şahsen videolardan daha iyi anlıyorum. Masa başında oturup kendi kendime 20-30 dk da bir ara veriyorum ama başından ayrılmıyorum. Günün başında kendime bir hedef koyuyorum ve hedefi tamamlamadan günü bitirmiyorum. Üniversite sınavına da 2 kez girdim ilkinde kendimi daha fokuslama adına telefonu dahi bırakmıştım ama çalışmaktan bikacak hale gelmiştim. İkinci senemde çok daha rahattım stres yapmadım (en önemli noktalardan biri) telefonu da bırakmadım dozunu kaçırmadan kullanıyordum daha başarılı bir sonuç elde ettim. Lafın kısası başkasının dediğinden çok kendi kendinize uyan yöntemleri kesfetmelisiniz.
Biraz boş yapmış olabilirim kusura bakmayın