Neler Yeni

❗️Devlet İle İktidarı Aynı Sananlar Ve Polis Nefreti - Kutsallaştırma Sorunu❗️

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
930
İsim
okr
Peki Dostum Sen Nasıl Görüyorsan Öyle Olsun Kendim Polis Adayı Hedefi Olan Birisiyim Düşüncelerim Böyle Bende Zaten Özgür Özelin Destekleyen Birisi Değilim Zaten Yazınında En Altında Bahsettim Ama İster Kabul Et Yada Etme Halk Terörist Değildir Protesto Hakkını Kullanan İnsanlar Terörist Değildir Polise Saldıranlar Olabilir Ama Sen Genelleme İçinde Bütün Halk'a Terörist Diyemezsin Yolda Yürüyen Rasgele İnsanlara Saldıran Polislere'de O Zaman Eleştiri Yapacaksın Polisler Allah Olmuş Ne Yapsalar Haklı Tavrı Takınıp Halk'a Protesto Hakkı Tanıyan Devletin Hakkını Kullanan Halk'a da Terörist Diyemezsin
dostum protesto yapabilirler fakat oradaki polislere saldıramazlar. ya yakınımdan gördüm polise torpil atacam diyor eleman, atsın da fotoğrafı düşer sosyal medyaya. bazıları cidden olayın dozunu kaçırıyor.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,257
İsim
Mehmet Aslan
Dediklerine katılıyorum fakat bir partinin genel başkanı da polisle çatışalim diyenler el kaldirsin diyebiliyorsa ve bunu toplanmış halkın önünde diyorsa karşı tarafın bu gurufu terörist ilan etmesine de şaşmamali.
Ciddi ciddi a haber mi izledin ? Adamlar bilerek pişkin pişkin yalan haber yaptı ve sende buna inandın ?
O sözü polisle çatışmayın anlamında söyledi , konuşmanın tamamını dinlersen aslının öyle olmadığını sende görürsün , kesip kırpıp öyle konuşmuş gibi servis etmişler. Konuşmada polise fişek veya taş atanı ne sahiplenebiliriz ne de savunabiliriz dedi.

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,942
İsim
Sarp Yılmaz
Selamlar Dostlar

Forumlarda ve sosyal medyada sıkça görüyorum ki, birçok insan yapılan protestoların devlete karşı olduğunu sanıyor. "Devlete karşı gelinmez" veya "Devlete saygı duyacaksın" gibi söylemlerle tepki veriyorlar. Oysa mesele devletten bağımsız bir durum, tamamen iktidar meselesi. Ancak bazı kesimler, alınan kararların devlet tarafından verildiğini ve protestoların doğrudan devlete karşı yapıldığını düşünüyor. Hatta eylem yapanları terörist ilan ediyorlar. Peki, protesto hakkını tanıyan, bu özgürlüğü veren anayasa ve devlet ne oluyor o zaman? İnsanların kendi sözleriyle çelişmesi gerçekten utanç verici bir durum.

Şu da açık bir gerçektir:
Polisler, devletin emirlerine uyan memurlardır. Kendi kafalarına göre hareket edemezler, dolayısıyla onlara nefret duymanın bir anlamı yoktur. Eğer bir polis birine müdahale etmiş, şiddet uygulamış ya da geri çekilmişse, bu tamamen verilen emre bağlıdır. O tomaları oraya gönderen, başka şehirlerden polis desteği çağıran ve nasıl müdahale edilmesi gerektiğini belirleyen ise, hükümet ve ilgili devlet kurumlarıdır. Bu yüzden sorgulanması gereken polis değil, emirleri veren otoritedir.

Ancak burada iki uç nokta var: Bir yanda polise gereksiz nefret duyanlar, diğer yanda ise "Polise el kalkmaz!", "Polis ne yaparsa haklıdır!" diyerek her koşulda savunanlar. Oysa polis hatasız veya dokunulmaz bir yapı değildir, aynı zamanda nefret edilmesi gereken bir taraf da değildir. Sonuçta polis de bir kamu görevlisidir ve emirleri yerine getirir. Doğruyu ve yanlışı ayırt etmek için nefaneti de yüceltmeyi de bir kenara bırakıp, olaylara mantıklı bakmak gerekir.

Tabii ki eylemler de usulüne uygun yapılmalıdır. Polisin üstüne yürümek yerine, pankart açıp barışçıl bir şekilde slogan atarak protesto edilirse, polislerin şiddet kullanmak için bir sebebi olmaz. Sonuçta, onların da görevi orada düzeni sağlamak. Ancak bir saldırı gerçekleşirse, karşılık verirler. Bu yüzden, her şey usulüne uygun yapıldığı sürece bir sorun çıkmaz.

Son olarak, nefretinizi devlete değil, iktidara yöneltin. Çünkü devlet biziz, devlet halktır. Halk olmazsa, devlet de olmaz. Ama iktidar geçicidir; bugün var, yarın yok. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman var olacaktır!

Ayrıca, yazımdan dolayı beni farklı bir siyasi görüşten sanacak arkadaşlar için açıklayayım: Ben Türk'üm, Türkçüyüm, Türk milliyetçisiyim ve Zafer Partisi'ni destekliyorum. Bu yüzden bana boşuna "CHP'li", "AKP'li", "MHP'li", "DEM'li" gibi etiketler yapmayın.
Devlet bakidir , Hükümet geçicidir.
Hiçbir hükümet Devletin sahibi değildir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Polise kezzap atan demokrasi ve milli bilinçten uzak maskeli ucubeleri bir süre daha izleyeceksiniz. Hep aynı senaryolar. Terörizm ve Protestoyu birbirinden ayırt ettiğinizde sokağa çıkabilirsiniz.
Kezzap atıldı dediniz kamera olan koca yerde sineği bilen bulan hükümet nedense kezzap atanı bir türlü bulamadı bu konuda ne düşünüyorsun ?

Dediklerine katılıyorum fakat bir partinin genel başkanı da polisle çatışalim diyenler el kaldirsin diyebiliyorsa ve bunu toplanmış halkın önünde diyorsa karşı tarafın bu gurufu terörist ilan etmesine de şaşmamali.
Al oku izle azıcık A haber izlemeyi de azalt tamam mı ? makarna yerine de biraz protein al dostum. bak bakalım demiş mi öyle dememiş mi

Ciddi ciddi a haber mi izledin ? Adamlar bilerek pişkin pişkin yalan haber yaptı ve sende buna inandın ?
O sözü polisle çatışmayın anlamında söyledi , konuşmanın tamamını dinlersen aslının öyle olmadığını sende görürsün , kesip kırpıp öyle konuşmuş gibi servis etmişler. Konuşmada polise fişek veya taş atanı ne sahiplenebiliriz ne de savunabiliriz dedi.
aşağıda link verdim arkadaşa bakalım ne diyecek bunlar gerçekten şaka gibiler hala A haberin haberlerini izleyip inanıyorlar üstelik bu kadar teyit etme doğrulama kaynağı varken.

xawentis

80+ Bronze
baban polis mi
ya beyler bi protestocuyu coplamisim var ya
😜😜

biraz x deki protestocu arkadaşların haline hallerine bakın anlarsınız
Bakıyorum, bakmaya da devam ediyorum. Bir polis, bir vatandaşı hiç bir zaman öyle boşuna joplamaz. Sen polisin üzerine gidersen, polise saldırırsan, bırak jop ile sana vurmayı, sana plastik mermi ile de vurur. Attığım fotoğrafa iyi bak, bu asit polisin üzerine atıldı. Gezi olaylarında da bir ağaç için dışarıya çıktılar. O günleri dün gibi hatırlıyorum, 25 yaşındayım ben. (Türk bayrağını yaktılar, polis arabalarını yaktılar, camilere saldırdılar, polise molotof attılar.) Ve ne hikmetse o olay sadece birkaç tane ağaç için yapılmıştı, yersen o da.

Ekler

• zLvYoM8Ec0OK2Tup9dyP4A.jpg
    zLvYoM8Ec0OK2Tup9dyP4A.jpg
    131.5 KB · Hit: 20

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,257
İsim
Mehmet Aslan
Devlet bakidir , Hükümet geçicidir.
Hiçbir hükümet Devletin sahibi değildir.

Kezzap atıldı dediniz kamera olan koca yerde sineği bilen bulan hükümet nedense kezzap atanı bir türlü bulamadı bu konuda ne düşünüyorsun ?

Al oku izle azıcık A haber izlemeyi de azalt tamam mı ? makarna yerine de biraz protein al dostum. bak bakalım demiş mi öyle dememiş mi

aşağıda link verdim arkadaşa bakalım ne diyecek bunlar gerçekten şaka gibiler hala A haberin haberlerini izleyip inanıyorlar üstelik bu kadar teyit etme doğrulama kaynağı varken.
Israrla yalan haber yapan yanlı medyayı izleyip inanıyorlar , boykot etmen gerekirken neden izleyip inanırsın , muhalif medyayı da izle demiyorum onu da izleme hiçbir kanalı izleme. Ulusal kanal pişkin pişkin yalan haber yapıyor ve yaptırım olmuyor inanılmaz ya , lisans iptal olur diye korkan kanalı da izlemem . Bana dokunan bunlara inanıp bide bunları dillendirip yaymaları , yazık valla. Elinin altında internet var , x ten takip et olayları , kick ten takip et , tiktok tan bile takip edebilirsin sayısız yayın var. Bazen insanımızın bilinçsizliğini fazla mı hafife alıyoruz acaba diyorum.

ege1881

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,192
İsim
Ege
o haber yalan çıktı ha

Harn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
yo
Bakıyorum, bakmaya da devam ediyorum. Bir polis, bir vatandaşı hiç bir zaman öyle boşuna joplamaz. Sen polisin üzerine gidersen, polise saldırırsan, bırak jop ile sana vurmayı, sana plastik mermi ile de vurur. Attığım fotoğrafa iyi bak, bu asit polisin üzerine atıldı. Gezi olaylarında da bir ağaç için dışarıya çıktılar. O günleri dün gibi hatırlıyorum, 25 yaşındayım ben. (Türk bayrağını yaktılar, polis arabalarını yaktılar, camilere saldırdılar, polise molotof attılar.) Ve ne hikmetse o olay sadece birkaç tane ağaç için yapılmıştı, yersen o da.
Katılıyorum size.

IceMan🥊

80+ Bronze
Hadk lan ordan sen de boş boş konuşma

xawentis

80+ Bronze

Ekler

• 2020_02_gezi_olaylari_gezi_parki_olaylari_3.jpg
    2020_02_gezi_olaylari_gezi_parki_olaylari_3.jpg
    172.9 KB · Hit: 13
  • thumbs_b2_3ac399c76f7bdf5b1350c1108f6859d2.jpg
    thumbs_b2_3ac399c76f7bdf5b1350c1108f6859d2.jpg
    143.2 KB · Hit: 15
  • gezi olayları.PNG
    gezi olayları.PNG
    323.8 KB · Hit: 14

IceMan🥊

80+ Bronze
İstediğin cevabı alamadığın için bu şekilde kudurman normal
Anırmanın mantığı yok, polisin biri de seni dayaktan felç eder de biz de oh eline sağlık yaptıysa bir bildiği vardır diyelim havlamasana ulan biraz onurun olsun kerhanede mi doğdun aşağılık mahluk

Kuversa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
...
jopluyormus hocam bayagi iyi bakin asagida videosunu da koydum, sizin dediginiz gibi ne video polise bir saldiri var ne de uzerine gitme var ama ne hikmetse polisin eylemden donen bir kadina vuracagi tutmus allah allahh... (eylemden donene boyle yapiliyorsa gideni dusunemiyorum bile) hani polis bosuna joplamiyordu? boyle kesin kesin konusmak yerine en azindan deyin ki ''isini layigiyla yapmayan ve torpille bu isi yapan bir suru polis mevcut ama ayni zamanda...'' duymadim gormedim bilmiyorum edasiyla boyle yorumlarda bulunmak bana cok bencilce geliyor

xawentis

80+ Bronze
Uygunsuz Dil
Anırmanın mantığı yok, polisin biri de seni dayaktan felç eder de biz de oh eline sağlık yaptıysa bir bildiği vardır diyelim havlamasana ulan biraz onurun olsun kerhanede mi doğdun aşağılık mahluk
:D ite bak hale bana öğretiyor hukuku it gibi devletin polisine saldıramayacaksın o zaman yunan dölü seni eline koluna sağlık o polislerin sizin gibi şerefsizleri öldürmesi lazım

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom