Neler Yeni

Ders çalışmaktan kafayı yemek

Spectre_zz

80+ Bronze
her gün 5 6 saat dersten sonra oturup akşama kadar da kendim çalışıyorum kafayı yememe ramak kaldı kafamı nasıl dinlendiricem bilmiyorum sigara falan içmeyi denedim ama bagımlı olmak istemiyorum ve psikolojiyi kotu etkiliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Oğuzhan
Örnek aldığın birisi varsa onun hakkında bilgi edin atıyorum Diamond Tema'yı kendine örnek alan biriside onun gibi bilgili olmak isteyecek ve kitap okuyacaktır sende öyle yapabilirsin.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,430
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Sigara ne alaka kardeş sigara seni dersten uzaklaştırır uzun süre masa başında oturmana mani olur. Hava al dışarda gez. Arkadaşlarınla haftada bir bişey yap yeter gerisi hep sınava çalış sınava odaklan hayatını belirleyecek sınava 6 ay kaldı otur çalış bunalacan biraz artık yapacak bişey yok. Mükâfatını aldıktan sonra her şey çok güzel oluyor sabret.

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Kutay Orhan
her gün 5 6 saat dersten sonra oturup akşama kadar da kendim çalışıyorum kafayı yememe ramak kaldı kafamı nasıl dinlendiricem bilmiyorum sigara falan içmeyi denedim ama bagımlı olmak istemiyorum ve psikolojiyi kotu etkiliyor.
bira iç , iyi gelir. abartmadan ama..
gerçekten çok kötü hissettiğinde git bir 50cl fıçı bira at kesinlikle daha iyi bir çözümü yok inan bana.
fıçı biradan sarhoş falan olmazsın zaten alkol oranı çok düşük ama hafif bi rahatlama verir. hatta ayıltır bile. ders çalışmana iyi yönden etkisi bile olur.
sigara gibi dingil dingil işlere bulaşma , hem cebine hem zamanına yazık. hangi kanıya varıp sigara içmenin iyi geleceğini düşündün ki zaten.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Mehmetcan İvrendi
Öncelikle Sigara Ne alaka Daha kötü yapar bağımlı olur sonra derslerden iyice uzaklaşırsın

-alkol İç diyen arkadaş ne yaşıyor o ayrı bı kafa zaten Yani ironi diyecem'de ciddi ciddi yazmış gibi😂

-Şunu Unutma Belki Çok zorlancan belki Çok sıkılcan vs. vs. Ama Güzel bir hayatın olcak yani mesela Diğerleri İnşaatlar'da çimento taşımak gibi ağır ve yorucu işler yaparken ve az kazanırken vs. Sen Masa başında Daha rahat bir işte daha iyi maaş ile çalışacan (Gerçi Türkiye'de de Zor ama Neyse)

Kısaca kafaya çok takma tüm günde çalışma Araya dinlenmem oyun oynaman veya gezmen vs. İçin'de zaman koy

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Kutay Orhan
Öncelikle Sigara Ne alaka Daha kötü yapar bağımlı olur sonra derslerden iyice uzaklaşırsın

-alkol İç diyen arkadaş ne yaşıyor o ayrı bı kafa zaten Yani ironi diyecem'de ciddi ciddi yazmış gibi😂

-Şunu Unutma Belki Çok zorlancan belki Çok sıkılcan vs. vs. Ama Güzel bir hayatın olcak yani mesela Diğerleri İnşaatlar'da çimento taşımak gibi ağır ve yorucu işler yaparken ve az kazanırken vs. Sen Masa başında Daha rahat bir işte daha iyi maaş ile çalışacan (Gerçi Türkiye'de de Zor ama Neyse)

Kısaca kafaya çok takma tüm günde çalışma Araya dinlenmem oyun oynaman veya gezmen vs. İçin'de zaman koy
hocam şaka değildi bu arada.
bazen çok çalıştıktan sonra çalışma isteği azalır üstüne gitmek istemez ve biraz uzaklaşıp rahatlamak istersin.
o yüzden hep çalış hep çalış yapmaktansa arada uzaklaşıp farklı aktivitelere yönelmek iyi gelecektir ve verimliliği arttıracaktır.
for example: bira içmek.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Mehmetcan İvrendi
hocam şaka değildi bu arada.
bazen çok çalıştıktan sonra çalışma isteği azalır üstüne gitmek istemez ve biraz uzaklaşıp rahatlamak istersin.
o yüzden hep çalış hep çalış yapmaktansa arada uzaklaşıp farklı aktivitelere yönelmek iyi gelecektir ve verimliliği arttıracaktır.
for example: bira içmek.
Hocam işte sorun burda örnek olarak bira mı diyorsunuz ?? Yani hem zararlı hem bağımlılık yapabilir ki muhtmelen siz bağımlı oldunuz bile (Hiç bir bağımlı bağımlıyım demez.
sadece en az 2 ay içmeyin bakalım)

ayrıca Daha İyi örnekler var mesela Arkadaşların ile takıl veya oyun oyna Veya Hobi edin vs. vs .

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Kutay Orhan
Hocam işte sorun burda örnek olarak bira mı diyorsunuz ?? Yani hem zararlı hem bağımlılık yapabilir ki muhtmelen siz bağımlı oldunuz bile (Hiç bir bağımlı bağımlıyım demez.
sadece en az 2 ay içmeyin bakalım)

ayrıca Daha İyi örnekler var mesela Arkadaşların ile takıl veya oyun oyna Veya Hobi edin vs. vs .
hocam bağımlıyım.

İsimsizKaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,101
İsim
Burak Taha Koca
Sigara içmek yapacağın en şaçma hamlelerden birisi olur durduk yere sigara bağımlısı olursun ve hayatın daha stresli olur bunu geçelim.
Şöyle düşün zaten günlük olarak bu çalışmaları yapman gerekiyor. Yani bi' hedefin varsa tutup şimdi çalışmayı bırakamazsın değil mi ?
Süreci ne kadar çekilmez yaparsan o kadar zorlanırsın sadece. Her halükarda çalışman gerekiyor ama.
Planlı ol sadece. Haftada bi' günü off day yap ve o gün ders dışı yapmayı sevdiğin şeylerle uğraş ne bilim film dizi izlemek olur başka bi hobin varsa olabilir ya da dışarı çıkmakta olur kafanı derslerden uzaklaştır o gün yani.
Belki uzun vadede zaman kaybı gibi görünebilir bir günü boş geçmek ama mentalini sıfırlaman için çok faydalı.
Meditasyon yapma alışkanlığın yoksa meditasyon yap öneririm. Ben çalışmaktan bunaldığım zamanlarda arkaya sakin sesler açıp derin nefes egzersizi yapıyorum faydasını gördüm baya.
Sonuçta biz robot değiliz her gün aynı verimle aynı sürelerde ders çalışamazsın. Kendini ödüllendirip zihnini sakinleştirirsen süreç bi' nebze daha rahat olur senin için.

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Görkem çetinkaya
Abartma dostum istersen.

Top Bottom