Hanaz
80+ Gold
malum ülke değil düşünme yetisini kaybetmiş bazı kesim varOlması gereken de bence bu ama malum ülke
malum ülke değil düşünme yetisini kaybetmiş bazı kesim varOlması gereken de bence bu ama malum ülke
Ülkeden kastım o kesim hocam zaten.malum ülke değil düşünme yetisini kaybetmiş bazı kesim var
Şahsen allahın ve peygamberlerin varlığına meleklere felan inanıyorum ama bazen bazı şeyler çok saçma geliyor, örneğin faiz.Kimseyi yargılamak gibi bir amacım yok, sizce bir insan neden inanmamalı veya inanmalı? Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum.
benim net bir fikrim yok ne reddedicek bilgim var ne de inanacak kadar.Kimseyi yargılamak gibi bir amacım yok, sizce bir insan neden inanmamalı veya inanmalı? Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum.
Dediklerinize kesinlikle katılıyorum.bazen bazı şeyler çok saçma geliyor, örneğin faiz.
Bence bunda bişey yok, banka senin paranı senden kiralıyor gibi düşünüyorum.
Bitcoin borsa felan haram diyorlar, o zaman altında haram onuda alıp satıyosun.
İlk insan hazreti adem ve havva diyorlar ama onlardan çok çok önce yaşayan insanların kalıntıları bulundu göbeklitepede, bunun gibi daha bi çok sebep var
Hocam yaşınız kaç bilmiyorum ama eğer 17-18 civarı veya daha büyükseniz tavsiyem araştırıp bir şeyler öğrenmeniz yönünde olacaktır, bence bu konular öyle boş bırakılacak şeyler değil. En azından çevrenizde bu tarz bir konu konuşulduğu zaman, diğerleri fikrinizi etkilememeli diye düşünüyorum.benim net bir fikrim yok ne reddedicek bilgim var ne de inanacak kadar.
Malesef bu konuda çok yetersiz bir konumdayım inanan ama inanmayan biriyim gibi bir şeyim sanırsam
malesef yoğunluktan pek vakit ayıramıyorum.Dediklerinize kesinlikle katılıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam yaşınız kaç bilmiyorum ama eğer 17-18 civarı veya daha büyükseniz tavsiyem araştırıp bir şeyler öğrenmeniz yönünde olacaktır, bence bu konular öyle boş bırakılacak şeyler değil. En azından çevrenizde bu tarz bir konu konuşulduğu zaman, diğerleri fikrinizi etkilememeli diye düşünüyorum.
Hocam benim görüşüm dine bağlı olmak sabır işidir kur,an da sürekli inanları Allah imtihan eder diyor haklısınız hocam ülkede çok fazla kişi dini kullanıyor hocam pislik de dediğiniz gibi çok fazla zaten temiz bir dünya olsa imtihana vs gerek kalmaz neyle imtihan edilirdi insan benim fikrim, bu kadar kötülüğün birçok şeyinde yine imtihan yani kur'an'da söylendiği gibi insanı deneme sınama olarak düşünüyorum cunki hocam Allah sürekli Rabbinize güvenin diyor her şey çok güzel iyi olsa zaten herkes havadan direkt ben zaten güveniyorum der zor zamanlarla aslında bunu gösteriyor onun için bu tarz şeylerin ben sınama deneme olarak görüyorum sürekli zalimler hakkında ölümden sonrası için çok kötü azap çekecekler diyor haklarında mesela buda şunu gösterir dünyada belirli bir zamanı vardır bu süre içinde duzelmezse sonu bellidir Hocam bu dünyada kim ne yaşarsa onu veriyor mesela kişi hak yedi onun sonunu söylüyor iyi bir insandı sonunu söylüyor mesela gidip biri birine zarar veriyor bunuda o kişinin imtihanı olarak düşünüyorum hocamHocam açıkçası ben de gerçekten inanmayı istesem de gerek ülkedeki dindar kesim, gerek dinlerin bana göre mantıksızlığı beni bu durumdan soğutuyor ve bu kadar pisliğin olduğu bir dünyada Tanrı'nın neden her şeyi görmezden gelip de öbür dünyaya bıraktığını idrak edemiyorum. O insanları hem öbür dünyada hem de bu dünyada neden cezalandırmıyor bunu sorgulatıyor bana.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Gönderdiğiniz videoyu da şu an izledim ancak videoda evrim konusundan bahsederken bu durumun gerçek olmadığını söylemeye çalışıyor gibi anladım(Yanlış anlamış olabilirim eğer öyleyse kusura bakmayın). Yanlış bilmiyorsam ve okuduğum birçok kaynakta da evrimin ateizme inanan kişilerin söylediği gibi olmasa da dinde bir yeri olduğu belirtiliyor.
Küfür, sonsuz nimetlere hakaret olduğundan, sonsuz bir cinayettir.Benim O'na olan ibadetim O'nun yarattığı her şeye, her canlıya saygı duymak ve iyilik ile yaşamaktır. İhtiyacı olana yardım ederim, suçluyu cezalandırırım, ağlayana yaslanacak sırt, gülene keyfi devam etsin diye eşlik edecek kişi olurum. Dine inanan insanlara soruyorum ben de, size göre ben kafir, dış insan (ya da artık dininiz sizin inancınıza inanmayana ne diyorsa) veyahut ne oluyorum? Öbür dünyada acı mı çekeceğim sırf inanmadım diye?
Hocam dediğiniz şeyler doğru ama inanan birisi Kuran hariç diğer kitapların değiştirildiğini söyleyerek bu argümanı çürütebilir.tevrat'tan kuran'a kadar her kitapta şartların ve kuralların sürekli güncellenerek daha sıkı ve zorlu hale geldiğini görüyorum ben.
Kime küfretmişim? Edebiyatı geç kendini açıklaKüfür, sonsuz nimetlere hakaret olduğundan, sonsuz bir cinayettir.
islama göre öyle değil eğer gerçekten iyi isen cezanı çektikten sonra ödüllendirileceksinEvet ama kendimden örnek vereyim elimden geldiğince iyi bir insan olmaya çalışıyorum, hiç kimseyle bir derdim yok, elimden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyorum ama işte inanmadığım için Allah katında mükafatlandırılmayacağım. Diğer taraftan da adam rezalet bir insan yalanı var, milletin karısına kızına yan gözle bakan birisi ve bu tarz kötü olarak nitelendirilen davranışlarda bulunan birisi ama bu adam inandığı için eninde sonunda mükafatlandırılacak benim anlam veremediğim kısım burası ve senin de bana bu konuda katılacağını düşünerek bu olayın çok saçma olduğunu söylüyorum.