Neler Yeni

Dine inananlar neden inanıyor/inanmayanlar neden inanmıyor

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,802
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Kimseyi yargılamak gibi bir amacım yok, sizce bir insan neden inanmamalı veya inanmalı? Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum.
Şahsen allahın ve peygamberlerin varlığına meleklere felan inanıyorum ama bazen bazı şeyler çok saçma geliyor, örneğin faiz.
Bence bunda bişey yok, banka senin paranı senden kiralıyor gibi düşünüyorum.
Bitcoin borsa felan haram diyorlar, o zaman altında haram onuda alıp satıyosun.
İlk insan hazreti adem ve havva diyorlar ama onlardan çok çok önce yaşayan insanların kalıntıları bulundu göbeklitepede, bunun gibi daha bi çok sebep var

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Kimseyi yargılamak gibi bir amacım yok, sizce bir insan neden inanmamalı veya inanmalı? Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum.
benim net bir fikrim yok ne reddedicek bilgim var ne de inanacak kadar.
Malesef bu konuda çok yetersiz bir konumdayım inanan ama inanmayan biriyim gibi bir şeyim sanırsam

RagnarLodbrok

80+ Bronze
bazen bazı şeyler çok saçma geliyor, örneğin faiz.
Bence bunda bişey yok, banka senin paranı senden kiralıyor gibi düşünüyorum.
Bitcoin borsa felan haram diyorlar, o zaman altında haram onuda alıp satıyosun.
İlk insan hazreti adem ve havva diyorlar ama onlardan çok çok önce yaşayan insanların kalıntıları bulundu göbeklitepede, bunun gibi daha bi çok sebep var
Dediklerinize kesinlikle katılıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

benim net bir fikrim yok ne reddedicek bilgim var ne de inanacak kadar.
Malesef bu konuda çok yetersiz bir konumdayım inanan ama inanmayan biriyim gibi bir şeyim sanırsam
Hocam yaşınız kaç bilmiyorum ama eğer 17-18 civarı veya daha büyükseniz tavsiyem araştırıp bir şeyler öğrenmeniz yönünde olacaktır, bence bu konular öyle boş bırakılacak şeyler değil. En azından çevrenizde bu tarz bir konu konuşulduğu zaman, diğerleri fikrinizi etkilememeli diye düşünüyorum.

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,802
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Ek olarak dualar bize ibadet olarak değil büyü gibi sihir gibi aşılanıyor

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dediklerinize kesinlikle katılıyorum.

Hocam yaşınız kaç bilmiyorum ama eğer 17-18 civarı veya daha büyükseniz tavsiyem araştırıp bir şeyler öğrenmeniz yönünde olacaktır, bence bu konular öyle boş bırakılacak şeyler değil. En azından çevrenizde bu tarz bir konu konuşulduğu zaman, diğerleri fikrinizi etkilememeli diye düşünüyorum.
malesef yoğunluktan pek vakit ayıramıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Mustafa00
Hocam açıkçası ben de gerçekten inanmayı istesem de gerek ülkedeki dindar kesim, gerek dinlerin bana göre mantıksızlığı beni bu durumdan soğutuyor ve bu kadar pisliğin olduğu bir dünyada Tanrı'nın neden her şeyi görmezden gelip de öbür dünyaya bıraktığını idrak edemiyorum. O insanları hem öbür dünyada hem de bu dünyada neden cezalandırmıyor bunu sorgulatıyor bana.

Gönderdiğiniz videoyu da şu an izledim ancak videoda evrim konusundan bahsederken bu durumun gerçek olmadığını söylemeye çalışıyor gibi anladım(Yanlış anlamış olabilirim eğer öyleyse kusura bakmayın). Yanlış bilmiyorsam ve okuduğum birçok kaynakta da evrimin ateizme inanan kişilerin söylediği gibi olmasa da dinde bir yeri olduğu belirtiliyor.
Hocam benim görüşüm dine bağlı olmak sabır işidir kur,an da sürekli inanları Allah imtihan eder diyor haklısınız hocam ülkede çok fazla kişi dini kullanıyor hocam pislik de dediğiniz gibi çok fazla zaten temiz bir dünya olsa imtihana vs gerek kalmaz neyle imtihan edilirdi insan benim fikrim, bu kadar kötülüğün birçok şeyinde yine imtihan yani kur'an'da söylendiği gibi insanı deneme sınama olarak düşünüyorum cunki hocam Allah sürekli Rabbinize güvenin diyor her şey çok güzel iyi olsa zaten herkes havadan direkt ben zaten güveniyorum der zor zamanlarla aslında bunu gösteriyor onun için bu tarz şeylerin ben sınama deneme olarak görüyorum sürekli zalimler hakkında ölümden sonrası için çok kötü azap çekecekler diyor haklarında mesela buda şunu gösterir dünyada belirli bir zamanı vardır bu süre içinde duzelmezse sonu bellidir Hocam bu dünyada kim ne yaşarsa onu veriyor mesela kişi hak yedi onun sonunu söylüyor iyi bir insandı sonunu söylüyor mesela gidip biri birine zarar veriyor bunuda o kişinin imtihanı olarak düşünüyorum hocam

Hocam mesela peygamberlerin hayatı hep sınama içindedir baktığınız zaman onun zamanında çok zor olaylar yaşamıştır ve sonunda yine Allaha güvenmiştir benim görüşürüm herkes test ediliyor görüşünde hocam

Hocam dediğiniz gibi herkesin hür bir iradesi vardır siz öyle anlamışsanız saygı duyarım ben evrime ve dine inanan bir insanım mesela bu videoyu hazırlayan kişi dine inanıp evrime inanmıyordum herkes kendine göre anlatmak istiyor kendi doğrularıyla ben örnek açısından atmıştım.

IceMan🥊

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
999
İsim
Baran Çelik
Benim O'na olan ibadetim O'nun yarattığı her şeye, her canlıya saygı duymak ve iyilik ile yaşamaktır. İhtiyacı olana yardım ederim, suçluyu cezalandırırım, ağlayana yaslanacak sırt, gülene keyfi devam etsin diye eşlik edecek kişi olurum. Dine inanan insanlara soruyorum ben de, size göre ben kafir, dış insan (ya da artık dininiz sizin inancınıza inanmayana ne diyorsa) veyahut ne oluyorum? Öbür dünyada acı mı çekeceğim sırf inanmadım diye?
Küfür, sonsuz nimetlere hakaret olduğundan, sonsuz bir cinayettir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Kadir Çelik
bir tanrı sadece samilere kitap ve peygamber gönderiyor, israiloğullarına toprak vaadi var. sümer dini ile israiloğulları'nın tevrat'ı bir araştırın. israiloğulları ile aynı toplum ismailoğullari'nın kitabı ile de tevrat'i kıyaslayın. tevrat'tan kuran'a kadar her kitapta şartların ve kuralların sürekli güncellenerek daha sıkı ve zorlu hale geldiğini görüyorum ben. yıllar yıllar sonra da 'vaadedilen toprak' için savaş çıkıyor.

RagnarLodbrok

80+ Bronze
tevrat'tan kuran'a kadar her kitapta şartların ve kuralların sürekli güncellenerek daha sıkı ve zorlu hale geldiğini görüyorum ben.
Hocam dediğiniz şeyler doğru ama inanan birisi Kuran hariç diğer kitapların değiştirildiğini söyleyerek bu argümanı çürütebilir.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,627
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Dahası  
Reaksiyon skoru
942
İsim
Talha Açıkgöz
Evet ama kendimden örnek vereyim elimden geldiğince iyi bir insan olmaya çalışıyorum, hiç kimseyle bir derdim yok, elimden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyorum ama işte inanmadığım için Allah katında mükafatlandırılmayacağım. Diğer taraftan da adam rezalet bir insan yalanı var, milletin karısına kızına yan gözle bakan birisi ve bu tarz kötü olarak nitelendirilen davranışlarda bulunan birisi ama bu adam inandığı için eninde sonunda mükafatlandırılacak benim anlam veremediğim kısım burası ve senin de bana bu konuda katılacağını düşünerek bu olayın çok saçma olduğunu söylüyorum.
islama göre öyle değil eğer gerçekten iyi isen cezanı çektikten sonra ödüllendirileceksin

Top Bottom