Neler Yeni

Dil Bölümü Seçmelimiyim

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
2 saat temel matematik, 8 saat edebiyat var. Bunun 5 saati zorunlu edebiyat, 3 saat seçmeli edebiyat. Edebiyat her yerde bu kadar fazla mı bilmiyorum; fakat TM seçenler ile aynı süre edebiyat görmek bana da biraz saçma geliyor.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
2 saat temel matematik, 8 saat edebiyat var. Bunun 5 saati zorunlu edebiyat, 3 saat seçmeli edebiyat. Edebiyat her yerde bu kadar fazla mı bilmiyorum; fakat TM seçenler ile aynı süre edebiyat görmek bana da biraz saçma geliyor.
Soruları yanıtladığın için sağol.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,936
İsim
.
Bizdede aynı hocam
5 Saat normal edebiyat
3 Saat seç edebiyat

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Bizimkilere üstünde kelimeler yazan kağıtlar veriyormuş.
Bunları ezberleyin gelin diyormuş.
Ben 1.5-2 yıl civarı avrupalı arkadaşlarla sohbet ettiğim için ingilizcem bir anda çok gelişti ve o yüzden dil bölümünü seçtim. Bu sohbet sırasında da sürekli farklı konulardan konuştuğumuz için gün boyunca bir çok kelimeyi öğrendim, bu yüzden sorun yaşamıyorum ve empati kuramıyorum diyebilirim bir nevi. Bazı arkadaşlar var tabii ki gerçekten hiçbir kelimeyi bilmeyen onlar ne yapıyor, bizim öğretmenimizin öğretim şekliyle öğrenebiliyorlar mı bilmiyorum açıkçası.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
seçmeli edebiyat dediniz nasıl oluyor yani ben seçmeli edebiyata girmesemde oluyormu
Hayır. Daha önceki sınıflardaki seçmeli derslerin gibi düşün, yine de giriyorsun sadece onlardan farklı sınav oluyorsun. Yani 8 saatlik edebiyattan tek sınav olmak yerine 2 sınav oluyorsun 5 saatlik ve 3 saatlik edebiyat olarak ayrı ayrı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

5 saatlik edebiyattan kalırsan yine sorumlu oluyorsun bir sonraki sınıfında, 3 saatlikte böyle bir şey yok yalnızca krediyi tamamlamak için eklenmiş bir ders.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,177
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
hocam şimdi dil ezber işi sayısaldaysan fen ve mat çalışman lazım eşit ağırlık edebiyat ve matematik sadece temel matematik aşırı kolay bir şey o halledilir sayısal dersleriniz kötüyse ama matematiği uğraşırsam yaparım diyorsanız eşit ağırlık seçebilirsiniz fen dersleriniz olmaz ama ben bir şey anlamıyorum diyorsanız dil yada sözel

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Amerika hayalin olduğunu söylemişsin. Burada sana denk gelecek öğretmen çok önemli. Dediğim gibi ana dili ingilzce olan ve Amerikan ingilizcesi konuşan bir öğretmen denk geldi ve bu konuda çok şanslıyım. Sana ingiliz ingilizcesi öğreten bir öğretmen veya arkadaşlarınki gibi pek sorumlu olmayan şu kelimeleri ezberleyin gelin diyen bir öğretmen gelirse öğrenimin biraz daha zor ve günlük konuşabilme seviyesinde ingilizce açısından pek doğru bir öğrenim şekli olmaz.

hocam şimdi dil ezber işi sayısaldaysan fen ve mat çalışman lazım eşit ağırlık edebiyat ve matematik sadece temel matematik aşırı kolay bir şey o halledilir sayısal dersleriniz kötüyse ama matematiği uğraşırsam yaparım diyorsanız eşit ağırlık seçebilirsiniz fen dersleriniz olmaz ama ben bir şey anlamıyorum diyorsanız dil yada sözel
Dil ezber işi değil, mantık işi. :(

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
hocam matematiğim oldum olsaı kötü hiç bir halt anlamıyorum sözelde çok kısıtlı kalıyor ingilizcem bu güne kadar 85 altına inmedi almancam 90 dilde başaracağıma inanıyorum

Amerika hayalin olduğunu söylemişsin. Burada sana denk gelecek öğretmen çok önemli. Dediğim gibi ana dili ingilzce olan ve Amerikan ingilizcesi konuşan bir öğretmen denk geldi ve bu konuda çok şanslıyım. Sana ingiliz ingilizcesi öğreten bir öğretmen veya arkadaşlarınki gibi pek sorumlu olmayan şu kelimeleri ezberleyin gelin diyen bir öğretmen gelirse öğrenimin biraz daha zor ve günlük konuşabilme seviyesinde ingilizce açısından pek doğru bir öğrenim şekli olmaz.
Umarım Güzel bir Öğretmen denk gelir.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Bende Dilden EA ya Geçmiştim Ama Pişman olarak Değil, Hedefim icin EA Geçtim. Dilde ezber olması abes değil, Dilin oturması icin gerekli. Extrem derece bir ezber duymadım ama Diğer bölümlere göre fazla olabilir.
Dil genelde Pratik işi. Sevdigin bölümü sec, Zorlansanda Zorluguna değer hic olmazsa.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,936
İsim
.
hocam matematiğim oldum olsaı kötü hiç bir halt anlamıyorum sözelde çok kısıtlı kalıyor ingilizcem bu güne kadar 85 altına inmedi almancam 90 dilde başaracağıma inanıyorum

Umarım Güzel bir Öğretmen denk gelir.
Hocam adam gibi bir öğretmen gelmezse araya gidebilirsiniz iyi düşünün.

Top Bottom