Dilin Ağızdaki Konumu Neresi Olmalı?

Anomali

80+
Reaksiyon skoru
20
Arkadaşlar yakın zamanda dişçiye gittim bana yutkunurken sürekli ön dişlerimi ittiğimi ve dilimi alt çeneme koyduğumu söyledi. Ben de dilimi damağıma koymaya çalışıyorum ama tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Aranızda diş tedavisi gören veya dişçi olan varsa lütfen yazsın.

İstemsizce bu konudan sonra dilime dikkat ettim de alt damakta ve yutkunurken bende ön dişlerimi itiyorum. Herhalde herkes yanlış yapıyor :D

Okurken fark ettim de ben dilimi damağımla dilimin altındaki kısmı az bi şişirerek ikisine de değecek şekilde ama basturmadan tutuyomuşum

İstemsizce bu konudan sonra dilime dikkat ettim de alt damakta ve yutkunurken bende ön dişlerimi itiyorum. Herhalde herkes yanlış yapıyor :D
Aynen yeni yeni araştırmaya başladım ben de dişlerimin çoğu yamuktu hatta bir süt dişim daha yeni düştü. Çenenin doğru gelişmesi için lazımmış bu ama tam nasıl yapacağım çözemedim.

Okurken fark ettim de ben dilimi damağımla dilimin altındaki kısmı az bi şişirerek ikisine de değecek şekilde ama basturmadan tutuyomuşum
Kanka bu doğru olabilir bak mesela. Tüm dilin damağına değiyor mu? Değiyorsa dilinin ucu nerede kalıyor?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yazıyı okuyunca tribe girdim dilime yer bulamıyorum şuan
Aman diyeyim dişlerine koyma yamulur dişlerin. Damağına bastırmadan yapıştırman lazım.

artık yutkunmadan yaşamaya çalışacağım sagolun, durduk yere bir derdimiz daha oldu hayırlı olsun.

Kanka bu doğru olabilir bak mesela. Tüm dilin damağına değiyor mu? Değiyorsa dilinin ucu nerede kalıyor?

Aman diyeyim dişlerine koyma yamulur dişlerin. Damağına bastırmadan yapıştırman lazım.
Dilimin ucu üst damağıma değiyor. Damağımla dişlerimin arasında sanırım içinde diş köklerinin olduğu kemik var tam olarak ne olduğunu bilniyorum da işte o kemik veya çıkıntı gibi şeyin üstüne değiyor. Dilimin kenarları da dişlerimin azcık üstüne değiyor ama ortası damağıma değmiyor. Özetle dilimin ucu damağıma gerisi dilimin altına değiyor.

Dilimin ucu üst damağıma değiyor. Damağımla dişlerimin arasında sanırım içinde diş köklerinin olduğu kemik var tam olarak ne olduğunu bilniyorum da işte o kemik veya çıkıntı gibi şeyin üstüne değiyor. Dilimin kenarları da dişlerimin azcık üstüne değiyor ama ortası damağıma değmiyor. Özetle dilimin ucu damağıma gerisi dilimin altına değiyor.
Kanka o kemik veya çıkıntı dediğin yer dişlerin arkasındaki damağın kubbeleşmeye başladığı yer değil mi?

Kanka o kemik veya çıkıntı dediğin yer dişlerin arkasındaki damağın kubbeleştiği yer değil mi?
Aynen orası

O çıkıntı dediğim yere veya onun 1 2 mm üstüne değiyor dilimin ucu

Aynen orası

O çıkıntı dediğim yere veya onun 1 2 mm üstüne değiyor dilimin ucu
Tamamdır çok teşekkür ederim ben de yeni yeni uygulamaya çalışıyorum yardımcı olduğun için çok sağol.

Kanka diş teli tedavisi görüyorum. Doktorum günde 2 3 kere şekeri üst damağıma dilimle yapıştırmam gerektiğini söyledi (alışmam için) Yani ismi mewing olarak geçiyor sanırım. Doğru pozisyon buymuş

Kanka diş teli tedavisi görüyorum. Doktorum günde 2 3 kere şekeri üst damağıma dilimle yapıştırmam gerektiğini söyledi (alışmam için) Yani ismi mewing olarak geçiyor sanırım. Doğru pozisyon buymuş
Aynen o kanka yabancı ismi Mewing. Bulan doktorun soyadından almışlar. Ben de senin gibi deneyeceğim. Bunu yaparken dilinin ucu tam olarak nerede duruyor? Ben dilimle dişlerimi itmek istemiyorum o yüzden anlamam lazım.

Geri