SelimGPrime
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 20
- İsim
- Selim Gödek
- İlgilendiği Kategoriler
- bilişim, yazılım, bilgisayar, video oyunları
Merhaba, Güzel kardeşim öncelikle ben Türkiye de okumanın çok bir fayda sağladığını düşünmüyorum. Ancak sendeki sorun çalışıp da başarılı olamamak değil. Sendeki sorun çalışma azmini kendinde bulamamak. Bence okulu bırakmayı düşünmemelisin. Okulun sana katacağı en önemli şey azim ve çalışma istikrarıdır. Okulundaki derslere yeterli zamanı ya da gayreti gösteremiyorsan yarın bir gün bir işe girdiğinde o işte başarılı olmak için yapman gerekenlerde de yeterli azimi göstermemene sebep olacaktır. Bu sebeple okulu bırakmamalısın. Ben liseden sonra okumadım ancak kendimi okuldakinden daha fazla çalışmaya zorlayarak bilgisayar alanında geliştirip iş sahibi olabildim. Şu anda mühendis olsaydım belki 15-20 bin tl maaşım olurdu. Diplomam olmadığı için şu anda komik rakamlara çalışıyorum. Hem de bir mühendisten 2 3 kat daha fazla tecrübe ve bilgiye sahip olmama rağmen. Bu sebeplerle bence kendine sevdiğin ya da sevebileceğin bir alan bulup okulunu tamamla. Eğer imkanın varsa kardeşim yurt dışı eğitimi alabileceğin bir alanda ilerle ve kaç kurtar kendini. Mesela İsveç te garsonluk bile yapsan buradakinden daha güzel bir hayatın olabilir. Birde unutma ne yaparsan sadece kendin için yapıyorsun başka kimse için değil. Yani atacağın her adım gelecekte ne kadar iyi hayat şartların olacağını belirleyecek.