Ders çalışma süresi düşüşü

GörkemW

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,068
Arkadaslar merhaba herkese ilk önce benim derdim ders çalışma sürem kısaldı ve bunun hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasıdır.Ben 2 hafta once günde ortalama max 8.5 min de 6 saat ders çalışıyordum ondan sonra hasta oldum ve 2 gün yattim 2 hafta boyunca doğru düzgün ders calisamamaya başladım ne yapmam lazım.

Harbi bende öyle oldum ya. Günde 11 saate kadar çıkmıştım günlük ortalama 8-9 saat çalışıyordum şimdi odaklanamıyorum 4 saat yapsam şükreder hale geldim

Yalan yok ders çalışmak gençliğin en sıkıcı şeyi. Ama azimle çalışman lazım. Bide gaza gelcem diye, konuları bitiricem veya aileme kendimi kanıtlayacam diye aşırı fazla çalışmak (keza bence 5,30 6 saat üstü fazla) sizi hem yorar hem yıpratır hemde dersten soğutur. Sonra bir aksilik çıkar ara verirsin ve bidaha eski performansına dönemezsin. Yazdığımın aynısını yaşadım ve şuanda gemide çalışıyorum. Vaktin varsa yavaş yavaş ama istikrarlı git. He yoksa aniden 6-7 saat yapmaya çalışma. 4-5 saate zorla kendini, 1-2 hafta sonra gerisi gelir. Bide sürekli deneme çöz.

Arkadaslar merhaba herkese ilk önce benim derdim ders çalışma sürem kısaldı ve bunun hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasıdır.Ben 2 hafta once günde ortalama max 8.5 min de 6 saat ders çalışıyordum ondan sonra hasta oldum ve 2 gün yattim 2 hafta boyunca doğru düzgün ders calisamamaya başladım ne yapmam lazım.
Bendede aynı.

Bence fazla, normalleriniz

Bende de aynı. Günde 12 saatte ilerliyordum. Bir hasta oldum. 3 aydır toparlanamadım.

12. Sinifim konular yetismedigi icin ders calismayi 1.5 ay kadar once saldim. Bosu bosuna kafaniz yoruluyor. Yine de calisacaksiniz ara vererek calisin. 1 saat calisin 10dk mola verin gibi. Molalarda beyninizi yoracak seylerden, telefondan uzak durun. Hem etkili hem de uzun sureler calisirsiniz.

Ders çalışmaktan başka çaren yok. Çalışıp çalışmamak sana kalmış. Bir tavsiye veya bir sır yok. İradenin güçlü olması lazım. Yapmak zorundasın yapmazsan olacakları biliyosun.

aga siz kaça gidionuz ya ben fazla kücüğüm ya siz fazla büyüksünüz

aga siz kaça gidionuz ya ben fazla kücüğüm ya siz fazla büyüksünüz
12.
12. Sinifim konular yetismedigi icin ders calismayi 1.5 ay kadar once saldim. Bosu bosuna kafaniz yoruluyor. Yine de calisacaksiniz ara vererek calisin. 1 saat calisin 10dk mola verin gibi. Molalarda beyninizi yoracak seylerden, telefondan uzak durun. Hem etkili hem de uzun sureler calisirsiniz.
Bende 12'yim. Konular yetişir. 5 ay büyük bir zaman :)

çok temel olsan bile her şekilde yetişir sadece herkes deneme çözmeye başlarken sen konu çalışacaksın o kadar

Geri