Neler Yeni

Dilin Ağızdaki Konumu Neresi Olmalı?

Masked Sniper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Yusuf Arda Çiftçi
Aynen o kanka yabancı ismi Mewing. Bulan doktorun soyadından almışlar. Ben de senin gibi deneyeceğim. Bunu yaparken dilinin ucu tam olarak nerede duruyor? Ben dilimle dişlerimi itmek istemiyorum o yüzden anlamam lazım.
Valla kanka dilimin ucu nerede duruyor bilmiyorum ama dilimin tamamını fazla bastırmadan üst çeneme yapıstırıyorum

rave

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,045
İsim
Ahmet Şeker
senin yüzünden 5 dkdır dilimi rahat konuma getiremiyorum ve manuel olarak yutkunuyorum :D

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,393
İsim
Emre Yılmaz
senin yüzünden 5 dkdır dilimi rahat konuma getiremiyorum ve manuel olarak yutkunuyorum :D
Aman hocam bunu okuyunca nefesin de manuele dönecek

bunu okuyunca gözünü de manuel kapatacaksin

normalde otomatik yutkunursun da bunu okuyunca manuel yutkunacaksin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar yakın zamanda dişçiye gittim bana yutkunurken sürekli ön dişlerimi ittiğimi ve dilimi alt çeneme koyduğumu söyledi. Ben de dilimi damağıma koymaya çalışıyorum ama tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Aranızda diş tedavisi gören veya dişçi olan varsa lütfen yazsın.
Normalde damaktaki purtuklu kısmın başlangıç yerine gelmesi lazım. Ayrıca yutkunurken dudakların pasif konumda olması lazım. Yutkunurken dudagini kasıyorsan o da yanlış. Dudağın açık şekilde yutkunmaya çalış veya parmağını dudağına koy kasların kasılıyor mu hissetmeye çalış.

Anomali

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Cemsab
subliminal mesaj var gibi dilini iyi kullanırsan kendiliğinden konumlanır o :kekw::kekw::kekw:
Ne sübliminal mesajı olabilir burada? Diş sağlığını ve yüz estetiğini müthiş derecede etkiliyor dilin konumu. O yüzden maymuna benziyorum zaten.

Reyconjeff

80+ Bronze
Yutkunurken dilimi damağıma koyduğumu farkettim

Anomali

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Cemsab
maymun felen kendine böyle şeyler yakıştırma bro
Kanka ama harbi çok çirkinim öyle böyle değil yani. Spor yapmaya başladım yağ oranımı düşürdüm yüzümdeki tombulluk gitti biraz ama çenem hala belirgin değil. Ne kafa ne kulak yapım hiç estetik değil. Saçımı kısa kestiğimde herkes dalga geçiyor. Sırf o yüzden saçımı uzattım biraz insana benziyorum şu an ama 1/10'luk kızlar bile adam yerine koymuyor yani.

WhoCares

80+ Gold
Kanka ama harbi çok çirkinim öyle böyle değil yani. Spor yapmaya başladım yağ oranımı düşürdüm yüzümdeki tombulluk gitti biraz ama çenem hala belirgin değil. Ne kafa ne kulak yapım hiç estetik değil. Saçımı kısa kestiğimde herkes dalga geçiyor. Sırf o yüzden saçımı uzattım biraz insana benziyorum şu an ama 1/10'luk kızlar bile adam yerine koymuyor yani.
göreceli kavramlar bunlar kendini bir yere konumlandırman hayatını olumsuz etkiler psikoloji sorunlara yol açar o yüzden çok takma kafana

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
768
İsim
:(
NOrmal şartlar altında damağının arkasında pasif bir şekilde konumlanması lazım. Eğer Diş hekimi hocamın da dediği gibi dilin ön dişlere fazla kuvvet uyguluyorsa Ön dişler zamanla öne doğru sürer ve open bite denilen ortodontik sorun meydana gelebilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yutkunurken dilimi damağıma koyduğumu farkettim
NOrmal bişey bu knk

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
542
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Arkadaşlar yakın zamanda dişçiye gittim bana yutkunurken sürekli ön dişlerimi ittiğimi ve dilimi alt çeneme koyduğumu söyledi. Ben de dilimi damağıma koymaya çalışıyorum ama tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Aranızda diş tedavisi gören veya dişçi olan varsa lütfen yazsın.
Doğrusu: Yutkunma esnasında dilin ideal pozisyonu hemen üst dişlerin biraz gerisinden ve damaktan destek alarak yapılan yutkunmadır. Üst damağınızda girintiler ve çıkıntılar vardır. Bu bölge ideal bölgedir.

Anomali

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Cemsab
Doğrusu: Yutkunma esnasında dilin ideal pozisyonu hemen üst dişlerin biraz gerisinden ve damaktan destek alarak yapılan yutkunmadır. Üst damağınızda girintiler ve çıkıntılar vardır. Bu bölge ideal bölgedir.
Hocam dişlerin 1 cm arkasında damağın kubbeleşmeye başladığı bölgeden bahsediyorsunuz değil mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,855
Üyeler
164,925
Son üye
tahomy123
Top Bottom