Devlette Çalışmak Mantıklı mı?

Reaksiyon skoru
0
Herkese selam. 18 yaşındayım. Akademik olarak başarılı bir öğrenci değilim maalesef. Dersler bana zor ve sıkıcı geliyor. Özellikle meslek lisesine başladıktan sonra tamamen kendi zevklerime odaklandım.
Şu an Akdeniz Üniversite'sinde Grafik-Tasarım okuyorum. Buraya özel yetenek sınavı ile girdim. Hiç bir eğitim almamama rağmen çizim konusunda profesyonel derecesinde iş yapıyorum. Müzikle, teknik çizimle, tasarımla uğraşmayı çok seviyorum. Kitap okumayı, satranç, masa tenisi, bilardo, futbol gibi klişe zevklerimde var ancak akademik olarak Tarih dersi dışında hiç bir derste başarım yok. Fen ile alakam yok, hiç ilgimi çekmiyor, matematik zaten çok zor geliyor, edebiyat ve coğrafyada inanılmaz sıkıcı geliyor. Ülkenin bir çok güzel yerini gezdim, umarım yakında dünyayı da gezerim. Kısacası hep renkli, zevkli işler yapmak bana keyif veriyor. B2 seviyesinde İngilizcem var. Oyunlar, filmler, çizgi romanlar gibi eğlenceler ile ilgiliyim. Lise zamanında tasarım ve video için Ps, Ai, Ae, Premiere 3D modellemeler için Blender öğrenmiştim. Şuan 3D yazıcım ile bir şeyler tasarlıyorum. ETSY mağazasında da dijital ürünler sattım. İlerleyen hayatımda sosyal medya da içerik üretmek istiyorum ama pek emin değilim kariyerim açısından. Yapay zekayı da aktif olarak kullanıyorum. Ksacası yıllardır hem donanım hem de kullanım olarak bilgisayar ile ilgiliyim. Yazılım da ilgimi çekiyor ama daha çok kendi işimi yapma kafasında olduğum için okulunu okumak bana biraz uğraştırıcı geldi. Zaten sayısal dersler beni zorluyor, sözel derslerden de çok sıkılıyorum artık kendime ne katabilirsem. Bilgisayar ve masa başında yapılabilecek zanaatkarlıklar ilgimi çekiyor. Sermayem olduğu taktir de E-Ticarette şansımı deneyeceğim. Bu arada üniversiteyi Antalya'da okumak istemem tamamen kültürel. Deniz kenarında, turistik bir şehir. Tamamen ortam ve çevre için okuyorum.

Buraya kadar okuduysanız başlık ile yazdıklarım anlamsız gelebilir ama kendimi tanıtmak istedim. Devlette bir kaç referansım var. Grafikerlik kadrosu alabileceğim. Çevremdekiler bana hep tıp, mühendislik, hukuk oku falan dediler ama tıp hiç bir şekilde ilgimi çekmezken, mühendislik inanılmaz zor ve hukukta sıkıcı geliyor. Tıp iş garantisi olan en iyi bölüm, hatta maaşları da oldukça iyi seviye de ama gram ilgimi çeken ve sevebileceğim bir bölüm değil. Mühendislikte rekabetler çok arttı, kendimi inanılmaz geliştirmem lazım e sevmediğim bir meslekte de gelişmek zor. Bir çok kişi bu ülke de PC ile ilgili bölüm okunmaz diyor ama bilmiyorum. Herkes farklı bir şey söylüyor. Yani hala duyuyorum çevremden üniversiteye başladıktan sonra bu yazıyı yazmak geç oldu ama yine de anlatmak istedim. Kısacası sanatla uğraşmaktan zevk alıyorum.
Hayattan çok bir beklentim yok bu arada tabii malum ülke şartlarında her şey lüks oldu ama sosyal hayatımın olabileceği, rahat bir pozisyonda olmak istiyorum. Dünyayı gezmek, seyahat etmek en büyük hayalim. Sosyal medya ve sitelerden gelir sağlayıp, ticarette tutturmak kağıt üzerinde bile basit değil bunun bende farkındayım. Bu işlerin tutma olasılığı çok düşük ama şansımı kesinlikle deneyeceğim. En azından kendi işimi yapmış olurum. Birinin altında çalışacaksam da devleti tercih ederim. Aranızda devlette çalışan var mı gelecek planlarınız neler ne tavsiye edersiniz. Bir şeyleri denemenin vakti geldi artık risk alacağım. Ya da şu günlerimi mutlu yaşamanın tarafındayım. Ailemden uzak, deniz kenarı bir yerde arkadaşlarımda eğleniyorum sadece. Sevdiğim bir bölüm olduğu içinde stresim yok derslerim çok rahat geliyor. Hayatta zorluk çekmez lazım ama hayal kırıklığına da uğramak istemiyorum.

Siz neler tavsiye edersiniz. Sizce üniversite her şey mi? Ben olabildiğimce kendimi geliştirmeye ve çevre edinmeye bakınacağım. Sizce mühendisler zengin mi? Bu kadar zorluk çektiklerinde Türkiye şartlarında değiyor mu? Devlette çalışmanın avantajları neler? Kendime ne katmalıyım? Bu soruları cevaplarsanız çok sevinirim :) İyi geceler <3

Çalıştım bir hayırını görmedim çıktım :D sjsjdhsjhshs
Eeee boşa geçen zamanın varsa çalış.

Devlet için populer ve Önemli bir kişinin evladı değilsen yaani torpilli değilsen pek bir para kazanacağını düşünmüyorsun umarım. Heryerde böyle ister Amerikaya git yine böyle.

Ya kardeşim bu kadar uzun yazma enerjisini nerede buluyorsunuz? Kafam almıyor cidden. Başlığına cevap verecek olursam, evet.
Şuan telefondan bakıyorum gerçekten uzun yazmışım halbu ki 5-10 dk sürdü yazma işlemi DKS 130 civarı. Teşekkür ederim.
Çalıştım bir hayırını görmedim çıktım :D sjsjdhsjhshs
Eeee boşa geçen zamanın varsa çalış.

Devlet için populer ve Önemli bir kişinin evladı değilsen yaani torpilli değilsen pek bir para kazanacağını düşünmüyorsun umarım. Heryerde böyle ister Amerikaya git yine böyle.
Tanıdıklar var büyük kurumlarda. Orada çalışırsam iyi onun dışında kadrolu grafikerler, editörler ve sosyal medya uzmanları 60-70K civarı alıyormuş. Ve bol bol iş seyahatine gidenler varmış. Yani tanıdıklardan edindiğim bilgiler bunlar. 22 yaşına göre fena para değil ama ileri ki planları da düşünmek lazım.

Bu arada erasmus veya WAT kesinlikle yapacağım. Yayıncılık ve sosyal medya işleri hakkında ne düşünüyorsun.

devletin rahatligini ozelde bulamazsin cok kazanmazsin ama ozelde yasayacaklarini yasamazsin ha ozel bir sirket vardir cok guzel maas veriyordur cok guzel ortami vardir hicbi sorun yasatmiyordur onu bilmem turkiyede onu zor bulursun

devletin rahatligini ozelde bulamazsin cok kazanmazsin ama ozelde yasayacaklarini yasamazsin ha ozel bir sirket vardir cok guzel maas veriyordur cok guzel ortami vardir hicbi sorun yasatmiyordur onu bilmem turkiyede onu zor bulursun
Benim de kafama oturdu ya kendi işimi yapacağım internet üzerinden o tutmazsa devlete girmeye çalışırım diplomayı bunun için alıyorum.

Benim de kafama oturdu ya kendi işimi yapacağım internet üzerinden o tutmazsa devlete girmeye çalışırım diplomayı bunun için alıyorum.

Bünyemizde çalışan inşaat mühendisi genç bir arkadaş, mavi yaka statüsünde devlete girdi hocam. Yani öye bir güvence var.

Geri