Berat123
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,586
Evet,Bu oyun ücretsiz ama her zaman ücretsiz.Yeni bedava olmadı.Size bu oyunu anlatmak için bu yazıyı yazıyorum.İlk olarak bu oyun çok gerçekçi bir savaş simulasyonu,Eğer böyle bir oyun arıyorsanız kesinlikle bu oyunu indirin.Oyunda 3 türde uçak var.Bunlar hiçbir tuşuna dokunulamayan Su25T,Çoğu tuşuna dokunulabilen F15C,Bide bütün tuşlarına dokunulabilen Fa 18 Hornet gibi uçaklar.BU arada oyunda bu saydıklarımdan çok daha fazla uçak var.Oyuna bakıp inceleyebilirsiniz bu dlc leri.Oyun size bedava olarak SU25 T diye bir uçak veriyor.Bu uçak aslında çok iyi bir uçak.Özellikle bu uçağı multiplayerde hava kara görevlerinde düşmanın hava savunma sistemlerini bastırmak için ve düşman üssünün pistini bombalayıp kalkan yada inen uçakların işini zorlaştırmada kullanabilirsiniz,Ayrıca bu uçakla hava hava görevleri de yapılabilir ancak f16 gibi bir uçak ile it dalaşına girmesi zor gözüküyor.Ancak bu uçak ile f16 nın arkasına iyice yaklaşırsanız atacağı ısı güdümlü füzeler f16 uçağını düşürebilir.Tekrar belirtiyorum bu uçak bedava.Şimdi 2. tip uçaklara gelelim.Flaming Cliffs 3 olarak adlandırılan dlc de hepsi toplamda 180 tl.7 tane uçak vardı bu dlc de.Bu uçakların Bütün tuşları dokunulabilir değil.Yarısı dokunulabilir.Bu dlc size uçakları kullanmayı öğretiyor.Açıkçası benim aralarından en sevdiğim uçaklar A10A hava kara görevleri için ve Hava hava görevleri içinde F15c uçağı gayet ideal uçaklar.Ayrıca bu uçakları ayrı ayrı da alabilirsiniz.
Bide 3. tip uçaklar var,her tuşu kullanılan.Benim en sevdiğim uçaklar arasında bu türde fa 18 hornet,F16 Viper ve harrier vtol uçağı var.Bu belirttiğim uçaklar tek tek satılıyor ve almak isterseniz 300 tl gibi çok yüksek bir fiyattan başlıyor.Sakın 2. tip uçakları kullanmadan bu tipe geçmeyin.Fa 18,F14 yada Harrier tarzı uçaklar alırsanız gerçekçi olsun diye uçak gemisi dlc sini bence alın ama zorunlu değil.Oyunda bildiğim 3 tane harita var.Bunlardan ilki bedava verilen Kafkasya haritası.Tamamıyla aynısı yapılmış.İkincisi Persian gulf diye bir harita,Bu paralı.Üçüncü harita ise D Day haritası,Bu da paralı.Ayrıca bu oyunda 2. dünya savaşı uçaklarıda var.Bir de kara kuvvetleri var.Kombined arms diye bir dlc.Bu da alınabilir ancak bunlar o kadar detaylı değil.Arma 3 te ne kadar detaylı ise bu da o kadar diyeyim.Bu dlc yi alırsan multiplayerde hava savunma sistemi kullanabilirsiniz.Bildiğim kadarıyla hava savunma sistemi dışında başka bir sürü şeyi multiplayerde kullanabiliyorsunuz.Ayrıca oyunun single player modu da var.Eğer hikaye gibi bişey oynamak istiyorsanız onun için de dlc ler var.Gelelim oyunun artıları ve eksilerine
İlk başta verdikleri Su25T uçağının gayet yeterli bir uçak olması +++
oyunun çok detaylı haritalara sahip olması +++
Multiplayer kısmında bolca oyuncu bulundurması +++
Oyunun vr de oynanabilmesi +++
Flaming Cliffs 3 dlc si bulundurduğu uçak sayısı,uçakların kalitesi ve fiyat oranıyla artıyı hakediyor +++
Oyunda joystick ile daha fazla zevk almak +-+(Bu hem artı hem eksi çünkü joystick için de bir miktar para ödemek gerekiyor,Ancak oyun klavye ile de oynanabilir)
Oyun yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyuyor +--(16 gb ram gerek en az)
Oyunun 3. tip uçak dlc leri çok pahalı---
Oyunun türk oynayanının sayısı az olmasa bile az türkçe kaynak var---
Oyunun aklıma gelen detayları felan böyle.Türkçe kaynak olarak Dcs Tr adlı kanalı öneririm.İngilizce kaynak olarak da Grim Reapers adlı kanalı öneririm.Belirli bir ingilizceniz varsa kesinlikle grim reapers adlı kanalı incelemelisiniz.
Ben bu kadar yazı yazdım siz de oyuna bir bakın derim,Linki koyuyorum.
store.steampowered.com
Bide 3. tip uçaklar var,her tuşu kullanılan.Benim en sevdiğim uçaklar arasında bu türde fa 18 hornet,F16 Viper ve harrier vtol uçağı var.Bu belirttiğim uçaklar tek tek satılıyor ve almak isterseniz 300 tl gibi çok yüksek bir fiyattan başlıyor.Sakın 2. tip uçakları kullanmadan bu tipe geçmeyin.Fa 18,F14 yada Harrier tarzı uçaklar alırsanız gerçekçi olsun diye uçak gemisi dlc sini bence alın ama zorunlu değil.Oyunda bildiğim 3 tane harita var.Bunlardan ilki bedava verilen Kafkasya haritası.Tamamıyla aynısı yapılmış.İkincisi Persian gulf diye bir harita,Bu paralı.Üçüncü harita ise D Day haritası,Bu da paralı.Ayrıca bu oyunda 2. dünya savaşı uçaklarıda var.Bir de kara kuvvetleri var.Kombined arms diye bir dlc.Bu da alınabilir ancak bunlar o kadar detaylı değil.Arma 3 te ne kadar detaylı ise bu da o kadar diyeyim.Bu dlc yi alırsan multiplayerde hava savunma sistemi kullanabilirsiniz.Bildiğim kadarıyla hava savunma sistemi dışında başka bir sürü şeyi multiplayerde kullanabiliyorsunuz.Ayrıca oyunun single player modu da var.Eğer hikaye gibi bişey oynamak istiyorsanız onun için de dlc ler var.Gelelim oyunun artıları ve eksilerine
İlk başta verdikleri Su25T uçağının gayet yeterli bir uçak olması +++
oyunun çok detaylı haritalara sahip olması +++
Multiplayer kısmında bolca oyuncu bulundurması +++
Oyunun vr de oynanabilmesi +++
Flaming Cliffs 3 dlc si bulundurduğu uçak sayısı,uçakların kalitesi ve fiyat oranıyla artıyı hakediyor +++
Oyunda joystick ile daha fazla zevk almak +-+(Bu hem artı hem eksi çünkü joystick için de bir miktar para ödemek gerekiyor,Ancak oyun klavye ile de oynanabilir)
Oyun yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyuyor +--(16 gb ram gerek en az)
Oyunun 3. tip uçak dlc leri çok pahalı---
Oyunun türk oynayanının sayısı az olmasa bile az türkçe kaynak var---
Oyunun aklıma gelen detayları felan böyle.Türkçe kaynak olarak Dcs Tr adlı kanalı öneririm.İngilizce kaynak olarak da Grim Reapers adlı kanalı öneririm.Belirli bir ingilizceniz varsa kesinlikle grim reapers adlı kanalı incelemelisiniz.
Ben bu kadar yazı yazdım siz de oyuna bir bakın derim,Linki koyuyorum.
DCS World Steam Edition Steam'de
Feel the excitement of flying the Su-25T "Frogfoot" attack jet and the TF-51D "Mustang" in the free-to-play Digital Combat Simulator World!