Dershane para iadesi yapar mı?

yakuzza

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba arkadaşlar Haziran'ın sonlarında bir dershaneye kaydoldum. Dershane dün başladı, bugün 2. gün ve ben dershane ortamını hiç sevmedim ve kendi başıma çalışırsam çok daha verim alabileceğimi düşünüyorum. Dolayısıyla annemden kaydımı almasını istedim. Annemin bana söylediği kadarıyla kurum "senet imzalandı 1 kuruş bile iade edemeyiz" demiş.
Baktığım kadarıyla "MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 56'ya göre; ders başlamadan ayrılırsanız %10 kesinti, ders başladıktan sonra ayrılırsanız %10 + görülen gün karşılığı ücret düşülerek kalan iade edilir" maddesi var. Bu arada parayı taksitle ödüyoruz. Bu konuda bilgisi olan var mı?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
1 ay gidip bıraksan ne yapabilirler ki zorla parasını mı alacaklar

tam olarak nasıl işliyor bilgim yok ama kabaca bazı çakallar , örnegin açılış fiyatı 100 k olarak belirleniyor sonra sagdan giriyor soldan cıkıyor sana özel 50 bin indirimli yapıyorum diyor. sonra sen caymak istedigin zamanda bu bahsettigin maddelerin hesabı 100 bin tl üzerinden yapılıyor. yani assaagı yukarı , dönemin ortasında cıkmak istedin mesela. cıkmanla cıkmaman sana aynı fiyata denk geliyor gibi bişey oluyor. tam detayları bilmiyorum dedigim gibi. sen daha başlarda oldugun icin cıkmak istiyorsan iyice araştır, 10-20 bin olsa bile ver çık eger dedigin gibi sana olumsuz bir etkisi olacaksa. ama her ne kadar dershaneleri önermesemde hiçbiryere baglı olmadanda calışmak hiç kolay degil bunuda unutma. benim gittigim 2 dershanede sagolsunlar bu tip işlere girmeden zorluk cıkarmadan ayrılabilmiştik. eger o tarzda insanlarsa tatlı dille durumu acıkla belki yardımcı olurlar. ama ücretin tamamı cekilmişse böyle bişey yapacaklarını zannetmiyorum.

Merhaba arkadaşlar Haziran'ın sonlarında bir dershaneye kaydoldum. Dershane dün başladı, bugün 2. gün ve ben dershane ortamını hiç sevmedim ve kendi başıma çalışırsam çok daha verim alabileceğimi düşünüyorum. Dolayısıyla annemden kaydımı almasını istedim. Annemin bana söylediği kadarıyla kurum "senet imzalandı 1 kuruş bile iade edemeyiz" demiş.
Baktığım kadarıyla "MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 56'ya göre; ders başlamadan ayrılırsanız %10 kesinti, ders başladıktan sonra ayrılırsanız %10 + görülen gün karşılığı ücret düşülerek kalan iade edilir" maddesi var. Bu arada parayı taksitle ödüyoruz. Bu konuda bilgisi olan var mı?
Ben de boktan finale gittim. 2. dönem iptal ettirdim paranın %30unu falan verdiler. Ama bizden sözde kitap parası adı altında da para almışlardı geri verilmiyormuş fasa fiso.
Ne yap et dershanelerden uzak dur hepsi dolandırıcı benim gözümde.
345 allstar,doping falan da boş hepsi ytdeki hocalar zaten aynısının animasyonlusu paralı. Ben kendim çalıştım kendim kazandım. Dershane sadece zarar

Kurum isterse verir istemezse süründürür.

Kuruma göre değişir adamlara bağlı

En fazla önden sözleşmenin feshiyle alakalı ihtar çeker sonra tüketici hakem heyetine gidersin. Yine ödemezlerse eldeki kararla icra açarsın. Para biraz sürünür. Senin kaydının üzerinden 1 haftadan fazla zaman geçtiği için cayma hakkını kullanıp tüm paranı alabilmen gibi bir şansın yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,118
Üyeler
183,528
Son üye
Mastory
Geri