Neler Yeni

Dersleri Dinleyemiyorum

Win7Multi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İstanbul Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi 1938.Sokak
İsim
Anonim
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Bilişim
Instagram
tolgafiorinofani
Bende çocukluktan beri hiperaktive ve dikkat dağınıklığı var. İlaçların çoğunu denedim ama bütün ilaçlar yan etki yapıyor. Dersleri hiç dinleyemiyorum özellikle matematiği. Matematik sınavında boş kağıt veriyorum. Çocukluktan beridir zaten matametiği beceremem. Matemetiği dinlemek istediğim zaman aklıma sürekli başka bir şey geliyor özelliklede bilgisayar hakkındaki şeyler. Acaba bilgisayar yüzünden mi? Neden olduğunu bilmiyorum derslere de ilgim çok yok. Neden olabilir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
...
Şunu söylemem lazım ki, bende senin gibiyim. İlaç almadım ama müzik dinlemeyi bırakmak, sosyal medyayı bırakmak gibi şeyler denedim. Dersleri hala dinleyemiyorum. Evde ders çalışırken ise white noise, pink noise veya kafe gürültüsü frekanslarını dinliyorum. Yine odaklanamazsam doğuk duş alıp geri derse dönüyorum. Bunları deneyebilirsin. Yani, okulda dersleri hala dinleyemiyorum.
Duyduğuma göre, hergün meditasyon yaparsak odaklanma gelişirmiş. Bunu maksimum 5 gün yaptım. Etkisini fark edemedim.

Birde, bilmediğimden soruyorum ilaçların nasıl yan etkisi var?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Matematik için ise, temelden alın. En basit kaynak kitabı alabilirsiniz. Aktif Matematik, Antrenmanlarla Matematik gibi...
Odaklansanız ve istikrarlı bir şekilde devam etseniz üstesinden gelirsiniz.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bende çocukluktan beri hiperaktive ve dikkat dağınıklığı var. İlaçların çoğunu denedim ama bütün ilaçlar yan etki yapıyor. Dersleri hiç dinleyemiyorum özellikle matematiği. Matematik sınavında boş kağıt veriyorum. Çocukluktan beridir zaten matametiği beceremem. Matemetiği dinlemek istediğim zaman aklıma sürekli başka bir şey geliyor özelliklede bilgisayar hakkındaki şeyler. Acaba bilgisayar yüzünden mi? Neden olduğunu bilmiyorum derslere de ilgim çok yok. Neden olabilir?
o bende de olan bir sorun yıllardır var odaklanamadığım sürece odaklanmam biraz zor oluyor .
Sanırsam bende de dehb var.
Çözümü çok yok ya zorlamak gerekiyor

YiğitY.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Yiğit Yenigün
Aslına bazı şeyler kafada bitirmekten geçiyor önemli olan onu düşünmemen çünkü insan bazen istemediği bişe olduğunda kendini hasta bile yapabiliyor gerçekten bir şey olmasa bile piskolojik olarak hasta hissediyorsun , ders yaparken en ufak kopuklukta ya bende dikakt dağınıklı vara getirince vücut alışıyor artık her ders safasında kopmaya başlayıp dağılıyorsun bunun en rahat çözümü kafada bitirmektir sadece kendini şartlamaya çalış benim dikkat dağınıklım yok güzelce odaklanabiliyorum diyip aklına getirme bi daha. Evet belki gerçekten bi hastalığın vardır ama bunu bi dene ben 11.sınıfıma kadar matematik yapamam anlamıyorum matematik beynim yok diye dolaşıp sınavlardan düşük alırdım fakat 11 e başlarkan kafamı sıfırladım geçmişteki eksiklerimi unutup sanki şimdiye kadar matematik yapabiliyomuşum gibi davranmayı aşıladım kendime derste anlamadığım eksiğimden dolayı çözemediğim yerler olunca takmıyordum o an orda ne anlatılıyorsa onu anlasam bana yeterdi insanın kendi aklını kandırması var olan bir şey önemli olan bunu kullanmak o matematik için ağlıyan çocuk şimdi milletin soru getirdiği çocuk oldu inanki her şey mümkün sadece kafanda bitir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Herkes ders çalışıp beyaz yakalı olacak diye bir şey yok
Ha buda var gerçekten herkes okula bişe olmak zorunda değil kendi yolunu bul yeter

Son düzenleme:

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
808
İsim
Görkem çetinkaya
Carsamba gunu bu problem yuzunden psikiyatriye gidecegim.

Win7Multi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Anonim
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Bilişim
Instagram
tolgafiorinofani
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

yerçileği

80+ Bronze
bende matematik konularını çalışırken aklım başka yerlere gidebiliyor konuları parçala böl dikkatinin dağılma süresini hesapla o kadar çalış 5-10dk mola ver tekrardan çalışmaya başlarsın

E0q1NoX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
berkay türküm
bilgisayarın aklınıza gelmesi bilgisayar ile alakalı değil size ne zevk verecekse aklınız muhtemelen onda olacak
eğer derselrini geliştirirsen yakın çevrenden alacağın övgüler vs. hoşuna gidecek bunuda bil

Win7Multi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Anonim
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Bilişim
Instagram
tolgafiorinofani
bilgisayarın aklınıza gelmesi bilgisayar ile alakalı değil size ne zevk verecekse aklınız muhtemelen onda olacak
eğer derselrini geliştirirsen yakın çevrenden alacağın övgüler vs. hoşuna gidecek bunuda bil
hocam zaten bilgisayarı kaldırdım.

Top Bottom